Bitkisel ilaçlar hemen hemen pek çok hastalık tedavisinde kullanılır. Bitkisel ilaçlar bitkilerden yapılır ve genellikle yararlıdır. Ancak her bitkisel ilacın tıbbi ilaçlar gibi bazı yan etkileri olabilmektedir. Özellikle bazı tıbbi ilaçları yanında kullanıldığında, bazı gıdaların yanında kullanıldığında veya kullanan kişide ciddi kronik hastalıklar olduğunda kişide ciddi komplikasyonlara bile neden olabilir. Bitkisel ilaçlar tıbbi ilaçlar gibi test edilmez. Bu nedenle vücutta nasıl etkiler bırakacağı net bir şekilde bilinmeyebilir. Bitkisel ilaçlar bazı zamanlar alerjiye de neden olabilir ya da alerji belirtilerini artırabilir. Bitkisel ilaçları kullanırken nelere dikkat edilmesi konusunda merak edilen diğer soru ve cevaplar için yazımızın devamını okumalısınız.
Bitkisel İlaçların Zararları Nelerdir?
Bitkisel ilaçlar çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Genelde her hastalık ya da her problem için bir bitkisel ilaç vardır. Ancak bitkisel ilaçların yararları olduğu kadar zararları da bulunmaktadır. Bitkisel ilaçlar özellikle kronik hastalığı olan kişiler, hamile kişiler ve emzirme dönemindekiler için ciddi hasarlara yol açabilir. Bitkisel ilaçların dikkatsiz ve rastgele kullanıldığında mide bulantısı, kabızlık, ishal, baş dönmesi, baş ağrısı, kalp hastalıkları, çarpıntı, karaciğer hastalıkları ve böbrek hastalıklarına neden olabilir. Bu nedenle kesinlikle doktora danışılmadan kullanılmamalıdır.
Bitkisel Çözüm Kabızlığa Ne İyi Gelir?
Zaman zaman her insan kabız olur. Kabızlık vücutta su olmamasından dolayı bağırsakların yeterli şekilde çalışamaması ve dışkılamada güçlük çekmektir. Kabızlık probleminde dışkı çok sertleşir ve çıkarmada zorluk çekilir. Bundan dolayı tıbbi tedavi yöntemleri ya da bitkisel ilaç kullanılmaktadır. Kabızlık için bitkisel çözümler şunlardır:
· Kuru kayısı suyu: 2-3 tane kuru kayısı sıcak suyun içinde bekletilir. Su ılıdığında tüketilir. Her sabah tüketildiğinde kabızlık sorunu ortadan kalkar.
· Zeytinyağı: Her sabah 1 tatlı kaşığı zeytinyağı içmek kabızlığın iyileşmesini sağlar.
Bitkisel Çözüm Öksürüğe Ne İyi Gelir?
Soğuk algınlığında ve akciğerler üşütüldüğünde balgam oluşur. balgam da kuru öksürüğe neden olur. Kuru öksürük can sıkıcıdır. Çünkü öksürdükçe boğaz tahriş olur ve boğaz ağrısı ortaya çıkar. öksürük problemi için yapılacak bitkisel çözümler şunlardır:
· Ballı zencefil: 1 kaşık zencefil ve 1 kaşık bal karıştırılır. Böylece öksürük geçer.
· Ballı karabiber: 1 kaşık bal ve 1 kaşık karabiber karıştırılır. Bu karışım kuru öksürüğü giderir ve boğaz ağrısını azaltır.
· Ihlamur: ıhlamur demlenir ve içilir. Böylece öksürük ve boğaz ağrısını giderir.
Bebekler İçin Bitkisel Uyku İlacı Nasıl Hazırlanır?
Bazı bebekler uykuya dalmakta problem çekerler. Bebeklerde uyku probleminin olması anne babalar için de çok büyük bir sorundur. Çok küçük bebekler genelde sık sık uykudan uyanırlar. Bu aslında normal bir durumdur. Çünkü bebekler çok fazla beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Ancak 6 aylıktan büyük bebeklerde uyku düzenin bozuluyorsa bazı hastalıkların varlığından şüphe edilir. Bunun için doktora danışmakta fayda vardır. Doktor bebeğe bazı testler uygular ve herhangi bir hastalığın olup olmadığını tespit eder. Böylece bir tedavi yöntemi uygulanır. Sık sık uykusundan uyanan bebeklere ılık suyla duş aldırmak iyi gelir.
Vertigo İçin Bitkisel İlaç Var Mı?
Vertigo hastalığı kişinin her şeyin döndüğünü hissetmesidir. Vertigo hastaları için sanki her şey ve herkes dönüyormuş gibidir. Bu nedenle hasta sürekli mide bulantısı, kusma, dengesizlik, yürümekte zorluk, her şeyi çift görme, bilinç kaybı, konuşmada güçlük, güçsüzlük, halsizlik ve baş ağrısı çekerler. Ayrıca çok fazla terleme sorunu yaşarlar ve kulaklarında çınlama olur. Vertigo hastalarının kesinlikle tıbbi tedavi alması gereklidir. Vertigo hastalığı için 1 kaşık elma sirkesi ve 2 kaşık bal karıştırılır. Böylece baş dönmesi azalacaktır.