Benler İçin Bitkisel Çözüm Önerileri

Benler İçin Bitkisel Çözüm Önerileri
12.01.2022 19:30
Benler tüm insanların vücudunda bulunabilen farklı renk pigmentlerine sahip yapılardır. Benler görünüş açısından çoğu insanı rahatsız edebilirler. Bu durumda benlerin bitkisel tedavi yöntemleri araştırma konusu haline geliyor. Benler nasıl geçer, neden çıkar, neden çoğalır, nasıl alınır, ciltteki benler için hangi doktora gidilir konularını sizler için araştırdık.

Sağlık açısından herhangi bir sorun teşkil etmeyen benler, görüntü olarak olumsuz ve can sıkıcı olabilirler. Bu durum her ne kadar benlerin aldırılmasını akla getirse de çoğu insan için ilk tercih cerrahi yöntemler değildir. Benler için bir takım bitkisel çözümler bulunmaktadır. Bu yöntemlerin benler üzerinde son derece etkili olduğu gözlenmiştir. Benler için bitkisel çözüm önerileri arasında; kaju fıstığı, greyfurt, iyot, bal, ananas, çilek ve sarımsak yer almaktadır.

Kaju: Yarım kâse civarında kaju fıstığını suyun içerisine atın ve bir gece boyunca bekletin. Sonraki gün sudan çıkarın ve elinizde ezerek bir tür hamur haline getirin. Kaju fıstığından elde ettiğiniz hamuru benlerin rengi solana kadar düzenli şekilde kullanmaya devam edin. Bu uygulamayı haftada birkaç kez yapmanız yeterli olacaktır.

Greyfurt: Bir tane greyfurtun kabuğunu ayırarak suyunu sıkın. Greyfurt suyunu birkaç hafta kadar günde birkaç kez olmak üzere benin üzerine uygulayın. Greyfurt suyu ben tedavisinde kullanılan en etkili yöntemlerden biridir. Bu açıdan tedaviyi aksatmadan uygularsanız benler üzerinde kısa sürede etkili sonuç elde edebilirsiniz.

İyot: Bir damla iyotun benin üzerine dökün ve kurumasını bekleyin. Bu yöntemi günde 2 kere tekrarlayabilirsiniz. İyot tedavisi süresinde ciltte yanma durumu ile karşılaşırsanız iyot kullanmayı bırakmanız gerekir.

Bal: Balı benin üzerine uygulayarak bandajla kapatın, 1 saat kadar bekletin. Bu işlemi günde birkaç saat uygulayın. Bal tedavisinin kısa sürede etki göstermesi için tedaviyi aksatmadan devam edin.

Çilek: Çileği dilimleyerek benin üzerine yerleştirin. Benler ortadan kalkana kadar çilek tedavisini uygulamaya devam edin.

Sarımsak: Bir diş sarımsağı ezerek hamur haline getirin. Parça pamuğun üzerine sarımsağı koyarak benin üzerine yapıştırın. Pamuğu benin üzerinde bir gece boyunca bekletin. Gün içerisinde 2’şer defa olmak üzere 3 hafta boyunca sarımsak tedavisine devam edilmelidir.

Benler Nasıl Geçer?

Benlerin kendine kendine geçme gibi bir olasılığı yoktur. Benlerin geçmesi için farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Benler, cerrahi tedavi yöntemleri ile geçebilir ya da uzun bir doğal tedavi yöntemleri ile etkili sonuçlar elde edilebilir. Benlerin geçmesi için; çilek, sarımsak, bal, iyot ve greyfurt ile doğal tedavi yöntemleri uygulanabilir. Bunun dışında cerrahi tedavi yöntemleri arasında; ameliyat, lazer, krioterapi, elektrokoter, plazma ve radyo frekans yöntemleri bulunmaktadır.

Benler Neden Çıkar?

Benlerin genetik sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabildiği gibi, çocukluk çağında kendiliğinden gelişme gösterebilirler. Benler; melanin maddesi aracılığıyla cilde rengini veren melenosit hücreleri tarafından üretilerek ortaya çıkarlar. Dengeli şekilde dağılması, eşit şekillerde olması, renk değişimi olan benlerin oluşmasına sebep olur. Bazı durumlarda melenosit hücrelerinin belli yerlerde toplanmış olması koyu ve büyük renkli benlerin oluşmasına sebep olabilir.

Benler Neden Çoğalır?

Genetik aktarımla değil sonradan ortaya çıkan benler çoğu zaman yayılarak çoğalabilirler. Çoğalarak yayılan benler çoğu zaman güneş gibi dış etkenler sebebiyle çoğalırlar. Bu şekilde ortaya çıkan benler insan sağlığı için tamamen zararsız olup herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Ancak vücudunuzda bulunan diğer benlerden tamamen farklı yapıda ve anormal renklere sahip bir benin varlığı ile karşılaşırsanız kanser riski oluşturmasına karşı mutlaka bir doktora görünmenizde fayda var.

Benler Nasıl Alınır?

Benler birçok cerrahi yöntem aracılığıyla alınabilirler. Bu yöntemler arasında ameliyat, lazer, krioterapi, elektrokoter, plazma ve radyo frekans yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler içerisinde kullanım dışı kalan yöntem ameliyat yöntemidir. Ameliyat yöntemi ile benlerin bulunduğu bölgede iz kaldığı için günümüz tedavi koşullarında tercih edilen bir yöntem değildir. Ben aldırma yöntemleri arasında en gelişmiş teknik ise radyo frekans tekniğidir. Radyo frekans tedavisinde iz bırakma, çukur oluşturma riski bulunmamaktadır. Ayrıca yüzeysel kabarık benler başta olmak üzere tüm ben türlerine uygulanabilmektedir. Daha basit bir işlem olan traşlama tekniğinde ise; deri lokal anestezi tekniği ile uyuşturulduktan sonra cerrahi bir bıçak yardımı ile ben çıkarılır. Bölge yara şeklinde düz beyaz bir leke bırakacak şekilde iyileşir.

Ciltteki Benler İçin Hangi Doktora Gidilir?

Ciltte bulunan benler herhangi bir sebeple kişi üzerinde olumsuz sonuçlar oluşturabilir. Bu olumsuzluklar görüntü hoşnutsuzluğundan ya da kaşıntı ve sürtünme sonucu hissedilen rahatsızlık gibi durumlardan oluşabilir. Vücutta bulunan benler, daha önce bulunan benlerden farklı boyutlar ve şekillerde yaygınlaşarak çoğalıyorsa kişi böyle durumlarda mutlaka doktora başvurmalıdır. Ciltteki benler için Genel Cerrahi, Dermatoloji ya da Plastik Cerrahi bölümüne gidebilirsiniz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir