Bebeklerde Kulak İltihabı Neden Olur?

Bebeklerde Kulak İltihabı Neden Olur?
04.12.2021 19:30
Bebeklerde kulak iltihabı sorunu ebeveynleri korkuturken, birçok bebek bu sorunu yaşamaktadır. Anne ve babalarda bebeklerde kulak iltihabı ne zaman geçer gibi konularda, araştırmalar yapmaktadır. Yazımızda bebeklerde kulak iltihabı ile ilgi her şeyi bulmanız mümkündür. Bebeklerde kulak iltihabı ne zaman geçer, kulak iltihabı için doğal yöntemler nelerdir, duymayı engeller mi konularını sizler için işledik.

Bebeklik döneminde birçok rahatsızlık gözlemlenirken, kulak iltihabı da sık rastlanan durumlardan bir tanesidir. Bu durum geliştiği zaman, bebekler ağrıdan dolayı sürekli ağlama eğilimi gösterebilmektedir. Bu rahatsızlık en çok orta kulak iltihabı ya da dış kulak iltihabı olarak görülebilir. Pek çok sebepten dolayı oluşabilen kulak iltihabı, genelde bebeğinizin kulak zarı arkasına sıvı birikmesinden oluşur. Bir diğer sebep ise orta kulak parçacıkların, kulak zarı arkasına gitmesinden kaynaklanır. Bu ağrının oluşmasından bakteriler sorumlu olurken, boğaz ve üst ve alt solunum yolu hastalıkları sonucu da kulak iltihabı oluşabilmektedir. Bakteriler bu gibi rahatsızlıklarda, kulak zarının arkasına kaçar ve burada saklanırlar. Kulak iltihabı gelişen bebeklerde, ağrıdan dolayı sürekli bir ağlama eğilimi gözlemlenir. Bu durumlara dikkat edip, eğer şüphe ediliyorsa, bebek doktora götürülmelidir.

Bebeklerde Kulak İltihabı Ne Zaman Geçer?

Özellikle 2 yaş altı çocuklar sık sık kulak iltihabına maruz kalabilirken, bu konuda dikkat etmek gerekir. Kulak iltihabı duruma göre değişse de 1 ya da 2 hafta içinde değişen süreler içinde iyileşme gösterir. Ama genelde 1 hafta içinde düzelmeler görünürken, özellikle bebeklerde antibiyotik tedavisi ile bu süre 3 ya da 4 güne kadar düşürülebilmektedir. Ebeveynler böyle bir durum ile karşılaştığı zaman uzman bir hekimden yardım almalı olup, tavsiye almalıdır.

Bebeklerde Kulak İltihabı İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?

Birçok sebeple gelişebilen bebeklerde ki kulak iltihabı konusunda dikkatli olmak gerekir. Bu genelde viral enfeksiyonların bir sonucu olarak gelişebilmekte olup, sorun devam ediyorsa öncelikle uzman bir doktor kontrol etmelidir. Bebeklik dönemi hassas bir dönem olduğu için fazla yoğun yapılı yiyecekler, ancak doktora danışılarak verilmelidir. Bunun yanında bebeğinizi rüzgardan korumak, emzirmek biberon daha faydalı olacak ve ağrıyı hafifletebilir. Bu zamanlarda bebeğinizin bol sıvı ile desteklemek de gerekebilir. Bu konuda bazı bitkilerden yararlanabilirken, bebeğin yaşına göre ve doktor tavsiyesi alınması gerekir. Yani doğal yöntem olsa bile, doktor tavsiye etmeden bebeklerinize ek bir şey vermeyin.

Bebeklerde Kulak İltihabı Duymayı Engeller Mi?

Bebekler rahatsızlık yaşadığı zaman duruma tepki vermek için genelde ağlama eylemini gerçekleştirirler. Özellikle kulak iltihaplarında şiddetli ağrı oluşurken, bebek bundan dolayı sürekli ağlama eğilimi gösterir. Bu durum oluştuğu zaman, hemen bir doktora başvurulmalı ve kontroller sağlanmalıdır. Rahatsızlık teşhis edildikten sonra, tedaviye başlanıp, bu durum giderilmeye çalışılmalıdır. Enfeksiyon oluşan kulakta, az da olsa duyma yetisi etkilenebilmektedir. Durumun ciddiyetini göre, yani çok fazla iltihap varsa duyma yetisi epey azalabilmektedir. Durum ortadan kalktıktan sonra, duyma işlevi her zamanki seviyesine döner. Bu durum iltihabın kulağı kapatmasından dolayı oluşurken, bu irin azaldığı zaman sorun ortadan kalkar.  


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir