Berlin, dünyanın en ünlü ve en önemli şehirlerinden biridir. Son derece gelişmiş olan bu şehir sanatsal, kültürel, ekonomik açıdan oldukça başarılı ve bilindik bir şehirdir. Almanya’nın başkentidir. Şehir içi ulaşımın oldukça konforlu ve rahat olması nedeni ile şehrin sakinleri tarafından bisiklet, oldukça fazla kullanılır. Berlin, dünyanın yeşillik açısından en büyük ve temiz sayılan şehirlerinden biridir. Gece hayatının oldukça aktif olması ve sanatsal faaliyetlerin sıklıkla gerçekleştirilmesi hem gençleri hem de sanatseverleri kendisine çekmektedir.
Berlin’de Gezilecek Yerler Nerelerdir?
Doğa harikası ve kültürel bir yerleşim yeri olan bu eşsiz şehrin içinde gezilmesi ve mutlaka görülmesi gereken birbirinden değerli yer mevcuttur.
· Kreuzberg
· Holocaust Anıtı
· Charlottenburg Sarayı
· Tiergarten
· Berliner Dom
· DDR Müzesi
· Sony Center
· Brandenburger Tor
· Müzeler Adası
· Berlin Duvarı
· Bergama Müzesi
· Berlin Yahudi Müzesi
· H2 Hotel Berlin
Gibi pek çok yer gezilecek yerler listesinin başında gelmektedir. Pek çok parkın ve müzenin de bulunduğu bu şehirde hem doğa gezileri gerçekleştirmek hem de sanatla iç içe olmak mümkündür.
Berlin İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?
Türkiye konumu, Almanya, Berlin konumundan bir saat ileride kabul edilir. Örneğin; Türkiye’de saat 00:30 iken Almanya’da 23:30’dur.
Berlin’e Gitmek İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Türkiye’den Berlin’e seyahat edecek vatandaşların pasaport ve vize alması gerekmektedir. Vize işlemleri Almanya Başkonsolosluğu aracılığı ile gerçekleştirilir. Nüfus cüzdanı fotokopisi, başvuru formu, banka hesap dökümü gibi genel belgelerin istendiği vize işlemleri için konsolosluktan bilgi almak daha doğru olacaktır. Bu sayede istenilen en güncel belgeler hakkında bilgi sahibi olmak mümkün olur.
Berlin’de Ne Kadar Türk Var?
Türkler zamanın başından beri pek çok farklı ülkeye göç ederek yaşamlarını sürdürmüşlerdir. Günümüzde açıklanan verilere göre Berlin şehrinde yaklaşık 125 bin Türk yaşamaktadır.
Berlin Duvarı Ne Kadar Sürede Yapılmıştır?
Berlin duvarının yapılması Doğu Almanya tarafından onaylanmıştır ve yapımı bir gecede tamamlanmıştır. Alınan karar ile birlikte kaçışların önlenmesi için işlemler oldukça hızlı şekilde başlatılmış ve bir gün gibi kısa bir sürede bu meşhur duvar örülmüştür.
Berlin Antlaşmasından Sonra Kaybedilen Yerler
Berlin Antlaşması 1878 yılında Berlin’de imzalanmıştır. İmzalayan ülkeler arasında; Osmanlı İmparatorluğu, Rus İmparatorluğu, Büyük Britanya, Avusturya - Macaristan İmparatorluğu, İtalya Krallığı, Alman İmparatorluğu ve Fransa bulunmaktadır. Osmanlı Devletinin toprak kayıpları şu şekilde olmuştur;
· Bulgaristan
· Kıbrıs
· Niş
· Teselya
· Kars
· Batum
· Artvin
· Ardahan
· Dobruca
· Kotur
· Bosna – Hersek
· Doğu Rumeli.
Berlin Antlaşmasından Önce Kurulan Ermeni Cemiyeti Nedir?
Bu antlaşmadan önce Osmanlı Devleti’nde bazı cemiyetler kurulmuştur. Bu cemiyetler eğitim ve sosyal yardımlaşma amacı güdülerek kurulmuş topluluklar olarak görülmüştür. Bu cemiyetlerden ilki, 1860 yılında İstanbul’da kurulmuştur ve ismi de “Hayırsever Cemiyeti” olmuştur.
Berlin’e Gitmeden Önce Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Bir ülkeye yapılacak her seyahat öncesinde, bütçe planlaması ve araştırmalar yapılmalıdır. Belirli bir plan oluşturulması, konaklama koşullarının sağlanması, şehir ve ülke yönetimi hakkında gerekli bilgilerin öğrenilmesi kişinin Berlin seyahati öncesinde ona yarar sağlayacaktır. Gerekli araştırmalar ve planlar yapıldıktan sonra vize ve bilet işlemleri tamamlanarak seyahate hazır hale gelinebilir.