2023 Silah Taşıma Ruhsatı Harcı Ne Kadar?

2023 Silah Taşıma Ruhsatı Harcı Ne Kadar?
25.01.2023 19:51
Silah taşıma ruhsatı harç ücretleri her yıl Ocak ayında Maliye Bakanlığı tarafından tekrar düzenlenir. 2023 yılı silah taşıma harç ücretlerine birlikte bakalım. 2023 silah taşıma ruhsatı harcı ne kadar, ciro miktarı ne kadar? 2023 silah taşıma ruhsatı başvurusu nasıl yapılır, nasıl alınır? İşte detaylar.

İç İşleri Bakanlığı tarafından her yıl farklı bir değerlendirme ücretiyle güncellenen silah taşıma ruhsatlarının 2023 yılı için ücretleri belirlendi. Ayrıntılı tabloyu sizlerle paylaşıyoruz.

-Silah Bulundurma Ruhsatı – 5 yıl ­-  7.390.30 TL

-Yivli Av Tüfeği Taşıma Ruhsatı- 5 yıl- 23.093.00 TL

-Silah Taşıma Ruhsatı- 5 yıl- 23.093.00 TL

-Yivli Av Tüfeği Bulundurma Ruhsatı- 5 yıl- 7.390.30 TL

-Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi- 5 yıl- 178,70 TL

2023 Silah Taşıma Ciro Miktarı Ne Kadar?

Silah taşıma ciro miktarı devlet tarafından yıllık satış cirosu, yıllık vergi tutarı belirli bir oranda ve üzerinde olduğu taktirde şirketlere devlet tarafından silah kullanımı sağlayan bir tutardır. Bu tutar her yıl Ocak ayında tekrar düzenlenir ve yeni tutar belirlenir. Bu durum 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Aletler Hakkında Kanun yönetmeliğinde kanunlaştırılmıştır.

Şartları sağlayan her mensup bir önceki yılın ciro rakamıyla başvurularını yapabilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus içinde bulunulan yılı değil bir önceki yılı baz alarak işlemleri gerçekleştirmektedir. 2023 yılındaki belirlenen ciro miktarı ise yıllık 45.000.000 TL, yıllık kurumlar vergisi 700.000 TL olmalıdır.

2023 Silah Taşıma Ruhsatı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Silah taşıma ruhsatı için öncelikle bağlı bulunduğunuz ikamet bölgesinin İlçe Emniyet Müdürlüğüne şahsen başvuru yapmanız gerekmektedir. 21 yaşını doldurmuş her birey sadece bulundurmak amacıyla silah ruhsatı sahibi olabilmektedir.

 Yönetmelikte sınırlandırılmış herhangi bir durum olmaması halinde iş yerinde ya da meskende bulundurulmak amacı ile başvuru işlemleri gerçekleştirilebilir. Ancak silah taşıma ruhsatı farklı bir durumdur. Tehlikede olan kişilere, belirli mesleği icra eden kişilere gibi farklı şartları bulunmaktadır.

Silah ruhsatı başvurusu için öncelikle İl Valiliğine dilekçe göndermek gerekmektedir. Devlet veya üniversite hastanelerinden psikolojik ve fiziksel olarak kişinin silah taşımasına engel teşkil edebilecek herhangi bir durumunun olmaması, son 1 yıl içerisinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf gerekmektedir.

Ayrıca vadesi geçmiş herhangi bir vergi borcu olmadığına dair bir yazı, bulundurma veya taşıma ruhsatı için istenilen harcı yatırdığına dair ibraz edebileceği bir makbuz, Eğer taşıma ruhsatı için başvuru yapılmışsa, gerekçe gösterdiği meslek ya da iş özelliği için istenilen diğer belgeler ile birlikte ikamet ettikleri il valiliklerine başvuru yapmalıdırlar.

2023 Silah Taşıma Ruhsatı Nasıl Alınır?

Silah taşıma ruhsatını alabilmek için sağlanması gereken ilk kriter 21 yaşını doldurmuş olmaktır. Daha sonrasında bağlı bulunduğumuz il ya da ilçe müdürlüklerine, eğer jandarma bölgesinde ikamet ediyorsak Jandarma Komutanlığı’na müracaat etmeliyiz.  Gerekli belgeleri (4 adet fotoğraf, Nüfus cüzdanı fotokopisi, Dilekçe ve ruhsat istek formu gibi) bağlı bulunduğumu il veya ilçe emniyet müdürlüklerine teslim etmeliyiz.

Değerlendirilme neticesinde eğer uygun görülürse 6 ay geçerli olan silah satın alma yetki belgesini alabilmekteyiz. Bu belge ile sadece Makine Kimya Endüstri kurumundan silah satın alabilmekteyiz. Makine Kimya Endüstrisi merkezi Ankara’da şubesi ise İstanbul’dadır. Elimizdeki belge ile kuruma giderek silahımızı alıyoruz. Silahın ücretini ödediğimize dair belge ile kurumdan ayrılıyoruz. Bu belge ile 60 gün içerisinde ruhsat kartımızın basılması için bağlı bulunduğumuz emniyet ya da jandarmaya başvuru yapıyoruz.

Bu sırada silahımız bir fiziki muayeneden geçmek durumundadır. Ruhsat kartına işlenebilmesi için tabancanın çapı, seri numarası, markası gibi detaylar kaydediliyor. Ruhsat kartımız basıldığı zaman artık yasal olarak o silahı taşıma hakkına sahip oluyoruz. Aynı işlemler her 5 yılda bir kez tekrar edilmek zorundadır.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir