Diş Çekimi Sonrası En İyi Ağrı Kesici Nedir?

Diş Çekimi Sonrası En İyi Ağrı Kesici Nedir?
30.01.2022 11:30
Diş çekimi sonrası ağrı kesici almak gerekli olacaktır. Aspirin ağrı kesicilerden biri olarak diş çekimi sonrası fayda gösterecektir. Diş çekimi sonrası aspirin ağrı kesicisi doktorlar tarafından da önerilmektedir. Diş çekimi sonrası diş fırçalanır mı, diş çekişi sonrası implant ne zaman yapılır, diş çekimi sonrası namaz kılınır mı, diş çekimi sonrası tampon ne zaman çıkarılmalı, diş çekimi sonrası sinir zedelenmesi, konularını sizler için derledik.

Dış çekimleri kişi için oldukça can sıkıcı bir durumdur. Diş Çekiminden sonra en az 24 saat dinlenmek ve sonraki bir iki gün boyunca gerçekleştirilecek olan faaliyetleri sınırlamak kişiye fayda sağlayacaktır. Diş çekiminden sonraki 24 saat süresince sokette oluşan pıhtı yerinden oynatmamak içinde bu bölgeyi su ile kuvvetli bir şekilde durmadan veya tükürmeden kaçınmak gereklidir. Diş çekimi sonrasında aksi bir durum görüldüğünde direkt olarak doktor ile irtibata geçilme durumu en doğrusu olacaktır.

Diş çekimi sonrası oluşan ağrılarda ağrı kesici içmek fayda sağlayacaktır. Diş çekimi sonrası en iyi ağrı kesici Aspirin olarak bilinmektedir. Diş çekimi sonrasında çekilen bölgede ağrı kesicilere rağmen ağrıların görülmesi mümkün olabilmektedir. Diş çekimi sonrasında kişinin kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan herhangi bir ağrı kesici kullanması direkt olarak önerilmemektedir. Aksi takdirde birçok soruna yol açabilmektedir. 

Diş Çekimi Sonrası Diş Fırçalanır Mı?

Diş çekimi sonrasında yapılacak olan her hareket çok önemlidir. Yara içinde oluşabilecek yemek artıkları bölgede bakteri oluşumuna neden olabilmektedir. Çekimden 24 saat sonra, yumuşak bir diş fırçası eşliğinde bölge yavaşça fırçalanmalıdır. Tuzlu su ile gargara yapılmak da oldukça fayda sağlayacaktır. Diş çekiminden bir gün sonrasında normal ağız bakımı tedavilerine devam edilmektedir. Diş çekiminden anında hemen sonra dişe bir müdahale yapmak da doğru olmayacaktır. Çekimden yaklaşık 1 gün sonra diş fırçalamak oldukça yararlı olacaktır. 

Diş Çekimi Sonrası İmplant Ne Zaman Yapılır?

Diş çekimi yapılan bölgenin komplikasyonlardan arınıp implant için uygun bir hale gelmesi için 2 ile 3 ay süre zarfı beklenmesi yeterli bir süre olarak söylenmektedir. Bekleme süresi ardından yapılan kontroller sonucunda tedaviye direkt olarak başlayabilmektedir. Daha önceden çekilmiş bir diş yatağına implant uygulamak için ise kemik yapısını kontrol edilmesi gerekmektedir. 

Diş Çekimi Sonrası Namaz Kılınır Mı?

Çoğu insan için diş çekimi oldukça can sıkıcı bir durum haline gelmiştir. Diş çekiminden sonra yapılacak olan her hareket kişi için oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Namaz kılmadan önce diş çekimi yaptıran bir kişinin abdest alması gerekmektedir. Abdest alırken de bu kişi dişinin şekilli kısma pamuk tıkayarak abdest alır. Bu durumda akan kan da abdestini bozmaz. Bu şekilde namazını da gerçekleştirebilmektedir. 

Diş Çekimi Sonrası Tampon Ne Zaman Çıkarılmalı?

Diş hekiminin yaranın üzerine koymuş olduğu tampon direkt olarak atılmamalıdır. En az yarım saat boyunca boş kalan bölge üzerine tutulmalıdır. Tampon atıldıktan sonra yerine yeni tampon mümkünse konulduğu takdirde daha iyi olacaktır. Yaranın üzerindeki kan pıhtısının dağılmaması için bu durum çok büyük bir önem arz etmektedir.

Diş Çekimi Sonrası Sinir Zedelenmesi Neden Olur?

Çekim sırasında sinir zedelenmesi olabilecek bir durumdur. Özellikle 20 yaş ve altı çekimi sonucunda sinir zedelenmesi olabilmektedir. Vakaların %10 12'sinde birkaç günlük, %1’inde ise birkaç haftalık bir hissizlik olabilmektedir. Çok az bir olasılık da olsa bu hissizliklerden bazıları kalıcı olabilmektedir.

 


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir