Elektronik Tablolama Nasıl Kullanılır?

Elektronik Tablolama Nasıl Kullanılır?
07.09.2022 22:57
Elektronik tablolama işlemi günlük hayatta pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Peki elektronik tablolama nasıl kullanılır, elektronik tablolama nedir, elektronik tablolama hangi uygulamalardan yapılır, elektronik tablolama programında kaç satır yer alır? Yazımızda sizlerle..

Google E-Tablo'da yeni bir e-tablo oluşturmak için Google Drive hesabınızda oturum açın. Ardından sol üstteki Yeni düğmesini tıklayın ve Google E-Tablolar'ı seçin. Ekranınızda numaralı satırlara ve harfli sütunlara bölünmüş temel bir elektronik tablo görünecektir. Satırlar ve sütunlar, hücre adı verilen küçük kutular oluşturmak için kesişir. Her hücre, sütun harfi ve satır numarası ile tanımlanır. Böylece sol üst köşedeki ilk hücreye A1 adı verilir. A1'in hemen altında A2 var. A1'in hemen sağında B1 var. B1'in hemen altında B2, vb. Hesap tablosunun görünümünü değiştirmek veya hesaplama yapmak için formül girme gibi sık kullandığınız araç çubuklarını görüntülemek için bazı ayarları seçebilirsiniz. Bunu yapmak için, üstteki menüde Görüntüle'ye tıklayın ve Formül Çubuğunu Göster'in (formül girmek için bir kutu görüntülemek için) yanında bir onay işareti bulunduğundan emin olun. Bilgileri, her hücreye yazarak bir elektronik tablo programına girersiniz. Bir hücreye üç farklı türde bilgi girebilirsiniz: Sayılar; öylece üzerlerinde matematiksel hesaplamalar yapabilirsiniz. Metin; genellikle sütunların üst kısımlarına veya satırların sol kenarlarına başlıklar yazarak sütunlardaki ve satırlardaki sayıların neyi temsil ettiğini belirlemek için Formüller; bir sütundaki veya bir hücre satırındaki sayılar üzerinde hesaplamalar yapmak için. Bir hücreye bilgi girmek için hücreye tıklayın ve bilgileri yazın. İşiniz bittiğinde, sizi bir sonraki hücreye götürecek olan giriş/dönüş tuşuna veya sağdaki hücreye ilerleyecek sekme tuşuna basabilirsiniz. Bir hücreye her bilgi yazdığınızda, bilgilerin aynı zamanda sütunların ve satırların hemen üzerindeki kutu olan Formül çubuğunda da göründüğünü fark edeceksiniz.

Elektronik Tablolama Nedir?

Elektronik tablo, satırlar ve sütunlar halinde düzenlenmiş verileri yakalayabilen, görüntüleyebilen ve değiştirebilen bir bilgisayar programıdır. Elektronik tablolar, kişisel bilgisayarlarda bulunan en popüler araçlardan biridir. Bir elektronik tablo genellikle sayısal verileri ve kısa metin dizilerini tutmak için tasarlanmıştır. Bir elektronik tablo programında, veri öğelerini tutan boşluklara elektronik tablo hücreleri denir. Bunlar, tuttukları verileri daha iyi yansıtacak şekilde yeniden adlandırılabilir ve satır numaraları ve sütun harfleri aracılığıyla çapraz referans verilebilir. Tek bir elektronik tablo, bir amaç için verileri derlemek için bir çalışma sayfası olarak kullanılabilir veya tüm bir çalışma kitabını oluşturmak için birden çok sayfa birleştirilebilir. Her sütun veya satır hücresi bir değere başvurur ve yerleşimine göre etiketlenir (örneğin: A1, A2, A3). Veriler bir CSV dosyası olarak dışa aktarılabilir ve başka bir yazılıma aktarılabilir veya bunun tersi de yapılabilir.

Elektronik Tablolama Hangi Uygulamalardan Yapılır?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan bazı elektronik tablo yazılım programları: Microsoft Office paketinin bir parçası olarak Microsoft Excel ve bulut tabanlı abonelik hizmeti Microsoft 365 (resmi olarak Office 365). Windows, macOS, Android ve iOS için kullanılabilir. Google E-Tablolar: Google'ın web tabanlı uygulama paketi olan Google Workspace'in bir parçasıdır. Google E-Tablolar ücretsizdir ve ayrıca Google Chrome OS ve Android ve iOS gibi çeşitli mobil işletim sistemleri için bir masaüstü uygulaması olarak mevcuttur. Apache Open Office Calc: Linux, macOS ve Windows için, diğer işletim sistemleri için ücretsiz Apache Open Office bağlantı noktaları da mevcuttur. İlk olarak 2012'de piyasaya sürüldü, ancak kökleri 2002'ye kadar uzanıyor. LibreOffice Calc: Ücretsiz LibreOffice paketinin bir parçası olan tam özellikli elektronik tablo uygulaması. LibreOffice ve Apache Open office, köklerini aynı kod tabanına kadar takip eder, dolayısıyla elektronik tablo uygulamaları için aynı adı taşır. Thinkfree Office: Farklı cihazlarda tutarlı bir deneyim sağlamak için özel olarak tasarlanmış bir elektronik tabloya sahip ücretsiz bir tam üretkenlik paketi. Bulut depolama ile çevrimiçi olarak bir sürüm mevcuttur.

Elektronik Tablolama Programında Kaç Satır Yer Alır?

Elektronik tablolama programında kaç adet satırın yer aldığı merak edilir. Elektronik tablolama programında genel olarak 1.048.576 satıra 16.384 adet sütun bulunmaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir