Bebeğinizin Zeki Doğması İçin Ne Yapmalısınız?

Bebeğinizin Zeki Doğması İçin Ne Yapmalısınız?
31.08.2022 14:44
Her ebeveyn doğacak bebeğinin zeki olmasını ister. Peki bebeğinizin zeki olması için ne yapmalısınız, bebeğin zeki olması için dua nedir? Sizler için haberimizin detaylarında bahsettik.

Bebeğinizin zekanızı miras aldığından emin olmak için şimdi başlayın, çünkü size bebeğinizin akıllı ve zeki olmasını sağlayacak sekiz ipucu sunuyoruz.

1. Bir hikaye zamanı alışkanlığı başlatın.

Öğrenme ne zaman başlar? Psikolog ve ebeveynlik uzmanı Polly Sengupta, dilin temellerinin anne karnında başladığını ve üçüncü trimesterde bebeğinizin düzenli olarak duyduğu sesleri ezberleyebileceğini söylüyor. Ebeveynlik web sitesi Babble'daki bir makaleye göre, araştırmacılar annelerden, Theodor Geisel tarafından Dr Seuss mahlasıyla yazıp çizilen ve ilk kez 1957'de yayınlanan bir çocuk kitabı olan The Cat In The Hat'ten bir pasajı doğmamış bebeklerine defalarca okumalarını istedi. Doğumdan sonra bebekler bu pasajı duyduklarında tanıdılar.

2. Sağlıklı beslenin.

 Omega 3 yağ asitleri bebeğin beyin gelişimi için kesinlikle gereklidir. Balık, soya fasulyesi ve ıspanak gibi iyi bir omega 3 içeriğine sahip yiyecekleri diyetinize eklediğinizden emin olun. Ayrıca ıspanak gibi yapraklı sebzelerde bulunan demir, bebeğin beyin hücrelerine oksijen akışına yardımcı olur. “Hamileliğiniz sırasında diyetinize badem ve ceviz gibi fındıkları dahil edin. Ceviz, hem yetişkinlerin hem de bebeklerin beyin gelişimi için gereklidir. Badem iyi bir niasin, protein ve enerji kaynağıdır ve bebeğin genel beyin gelişimine yardımcı olur” diyor Ghosh. Ghosh, bebeğinizin bir zekanın gurme damak tadına sahip olmasını istiyorsanız, bebeğinizin tat alma tomurcukları yaklaşık 12 haftadan itibaren geliştiğinden, akşam yemeğinde maceracı olun, diyor. Bir çalışmada, hamileyken havuç suyu içen annelerin bebekleri, doğduktan sonra havuçları tercih ettiler.

3. Zinde ve aktif kalın.

Egzersizden elde ettiğiniz endorfin artışını seviyor musunuz? Bebeğiniz de öyle. Zinde ve aktif kalmak hamilelik sırasında daha da önemlidir. Ghosh, bebeğinizi daha akıllı hale getirmek istiyorsanız tembellik etme ve koltuktan kalkma dürtüsüne karşı savaşın, diyor Ghosh.

4. Müzik çalın ve konuşmaya başlayın.

Bebek anne karnında büyüdükçe sesleri duymaya hatta tepki vermeye başlar. Sengupta, ne söylediğinizi anlamayabilir, ancak bebeğinizi konuşarak ve hatta şarkı söyleyerek uyarmanın beyin gelişimine yardımcı olabileceğini söylüyor. “Eşinizden karnınızla konuşmasını ve karşılığında bebeğin tepki verdiğini hissetmesini bile isteyebilirsiniz” diyor ve ekliyor: “Zaman zaman rahatlatıcı müzikler ve hatta tekerlemeler dinleyin.” Belki de eğitimlerin en önemlisi bebeğinizin müzik zevkini şekillendirebilirsiniz. Bebeğiniz doğduktan sonra, onu sakinleştirmek ve sakinleştirmek için aynı tekerlemeleri söyleyin.

5. Tiroid seviyelerini kontrol altında tutun.

Tiroid vücut için gereklidir. Hamilelik sırasında tiroid seviyeniz stabil değilse bebeği etkileyebilir: Annede tiroid eksikliği bebeğin zeka bölümünü etkileyebilir.

6.Takviyeleri göz ardı etmeyin.

Hamilelik sırasında vücudunuzun ekstra beslenmeye ihtiyacı vardır. Sağlıklı bir yemek size yeterli beslenmeyi sağlayacak olsa da, bebeğin iyiliği ve sorunsuz doğum için ek takviyeler almalısınız.

7.Biraz güneş ışığı alın.

D vitamini daha önce hiç bu kadar önemli olmamıştı. Tek yapmanız gereken günde 20 dakika güneş ışığını cildinize almak.

8.Karnınıza nazikçe masaj yapın.

Time dergisindeki bir makaleye göre, karnınızı nazikçe ovmak da bebek için iyi bir uyarıdır.

Bebeğin Zeki Olması İçin Dua Nedir? 

Bebeğin zeki olması için hangi duaların okunması gerektiği merak edilmektedir. Bebeğinizin zeki olmasını istiyor iseniz Yasin Suresi, Yusuf Suresi, Esmahül Hüsna ve Ala Suresi’ni okumanız önerilmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir