Biber Gazı Taşımak Yasak Mıdır?

Biber Gazı Taşımak Yasak Mıdır?
18.01.2022 22:00
Biber gazı genellikle tedbir amaçlı kullanılan bir savunma ürünü. Dünyanın en acı biberlerinden üretilen biber gazı hakkında merak edilen birçok bilgi bulunuyor. Savunma amaçlı kullanılan biber gazını taşımanın yasak olup olmadığı sorgulanıyor.

Biber gazı kullanımı hakkında ülkemizde yasal bir kısıtlama bulunmuyor. Ancak söz konusu kısıtlamaların bulunmama durumu, ancak emniyet birimlerinin kullanımına açılmıştır. Emniyet güçleri tarafından, güvenlik amacıyla biber gazı kullanımı ülkemizde yasal kılınmıştır. Ancak sivil vatandaşlar için biber gazı kullanmak yasaktır. Bazı kaynaklara göre ise biber gazının taşınması ile ilgili herhangi bir yasal düzenleme yoktur. Zaten biber gazının sivil kullanımı açısından ithal yapılmasına izin verilmiyor.

Biber Gazı Nerede Satılır?

Biber gazı satışı ve kuruluşlar tarafından ithal edilmesi yasaklanmıştır. Ancak bazı kaçak yollardan biber gazı üretimi hala yapılmaktadır. Biber gazına kaçak yollardan ulaşmak mümkündür. Biber gazı satışı av malzemeleri satan ya da outdoor ürün satışları yapan mağazalarda ve askeri malzeme satıcıları gibi mağazalardan temin edilebilir. Bunun dışında internet üzerinden satış yapan firmaları da tercih edebilirsiniz.

Biber Gazı Nasıl Yapılır?

Dışarıdan alınan biber gazı kadar etkili olmasa da evde biber gazı yapımının da pratik yöntemleri bulunmaktadır.

Gerekli malzemeler: Pul biber, etil alkol, kolonya spreyi kutusu ve zeytinyağı.

Yapılışı: 2 kaşık pul biberi bir bardağın içerisine koyun. Etil alkolü bardağın içerisine ekleyin, bardağın yarısı dolu olacak şekilde %75’ini doldurun. Üstüne son olarak bir, iki kaşık kadar zeytinyağı koyun. Yarım saat kadar bekleyin. Acı iyice çözülsün. Ardından başka bir bardağın içerisine bir süzgeç yardımıyla geçirin. Bardağın içerisinde yine de pul biber kalırsa, kaşık yardımıyla iyice bastırın ve ardından sprey kutusuna boşaltın. Bu şekilde ev yapımı etkili bir biber gazı yapmanız mümkün. Ancak bu biber gazının, dışarıdan alınan kimyasal biber gazı kadar etkili olmayacağını belirtmekte fayda var.

Biber Gazı Boğaz Yanmasına Ne İyi Gelir?

Biber gazına maruz kalma sonucunda boğazınızda yanma durumuna bağlı olarak hastaneye başvurmanız gerekebilir. Bu yüzden durumunuzu net şekilde takip edin. Nefes almakta güçlük yaşıyorsanız bir hastaneye başvurmanızda fayda var. Bunun dışında süt içerek boğaz yanmasının etkisini azaltabilirsiniz. Ayrıca boğaz yanması açısından yoğurt da yiyebilirsiniz. Bu yöntemler ile boğaz yanmasının etkilerini en aza indirebilirsiniz.

Biber Gazı Cilde Zarar Verir Mi?

Biber gazına maruz kalan kişilerin ciltlerinde olumsuz etkiler gözlenebilir. Biber gazı; cilt, göz ve solunum sistemini derinden etkilemektedir. Biber gazı ciltte kızarma ve yanma etkileri ile kendini gösterir. Herhangi bir alerjik reaksiyon durumu olmaması durumunda söz konusu kızarıklık ve yanma etkileri 6 saat içerisinde azalarak sonlanır.

Biber Gazı Dedektörde Öter Mi?

Biber gazı kullanımı özellikle kadınlar tarafından sıkça kendilerini korumak amacıyla tercih ediliyor. Biber gazının özellikle kapalı alanlarda uygulanan dedektör taramasında ötüp ötmediği merak ediliyor. Biber gazı dedektörde ötebiliyor. Ancak biber gazının dedektörde ötmesi bazı kaynaklara göre herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Kapalı alanlara girerken, biber gazının dedektörde ötmesi durumunda kapıda bulunan güvenliğe biber gazını teslim ederek içeri girebilirsiniz. Dışarı çıkarken de aynı şekilde biber gazınızı geri teslim alabilirsiniz. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir