2023 Kurbanlık Dana Fiyatları Ne Kadar?

2023 Kurbanlık Dana Fiyatları Ne Kadar?
30.01.2023 22:05
En önemli dini bayramlarımızdan biri olan kurban bayramı için güncellenen fiyatlara birlikte bakıyoruz. Peki 2023 kurbanlık dana, koyun, koç fiyatları ne kadar? 2023 kurbanlık kuzu, hisse, Migros fiyatları ne kadar? Sizin için araştırdık.

Her sene Müslümanlar tarafından belli bir zamanda kutlanan bayrama denilmektedir. Kurban bayramı 4 gün sürer ve Türkiye’de bu günler resmi tatil olarak ilan edilmektedir. Kurban bayramında eti helal edilmiş büyükbaş ya da kurallarla çerçevelenmiş bazı küçükbaş hayvanların kesilmesi ile gerçekleşen,  dini bir ritüel ve Yüce Allah’a sunulan bir adaktır.

Dini usullere göre kesilen hayvanların etlerini yoksul ve dar gelirli insanlara dağıtmak ise dinin bir gerekliliği olarak kabul edilmektedir. 2023 yılında enflasyon oranlarının ön görülemez yükselişi et fiyatlarına da yansımış durumda. 2023 yılında kurbanlık dana fiyatları 60.700,00 TL’lik bir fiyatla tarihin en yüksek fiyatını görmüş durumdadır. Ayrıca kilosu 1 tonu bulan hayvanlar için 70 bin TL’lik bir fiyatta konuşulmaktadır.

2023 Kurbanlık Hisse Fiyatları Ne Kadar?

Kurban bayramında kurban kesmek durumu müsait olan her Müslüman’a fark kılınmış çok önemli bir ibadettir. Ancak durumu 1 hayvan almaya yetmeyen kişiler hisse yöntemine başvurmaktadırlar. Yani kesilecek büyükbaş bir hayvanın fiyatını eşit ve ortaklaşa bir şekilde pay etme sistemine kurban hissesi denilmektedir.

Günümüzde şartların değişmesi ve her şeyin fiyatının artması ile birlikte özellikle son yıllarda daha çok başvurulan bu yöntemle hem dini vecibeler yerine getiriliyor hem de maddi yük paylaştırılmış oluyor. Kurban hissesi hiç tanımadığınız insanlarla ya da tanıdıklarınızla da yapabileceğiniz bir sistemdir. Dinimizde bununla ilgili bir kural belirtilmemiştir.

Ancak bir büyükbaş hayvan en fazla 7 hisseye bölünebilir.  Kurban edilecek büyükbaş hayvanın kaç kilo olup olmadığına bakılmaksızın bir hayvan için sadece 7 hisse payı kadar paylaşım yapılabilmektedir.

2023 Kurbanlık Koyun Fiyatları Ne Kadar?

Her sene heyecanla beklenen kurban bayramı öncesinde bu sene de fiyat güncellemesi yapıldı. Artan enflasyon oranlarından sonra hayvan fiyatları da en üst seviyeleri gördü 2023 kurbanlık koyun fiyatı 4.500 TL olarak belirlendi.

2023 Kurbanlık Koç Fiyatları Ne Kadar?

Kurban bayramı tüm Müslüman ülkelerde coşkuyla kutlanan ve heyecanla beklenen bir dönemdir. Bu senenin en merak edilen fiyat tablolarından biri de kurban fiyatlarıdır. 2023 kurbanlık koç fiyatları 4.750 ile 5 bin TL arasında olması beklenmektedir.

2023 Kurbanlık Kuzu Fiyatları Ne Kadar?

Kurban fiyatları büyükşehirlere göre değişkenlik gösterse de aşağı yukarı aynı fiyat aralığındadır. 2023 kurbanlık kuzu fiyatları da merak edilmektedir. 2023 yılında kuzu fiyatlarının 3 bin ile 5,5 bin TL olması ön görülmektedir.

2023 Migros Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?

Migros veteriner hekimler aracılığı ve helal kesim kurallarına uygun olarak güvenilir et satışı yapmaktadır. Yıllardır “ emin ve helal et “ felsefesiyle etleri tüketici ile buluşturan Migros’ta sağlıklı ve hijyenik bir ortamda etlerinizi satın alabilirsiniz. En çok ziyaret edilen zincir marketlerden biri olan Migros’un 2023 kurbanlık fiyatlarına yakından bakalım. Migros’un açıklanmış fiyatları önceki yıllardan oldukça fazladır. Buna göre 1/ 7 hisse kurban dana 25 kg 4,595 TL, 16 kg kurban koç 3,595 TL, Koç kurbanlık 12 kg 3 bin TL olarak belirlenmiştir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir