Akasya Çiçeği Nedir?

Akasya Çiçeği Nedir?
06.08.2021 13:00
Mis gibi bir kokuya ve salkım salkım görünüme sahip olan akasya çiçeği, baklagiller familyasına ait bir bitkidir. Bizler de akasya çiçeği faydaları nelerdir?, akasya çiçeği yenir mi?, akasya çiçeği özellikleri nelerdir?, akasya çiçeği bakımı nasıl olmalıdır?, akasya çiçeği çeşitleri nelerdir?, akasya çiçeği nasıl çoğaltılır?, akasya çiçeği fiyatları nelerdir? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

Mis gibi bir kokuya ve salkım salkım görünüme sahip olan akasya çiçeği, baklagiller familyasına ait bir bitkidir. Süs çiçeği olarak bilinen akasya çiçeği, oldukça küçük yaprak yapısına sahip olarak bilinen bir çiçek türüdür. Oldukça güzel kokuya sahip olan akasya çiçeği, mor, kırmızı, beyaz ve sarı renkli çiçekleri ile bilinmektedir. Organik hayvan gübresi ile beslendiğinde çok daha verimli olabilen akasya çiçeği, çelikleme ve tohum yöntemi ile çoğaltılabilen bir bitki türüdür.

Kuraklığa dayanıklı bir ağaç yapısına sahip olan akasya çiçeği, yine de rutin bir şekilde sulanmasına dikkat edilmelidir. Yıpranan dallarının budanması ağacın daha iyi çiçekler verebilmesi için oldukça önem arz eder. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında yeşil yapraklarını koruması, bilinen en önemli özelliğidir. Tüylü yaprak dokusuna sahip olan akasya çiçeği, uzun yapraklara da sahip olarak bilinir. Sert bir tohuma sahip olan akasya çiçeği hakkında tüm merak ettikleriniz ve bu soruların sevapları sizlerle…

Akasya Çiçeği Faydaları Nelerdir?

Akasya çiçeği, yenilebilen çiçekler arasında yerini almaktadır. Bu nedenle düzenli tüketimi çeşitli faydalar sunmaktadır. Bu faydalar ise şu şekilde sıralanabilir;

-Özellikle kadınlarda görülen idrar yolu enfeksiyonunun giderilmesinde etkilidir.

-İmmün sisteminin güçlendirilmesinde ve desteklenmesinde etkili bir yapıya sahiptir.

-Çocuklarda kullanıldığında zihin açıklığına yardımcı olmaktadır.

-Odada yer alan akasya çiçeğinin uyku kalitesini arttırdığı bilinmekle birlikte, düzenli bir uyku saatlerine geçilmesine destek olur.

-Sınav dönemlerinde tüketilmesi, kaygı seviyesini azaltır.

-Oral aftlerin giderilmesinde yardımcı olmakla birlikte, şiddetli ağız kokusunu gidermektedir.

-Ağız içinde yer alan diş eti hastalıklarına bağlı gelişen bakterilerin yok edilmesini destekler.

-Diş çürüklerinin oluşumunu durdurur.

Akasya Çiçeği Yenir Mi?

Evet. Akasya çiçeğinin yenilebilir çiçekler arasında yer aldığı bilinmektedir. Pasta ve tatlı süslemelerinde kullanıldığı bilinir. Genel tüketim şekli ise şerbettir. Osmanlı geleneğinden oloan şerbet formuna dönüştürüldüğünde oldukça lezzetli, faydalı ve ferahlatıcı bir özelliğe sahip olacaktır. Buna ek olarak akasya çiçeğinin reçeli de yapılabilir.

Akasya Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

-Akasya çiçeğinin ağacı sert bir yapıdadır.

-Sıkı bir dokuya sahip olduğu bilinmektedir.

-Bodur çalı halinde olabileceği gibi selvi boylu ağaçlarda da yetişebilir.

-Kırmızı, mor, sarı, beyaz, pembe gibi çok çeşitli renklerde çiçek açabilir.

-Tropikal iklimde yetişebilen bir çiçek türü olarak bilinmektedir.

-Yaprakları dikenlidir.

-Muhteşem bir kokuya sahiptir.

Akasya Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

-Bu çiçek kuraklığa dayanıklıdır bu nedenle sulaması ihmal edilse bile kurumaz.

-Zamanında budaması yapılmalıdır.

-Düzenli ağaç aşıları yapılmalıdır.

-Yıpranmış dalların kesilmesi önemlidir.

-Toprağının beslenmesi için organik gübrelerden fayda alınmalıdır.

-Nem seven bir bitki olmadığından aşırı sulama çürümeye neden olabilir.

Akasya Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Oldukça güzel bir görünüme sahip olan akasya çiçeğinin renklerine, yetiştirilme şekline, yetiştirilen bölgesine göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Akasya çiçeğinin çeşitleri arasında ‘acacia dealtbata, acacia koa, acacia verticillata, acacia abeileyana, acacia fornesiana, acacia cyanophylla’ yer almaktadır.

Akasya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Akasya çiçeğinin çoğaltılabilmesi için, tohumlarından destek alınmaktadır. Eğer tohum kullanılacaksa her mevsim çoğaltma işlemi yapılabilir. Akasyanın tohumlarının çok sert bir yapıya sahip olduğu bilindiğinden doğrudan ekilmesi başarısız sonuçlar elde edilmesine neden olabilir. Bu nedenle tohumların toprağa ekilmeden evvel bir süre boyunca su içinde bekletilmesi ve şişirilmesi gerekebilir. Eğer böyle bir vakit yoksa tohumların delinmesi önerilir. Bu sayede tohumlar suları içine çeker ve daha çabuk yetişebilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir