Ayva Besin Değeri Nedir?

Ayva Besin Değeri Nedir?
09.09.2022 17:31
Ayva, pek çok insanın severek yediği bir meyve olmuştur. Yazımızda ise sizler için ayva besin değeri nedir, bebeklere ne zaman verilir, nasıl verilir, boğazda ayva kalması nasıl geçer, ayva emziren anneye gaz yapar mı, faydaları nelerdir, fidanı ne zaman dikilir? Tarzı soruların cevaplarını bulduk.

Ayvanın besin değerinin ne olduğu ayva severlerin meraklandığı bir konu olmuştur. 100 gram ayvanın besin değerleri şu şekildedir:

Karbonhidrat (g): 7.32   

Protein (g): 0.4 

Yağ (g): 0.5        

Lif (g): 5.9           

Kolesterol (mg): 0.0       

Sodyum (mg): 2.0           

Potasyum (mg): 200.0   

Kalsiyum (mg): 10.0       

Vitamin A (iu): 6.0           

Vitamin C (mg): 13.0      

Demir: 0.6          

Ayva Bebeklere Ne Zaman Verilir?

Bebekler için yararlı olan ayva meyvesinin bebeklere ne zaman verilmesi gerektiği araştırılır. Birçok önemli faydası olan ayva, bebeklere 6 aylıktan itibaren meyve zamanı verilebilir.

Ayva Bebeklere Nasıl Verilir?

Ayvanın bebeklere nasıl verilmesi gerektiği annelerin akıllarını kurcalar. Meyve saatinde süzülerek bir cam rende ile rendelenebilir veya çok katı ise buharda pişirilip çatalla ezilerek püre haline getirilebilir.

Boğazda Ayva Kalması Nasıl Geçer?

Genellikle insanlar ayva yerken boğazlarında tıkanıklık hissi oluştukları için yemeyi bırakırlar ve bir daha yemeye çekinirler. Ancak bu his çok basit bir şekilde su içerseniz sizin peşinizi bırakacaktır.

Ayva Emziren Anneye Gaz Yapar Mı?

Ahmet Maranki, emziren annelerin anne sütü üretimini artırmak için  ayva kompostosu tüketmelerini şiddetle tavsiye ediyor. Ayva genellikle annede gaza neden olmaz ancak nadir durumlarda bazı annelerde gaza neden olabilmektedir.

Ayvanın Faydaları Nelerdir?

Ayva meyvesinin birbirinden çeşitli faydası mevcuttur. Sıcak tutması, C vitamini deposu olması, tokluk hissi vermesi, aritmiyi ve çarpıntıyı önlemesi, mide hastalıklarına iyi gelmesi, ağız yaralarını iyileştirmesi, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi, zihin açması, iyileştirme sürecini hızlandırması, regl ağrılarını azaltması, kilo vermeye yardımcı olması, saçların uzamasına katkıda bulunması, mide bulantısı ve kusmaya iyi gelmesi, göz hastalıklarına karşı vücudu koruması ve iyileştirmesi, deri hastalıklarına deva olması, radyasyona karşı cildi koruması, solunum yolu hastalıklarına iyi gelmesi ve karaciğeri kuvvetlendirmesi ayvanın yararları arasında yer almaktadır.

Ayva Fidanı Ne Zaman Dikilir?

Ayva fidanı dikmek isteyen insanların akıllarına takılan bir soru da budur. Açık köklü fidanlar; kökleri saksı veya torba içinde olmayan ve kökleri doğrudan görünen fidanlardır. Açık köklü ayva fidanları, yapraklar düştükten sonra Ekim sonundan Nisan ayına kadar ekilebilir. Bu ekim zamanı ilden ile değişebilir. Genellikle dikim süresi 4. ila 11. ayı arasını kapsamaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir