Enginar Nasıl Temizlenir?

Enginar Nasıl Temizlenir?
18.10.2021 18:30
Zaman zaman kilo aldığımızı düşünür ve diyete başlarız. Enginar kaç dakikada pişer, nasıl temizlenir? Enginar nasıl saklanır, faydaları nelerdir? Tüm bu soruları sizler için cevapladık.

Diyet yaparken de hem doyurucu, hem sağlıklı hem de çok faydalı olan besinleri tüketmeyi tercih ederiz. Bu nedenle daha çok yeşil yapraklı sebzeler tüketiriz. Yeşil yapraklı sebzeler arasında en besleyici olan enginar çok lezzetli ve çok sağlıdır. Enginar ılıman iklimli bölgelerde çoğunlukla bahar aylarında yetişen bir bitkidir. İçerisinde A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, B6 vitamini ve C vitamini bulundurur. Bunların yanında lif içerir ve bu nedenle sindirim sistemi sağlığı için oldukça faydalıdır. Enginar ile sofralarınıza çok yakışacak pek çok tarif yapabilirsiniz. Bu tariflerden bazıları şunlardır;

Enginar Çorbası: bezelye ve krema ile hazırlanır. Özellikle kış aylarında tüketilmesi önerilir.

Zeytinyağlı Enginar: Zeytinyağı ile hazırlanan enginar yemeği hem çok hafif hem de çok sağlıdır. Bir porsiyonu yaklaşık olarak 70-80 kaloridir.

Kuzu etli enginar: kuzu eti ve arpacık soğan ile beraber hazırlanır. İçerisinde protein ve demir bulundurur. Bir porsiyonda yaklaşık olarak 70-75 kalori vardır.

Tarhunlu enginar: Enginara tarhun otu eklenerek hazırlanır. Kalorisi çok düşük olduğu için diyet menülerinde yer alan bir yemektir.

Maş fasulyeli enginar: Maş fasulye, biber ve maydanoz ile hazırlanır. Hem çok lezzetli hem de çok düşük kalorilidir.

Enginarlı dana biftek: Dana biftek ve baharatlar ile hazırlanır. Protein içerir.                                                                                                                                                                                                                                 

Enginar Kaç Dakikada Pişer?

Enginar genellikle ılıman iklimlerde yetişen bir sebzedir. İçerisinde pek çok vitamin ve mineral barındırır. Bu nedenle düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Sindirim sistemini ve bağırsakları olumlu yönde etkiler. Enginar hem çok sağlıklı hem de düşük kalorili bir besin olduğundan dolayı diyet menülerinin olmazsa olmazıdır.  Enginar yemeği kolay pişen bir yemektir. Yaklaşık olarak 25-30 dakikada pişer.

Enginar Nasıl Temizlenir?

Özellikle diyet listelerinde olması gereken düşük kalorili bir besin olan enginar çok sağlıklıdır. İçerisinde pek çok vitamin, mineral ve lif bulunur. Bu nedenle sindirim sistemine ve bağırsaklara çok iyi gelir. Enginar ile pek çok yemek tarifi yapılabilir. Hem çok sağlıklı, hem çok lezzetli, hem de çok düşük kalorilidir. Enginar ile yemek yapmadan önce soğuk suda iyice yıkamalısınız.

Enginar Nasıl Saklanır?

Enginar genellikle bahar aylarında yetişen bir sebzedir. Ancak enginarı kış mevsiminde de yemek isteyebiliriz. Bu nedenle buzlukta ve derin dondurucuda enginarı saklayabiliriz. Enginarı buzlukta saklayabilmek için önce bir kabın içine su, limon ve su koyulmalı, daha sonra enginarları iyice yıkamalı ve limonlu suda bekletilmeli. Daha sonra kaynayan suyun içine atarak haşlanmalı, soğuk suya atarak şoklamalı. En son ise iyice kurutarak buzdolabı poşetlerine koyulmalıdır.

Enginarın Faydaları Nelerdir?

Enginar çok sağlıklı ve lezzetli bir bitkidir. Faydaları şunlardır;

·        Engianarın içerisinde bol miktarda fosfor, manganez ve magnezyum bulundurur. Bu nedenle kemik sağlığına katkıda bulunur ve osteoporoz oluşmasını önler.

·        Enginarın içerisinde antioksidan, vitamin ve mineraller bulunur. Böylece kan dolaşım sistemine ve sindirim sistemine katkıda bulunur.

·        Enginar kanı temizleyen bir bitkidir. İyi kolesterolü dengeler ve kötü kolesterolü düşürür.

·        Enginar kan basıncını düşürür. Yüksek tansiyon riskini azaltır. Hipertansiyon hastalarının ve diyabet hastalarının kesinlikle tüketmesi gerekir.

·        Enginar mideye ve bağırsaklara iyi gelir. Ödem ve gaz sıkışması oluşmasını önler.

·        Enginarda yağ ve kalori oranı düşüktür. Bu nedenle diyet yaparken tüketilebilir.

·        Enginar bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir