Beyin Anevrizması Olanlara Nelere Dikkat Etmelidir?

Beyin Anevrizması Olanlara Nelere Dikkat Etmelidir?
14.01.2022 22:00
Beyin anevrizması sık görülen bir hastalık durumudur. Beyin anevrizması durumu son derece tehlikeli olup, bu hastalığa sahip kişilerin dikkat etmesi gereken pek çok unsur bulunmaktadır. Beyin anevrizması olanların dikkat etmesi gerekenlerle alakalı bilinmeyenler araştırılıyor. Beyin anevrizması engelli raporu, genetik midir, öldürür mü, zararları nelerdir konularını sizler için araştırdık.

Beyin anevrizması son derece tehlikeli bir rahatsızlıktır. Beyin atardamarlarında oluşan baloncuk ve çıkıntılar sonucu ortaya çıkan beyin anevrizması dikkat edilmesi gereken tehlikeli bir durumdur. Beyin anevrizmasına sahip olan kişiler mutlaka gözlem altında tutulur. Şayet göz arkasında ağrı, geniş göz bebeği, görme alanında bozukluklar ve çift görme, yüzün bir tarafında uyuşukluk hissi, göz kapağında düşme gibi belirtileriniz varsa mutlaka bir doktora başvurmanızda fayda var. Ayrıca şiddetli bulantı ve kusma, ışık hassasiyeti, nöbet ve bilinç kaybı gibi durumlar da kişi üzerinde tehlike oluşturacağı için mutlaka kontrol altında tutulmalıdır. Beyin anevrizmasına sahip olan kişilerin beyin kanaması riski bulunduğundan mutlaka ameliyatla tedavi yöntemini tercih etmeleri gerekmektedir.

Beyin Anevrizması Engelli Raporu Oranı Kaçtır?

Beyin anevrizması beyinde oluşan baloncuk ve çıkıntılar sonucu oluşur. Son derece olumsuz durumlar ile ortaya çıkan beyin anevrizması kontrol altında tutulması gereken bir hastalıktır. Beyin anevrizması ameliyatla tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Kişinin sosyal yaşantısını olumsuz anlamda etkileyen beyin anevrizmasının engelli raporu için geçerli olup olmadığı merak ediliyor. Beyin anevrizması gereken muayeneler sonucunda kişinin yaşantısını yeterince etkiliyorsa engelli raporu alınabilir. Bunun için doktor raporu gerekmektedir.

Beyin Anevrizması Genetik Midir?

Beyin anevrizması pek çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilir. Beyin anevrizması; ilerleyen yaş, aşırı sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı, kafa travmalarına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Ancak yapılan araştırmalar beyin anevrizmasının genetik faktörlerle ortaya çıkan bir hastalık olmadığını ortaya koymuştur. Hastalığın görülme ve tespit edilme olasılığı yaş ile doğru orantılıdır.

Beyin Anevrizması Öldürür Mü?

Beyin anevrizması durumu belirti göstermiyorsa, anlık olarak sağlığı tehdit etmez. Beyin anevrizması durumu olası bir kanamaya dönüştüğünde, kişinin hayati durumlarını riske edebilir. Beyin anevrizmasının sebep olduğu, beyin anevrizması kanaması organlar için en acil ve en tehlikeli durumlardan biri olarak kabul edilir. Hastaların %25’i kanama anında hayatlarını kaybedebiliyor. %50 ve %60 aralığında bir oranda ise hastalar için tedavi sağlanmadığı takdirde ölüm gerçekleşebiliyor. Geri kalanların ise yalnızca yarısı normal yaşamlarına dönebiliyorlar.

Beyin Anevrizmanın Zararları Nelerdir?

Beyin anevrizması, beyinde zayıflamaya başlayan kan damarlarının şişkinleşerek balonlaşmasıdır. Bu anevrizma türlerine serebral anevrizma olarak adlandırılmaktadır. Beyin anevrizması görüntüsü dışarıdan bir dal üzerinde yer alan yuvarlak bir meyveyi andırır. Beyinde oluşan anevrizma; kan damarının yırtılarak beyin kanaması oluşturmasına neden olmaktadır. Bu kanama durumu bazı durumlarda felce dahi sebep olabilir. Beyin anevrizmasının patlama durumu subaraknoid kanama olarak isimlendirilir. Kanamaların şiddetine bağlı olarak kalıcı beyin hasarları meydana gelebilir ve hatta bu kanamalar ölümle sonuçlanabilir. Hangi anevrizmanın patlayacağı önden tespit edilemez. Dolayısıyla beyin anevrizmasının zararları arasında; hasta en kısa sürede tedavi altına alınmadığı durumlarda kalıcı beyin hasarları oluşturma gibi durumlar gözlenebilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir