Erkeklerde Andropoz Ne Kadar Sürer?

Erkeklerde Andropoz Ne Kadar Sürer?

Erkeklerde Andropoz Ne Kadar Sürer?

Bu rahatsızlık testosteron azalması sebebi ile meydana çıkarken, bu genelde 40’lı yaşların sonlarında daha çok görülmektedir. Bu duruma girildiği zaman, çıkmak gibi bir durum söz konusu olmamakla beraber, bazı tedavilerle testosteron seviyesini kontrol altına alınmaya çalışılır. Yani andropoza girilebilir ama bundan çıkmak diye bir şey yoktur. Önemli olan bu süreci iyi yönetmek ve kontrol altına almaktır.

Sağlık sorunları insanın canını sıkarken, hayat kalitesini de oldukça düşürebilmektedir. Özellikle 50’li yaşların başında bazı erkeklerde görülen andropoz, testosteron seviyesinin azalması ile meydana gelmektedir. Bu dönem kadınlarda gelişen menopoz dönemine benzerken, birbirinden ayrılan birçok yön ile karşımıza gelmektedir. Andropoza giren erkeklerde birçok durum meydana gelirken, böyle durumlarda kişinin tedavi edilmesi gerekebilir. Çeşitli faktöre bağlı gelişen bu rahatsızlık, oluştuğu zaman bir takım belirtiler gösterebilmekte olup, bunun sebepleri saptanmalıdır. Belirlenen nedenler ortadan kalkması için adımlar atılırken, kişinin hayatına daha kaliteli devam etmesi sağlanmaya çalışılır. Bunun yanında andropoz her erkekte görülmezken, bundan korunmak adına hayatınızı biraz düzenlemek işinize yarayabilmektedir. Yapmanız gerekenlerin başında egzersiz olurken, beslenme ve dinlenmenize de dikkat ederek, bu sorunlara önlem alınabilmektedir. Bunun yanında sigar ve alkol kullanımı da bu rahatsızlığı tetikleyebilirken, bu alışkanlıklara son verilmelidir. Andropoza giren erkeklerde depresyon ve enerji düşüklü baş gösterebilirken, bu dönemde kişiler özgüven eksikliği ve motivasyon kaybı yaşayabilmektedir.

Andropoza Giren Erkekte Ne Değişir?

Bu rahatsızlıkta erkeklerde birçok değişim olurken, ruh hali ve psikoloji üzerinde etkileri bulunmaktadır. Cinsel işlev bozuklukları, uyku problemleri, kemik dokusunda azalma, kas erimesi, öz güven kaybı, depresyon, tüylerde azalma, hırçınlık, enerji azlığı ve damar çatlamaları ortaya çıkmaktadır. Bunlarda erkekte birçok değişime neden olabilmektedir.

Andropozlu Erkeğe Nasıl Davranmalı?

Birçok belirtisi olan bu rahatsızlık erkekler için utanç verici olarak algılanabilmekte olup, bu yüzden erkekler üzerinde psikolojik etkilere de sebep olur. Bu dönemde ki erkeklere bu yüzden dikkatli davranmak gerekirken, bireylerin bunu kabul etmesi ve tedavi olması gerekir. Bu dönemde kişiye sakin yaklaşılmalı ve tedavi için onu cesaretlendirmek gerekirken, onu anladığınızı hissettirmelisiniz.

Erkeklerde Andropoz Ne Kadar Sürer?

Bu rahatsızlık testosteron azalması sebebi ile meydana çıkarken, bu genelde 40’lı yaşların sonlarında daha çok görülmektedir. Bu duruma girildiği zaman, çıkmak gibi bir durum söz konusu olmamakla beraber, bazı tedavilerle testosteron seviyesini kontrol altına alınmaya çalışılır. Yani andropoza girilebilir ama bundan çıkmak diye bir şey yoktur. Önemli olan bu süreci iyi yönetmek ve kontrol altına almaktır.

Andropoza Giren Erkeğin Çocuğu Olur Mu?

Kadınlarda oluşan menopoz dönemi sonrası çocuk sahibi olunmazken, erkeklerde gelişen andropoz döneminde ise çocuk sahibi olma özelliği kaybolmaz. Buda bu iki dönemi birbirinden ayırırken, bu dönemde sertleşme ve cinsel istekte azalma olduğu için, böyle yanlış bir kanıya varılmaktadır. Bu dürtüler azalsa da erkek birey zor da olsa çocuk sahibi olabilir.

Andropoz Her Erkekte Olur Mu?

Menopoz ve andropozu bir birinden ayıran birçok özelliği varken, menopoz kadınlarda, andropoz ise erkek bireylerde görülmektedir. Bunun yanında menopoz belli bir yaştan sonra her kadında görülürken, andropoz ise her erkekte görülmeyen, belirli faktöre bağlı gelişmektedir. Bu yüzden erkek bireyler bazı hususlara dikkat ederek, bu rahatsızlığa yakalanmamak adına önlemler alabilmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir