Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu, kurulduktan sonra yaklaşık olarak 15 gün içerisinde olgunlaşmaktadır.

Turşu kelimesi, Türkçemize Farsçadan girmiş ve ağız yakan ekşi anlamında kullanılmaktadır. Geçmişe dair dönemlerde bilinen bilgilere göre padişahların sofraya lahana turşusu olmadan oturmadığı ve sarayın bahçelerinin bazı kısımlarına sadece turşuluk malzemeler ekildiği bilinirmiş.

Gelişen teknolojiler ile pek çok yöntem raflarda satılan turşuların hem sağlığını hem de tadını kaçırmaya yeter durumda. İyi bir turşu için iyi malzemelerin peşine düşmelisiniz. En çok tüketilen turşu, kuşkusuz salatalık turşusudur. Midenin dengelenmesini sağlayan ve sindirime yardımcı olan turşu özellikle ağır yemeklerin yanında tercih edilmektedir. Önemli bir probiyotik olan turşu, yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlayarak sindirimi kolaylaştırmaktadır. Rahatlık ve dinçlik vermektedir.

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu, kurulduktan sonra yaklaşık olarak 15 gün içerisinde olgunlaşmaktadır.

Turşu Kilo Aldırır mı?

Turşu, dikkatli bir şekilde tüketildiği zaman kilo aldırmamaktadır. Ancak içerisindeki sirke ve tuz oranı ile vücutta su birikmesine neden olabilir. Bu sebeple oldukça dikkatli tüketilmesi gerekir. Turşunun kilo aldırmama sebebi ise kalorisinin oldukça düşük olmasıdır.

Turşu Kavurması Nasıl Yapılır?

Turşu kavurmasında genellikle fasulye turşusu ile yapılmaktadır. Bir kabın içerisinde su ile birlikte bekleterek arındırdığınız fasulye turşularını süzün ve iri iri doğrayın. Soğanları da ince ince yarım halka şeklinde doğrayarak, derince bir tavada ısıtmış olduğunuz zeytinyağı ve tereyağının içine atarak pembeleşene kadar kavurun. Ardından pul biber ekleyin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra doğradığınız fasulyeleri ekleyin. Sarımsakları da ezerek içine ekleyin. Bu şekilde birkaç dakika daha kavurduktan sonra servis edebilirsiniz.

Turşu Nasıl Saklanır?

Turşuyu kurduktan sonra kavanozu ters bir şekilde 2-3 saat boyunca bekletin. Bu işlem aralarda kalmış hava kabarcıklarını bir araya toplamaktadır. Ardından turşunuzu ışık almayan kuru ve serin bir yerde saklamalısınız.

Turşu Olmamışsa Ne Yapılır?

Turşu içerisindeki bütün malzemeleri soğuk su ile yıkayın. Ardından kavanoza koyarak tekrar turşu kurabilirsiniz.

Turşu Şekere Zararlı mıdır?

Turşu içerisindeki sodyum oranı oldukça yüksektir. Şeker hastalarının da sağlığını tehdit eden unsur, kan içerisindeki yüksek sodyum miktarıdır. Bu sebeple turşu tüketimi şeker hastaları için ölçülü olmalıdır.

Turşuya Ne Kadar Tuz Konur?

1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuzunuz 1.5 yemek kaşığı kadar olmalıdır.

Turşunun Faydaları Nelerdir?

Turşu, yüksek oranda lif içermektedir. Bu lifler bağırsak sağlığını olumlu şekilde etkileyerek sindirime yardımcı olmaktadır. Yemek ile tüketildiği zaman midede tokluk hissi yaratarak az yemek yenmesini sağlar. Vücuttaki insülin dengesinin korunmasını ve kan şekerinin kontrol edilmesini sağlar. Kemiklerdeki kalsiyum emilimini sağlar ve kemikleri korur. Aynı zamanda kalsiyum seviyelerini düzenler.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir