Bebeklerde Reflü Olmaması İçin Ne Yapılması Gerekir?

Bebeklerde Reflü Olmaması İçin Ne Yapılması Gerekir?
17.12.2021 20:00
Reflü ciddi bir mide hastalığıdır. Bebeklerde de reflü hastalığı olabilmektedir. Bebeklerde reflü hastalığının olmaması için bazı önlemler alınabilir. Bebeklerde reflü ne zaman ortaya çıkar, geçici midir, hangi ilaçlar kullanılır? Gibi merak edilenleri sizler için derledik.

Reflü midenin içindekilerin yemek borusuna geri gelmesi ile tanımlanan bir mide hastalığıdır. Genelde yetişkinlerde görülebilen reflü hastalığı, bebeklerde de görülebilir. Reflü olan bebeklerde;

·        Bebeklerde ağlama krizi ve huzursuzluk

·        Bebeklerde mide bulantısı, kusma

·        Emmeyi ya da mama yemeyi istememe

·        Bebeklerde iştahsızlık

·        Bebeklerde uzun süre hıçkırması

·        Bebeklerde öksürük nöbetleri

·        Büyümede gerilik

·        Hırıltılı solunma

·        Bebeklerde kulak iltihabı görülür.

Bebeklerde bu belirtiler görüldüğü zaman doktora danışmak gereklidir. Doktor gerekli testler uygular ve bebekte reflü olduğunu tanımlar. Bu durumda da bebeğe bazı tedavi yöntemleri uygular. Bebeklerde reflü hastalığı ile ilgili başka merak edilen soruların cevapları için yazımızın devamını okumalısınız.

Bebeklerde Reflü Ne Zaman Ortaya Çıkar?

Bebeklerde reflü çok sık görülmeyen bir problemdir. Ancak bazı bebeklerde anne karnındaki gelişim sırasında gerilik olduğu zaman reflü görülebilir. Reflü bebeğin midesindeki kapakçığın olmaması ya da fonksiyonunu yerine getirememesinden dolayı ortaya çıkar. Bebeklerde reflü problemi olduğu zaman bebeklerde mide bulantısı, kusma, iştahsızlık, hıçkırık, öksürük, öğürme, solunumda hırıltı, orta kulak iltihabı ve huzursuzluk görülür. Bebeklerde reflü problemi ortaya çıktığı zaman vakit kaybetmeden doktora danışmak ve tedavi olmasını sağlamak gereklidir.

Bebeklerde Reflü Geçici Midir?

Normal ve sağlıklı bireylerde midenin üst kısmında bir kas bulunur. Bu kas mide ile yemek borusu arasında bir kapakçık gibidir. Yemek borusundan besinler mideye aktarıldığı zaman kapanır. Ancak bazı kişilerde bu kas olmaz. Bu kas olmadığı zamanda ise midenin içindekiler tekrar yemek borusuna gider. Bu da rahatsızlık hissine, mide bulantısına ve kusmaya neden olur. Genelde mideden ağıza acı bir tat gelir. Reflü hastalığı bazen bebeklerde de görülebilir. Bebeklerde reflü probleminin geçmesi için doktorun vereceği ilaçlar kullanılır ya da cerrahi yöntem uygulanır.

Bebeklerde Reflü İçin Hangi İlaç Kullanılır?

Bebeklerde reflü problemi çok rahatsızlık vericidir. Bebeklerde reflü hastalığı olduğu zaman bebek yemek yemeyi reddeder, çok fazla huzursuzlanır, çok fazla ağlar, midesi bulanır, kusar, öğürür, uzun süre hıçkırır, öksürür ve solunurken hırıltılı ses çıkarır. Ayrıca reflü olan bebeklerde orta kulak iltihabı da görülmektedir. Bebeklerde reflü hastalığı belirtileri görüldüğü zaman doktora gidilmelidir. Doktor bebeklerde reflü hastalığı tanısı koymak için bazı testler uygular. Bu testlerin sonucunda reflü tanısı koyar. Bebeklerde reflü hastalığının yok olması için mide koruyucu ilaçlar verilir. Ayrıca bazı bebeklerde cerrahi işlem gerekebilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir