Günümüzde hemen hemen birçok çocuklarda ve bebeklerde iştahsızlık olabilir. Çocuklarda iştahsız durumlar bazı dönemlerde görülebilmektedir. Çocuklarda iştahsızlığın belli başlı nedenleri belirlendikten sonra bu durum için birçok çözüm noktası aranmalıdır. Çocuklarda iştahsızlık birçok yöntemler doğrultusunda giderilmesi mümkündür. Çocukların yemek saatinde televizyon, oyuncak, kitap gibi dikkatini dağıtan yemeğe karşı odaklanmasını bozan her türlü araç gereci yerinden kaldırmak en doğrusu olacaktır. Böylece çocuk da iştah kaybı olmayacak önünde sadece yemeği gördüğü için tüm dikkatini yemeğe verecektir. Böylece çocuk için de oldukça verimli bir düzeyde yemek saati geçecektir. Yemek öğün sürelerini 20-30 dakika arasında ayarlamak da çocuklarda iştahsızlık sorununu giderecektir. Ana öğünleri tüketmeyen çocuklarda ise ara öğünleri kaldırmak oldukça çocuğun yararına bir durum olacaktır. Çocuklarda iştahsızlık görülen bir durumdur. Bu durumda çocuğun üstüne gidilmemesi gerektiği gibi çocuğa oldukça yardımcı olunmalıdır.
Çocuklarda İştahsızlık Nedenleri Nelerdir?
İştahsızlık genel olarak çoğu insanda görülmesi olası bir durumdur. Çocuklarda iştahsızlık kendileri için diğer bireylerden daha da ağır ve üzgün geçecektir. Çocuklarda iştahsızlığın birçok belli başlı nedenleri bulunmaktadır. Kabızlık, karın ağrısı, görülen baskılar, psikolojik durumlar, ülser, gastrit, mineral ve değişik sayıda vitamin eksiklikleri, nörolojik problemler, epilepsi, bağırsak hastalıkları, kronik hastalıklar, serebral palsi, çinko eksikliği, tüketilen yiyeceklerden oluşan alerjiler vb. gibi nedenlerden dolayı çocuklarda sık sık iştahsızlık görülmesi olasıdır. Bu gibi durumlarda gerekli doktorlardan randevu alarak çocuk ile ebeveyn bir hekime gidilmelidir. Gerekli muayeneler ve kontroller şartında gerekli ilaç desteği alarak bu rahatsızlıktan belirli süreçler doğrultusunda kurtulabilmelidir.
İştahsız Çocuğa Okunacak Dua Nedir?
Çocuklarda sık sık belli başlı rahatsızlıklar görülmektedir. Çocuklarda iştahsızlık da bu zamanlarda görülen büyük başlı hastalıklardan biridir. Yemek yemeyen bir çocuğa Fatiha Suresi okunması fayda sağlayacaktır.
İştahsız Çocuğa Psikolojik Yaklaşımı Nasıl Olmalıdır?
İştahsız bir çocuğa ebeveynler tarafından yaklaşımı oldukça dikkatli olmalıdır. Çocuğun iştahsızlık nedeni önceden belirlenmelidir. Bu neden doğrultusunda kendisi ile iletişim kurarak bu durum çözülmeye çalışılır. Psikolojik bir şekilde yaklaşım oldukça hassas olmalıdır. Çocuğa yemek konusunda baskı yapılmamalı faydalı olan istediği ve yiyeceği olan besinleri önüne sunmak psikolojik açıdan onu daha da rahatlatacaktır.
İştahsız Çocuğa Yemek Yedirme Yöntemleri Nelerdir?
Çocuklarda iştahsızlık görülebilen bir rahatsızlıktır. Bu durum çocukları üzdüğü gibi ebeveynlerin de canını bir o kadar sıkar. İştahsız bir çocuğa yemek yedirmenin birçok yöntemi vardır. Çocuğunuzu sıkmamanız yemek yedirme yöntemleri arasında gelmektedir. Zor ile karşı karşıya gelen bu çocuk asla yemek yemeyecektir. Çocuğu özgür bırakmak yemek yemesi açısından oldukça etkili bir yöntem olacaktır.