2022 Yeni Yıl Emekli İkramiyesi Var Mı?

2022 Yeni Yıl Emekli İkramiyesi Var Mı?
31.12.2021 12:56
Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 2022 yeni yıl emekli ikramiyelerinde. 2022 emekli ikramiyeleriyle alakalı son gelişmeler vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. 2022 emekli ikramiyelerinin ne kadar olacağı ve ne zaman verileceği soruları internetin en çok aranan konuları olmuş durumda. Emeklilere ne zaman ikramiye veriliyor? 2022 emeklilere ne kadar ikramiye verilecek? 2022 yeni yıl ikramiyesi hakkında merak edilenleri cevapladık.

Milyonlarca emekli, yeni yıla sayılı günler kala ikramiye ödemeleri ile alakalı açıklanan son gelişmeleri takip ediyor. Zam açıklamalarının ardından emeklilerin gözleri yeni yıl ikramiyelerine çevrildi. Bu sene emeklilere yeni yıl ikramiyesi gündemde sık sık yer alıyor. Vatandaşlar sosyal medya başta olmak üzere pek çok platform üzerinden yeni yıl ikramiyeleri ile alakalı bir açıklama olup olmadığını sorguluyor. Normal şartlarda her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda ikişer defa emeklilere ikramiye ücreti veriliyordu. 2021 yılında Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere iki bayramda da emeklilere 1.100 TL’lik bir ikramiye ödemesi yapılmıştı. Her iki bayramda da emekli ikramiyesi alan vatandaşlar, yeni yıla girerken 2022 yeni yıl emekli ikramiyesi alıp alamayacağını sorgulamaya başladılar. 2022 yılına sayılı günler kala, yeni yıl ikramiyesi ile alakalı resmi bir açıklama henüz paylaşılmadı. Emekli vatandaşlar, 2022 yeni yıl emekli ikramiyesi ile ilgili son dakika haberlerini takip etmeye devam ediyorlar. Ancak konu ile alakalı netleşen bir haber henüz bulunmuyor.

Emeklilere Ne Zaman İkramiye Veriliyor?

Ülkemizde milyonlarca emekli, emekli maaşından gelen para ile geçimini sürdürüyor. Aylık yatırılan emekli maaşına ek olarak, yılın belli zamanları vatandaşlara ikramiye ödemesi de yapılıyor. Emekli ikramiyeleri Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kere emeklilerin hesabına yatırılıyor. Geçtiğimiz dönem 2021 yılında gerçekleşen Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere 1.100 TL’lik ikramiye ödemesi yapılmıştı. Yılın belli dönemlerinde sürpriz biçimde emeklilerin hesaplarına yatırılan ikramiyeler yeni yıla sayılı günler kala soru işaretine dönüştü. Milyonlarca emekli, bayramlar dışında yılbaşı günü de ikramiye alıp almayacağını sorgulamaya başladılar. Yeni yılda emeklilere ikramiye verilip verilmeyeceği ile ilgili henüz resmi bir açıklama paylaşılmadı. Ancak 2022 senesinde her iki bayramda da emeklilere ikramiye ücreti yatırılması kesin gözüyle bekleniyor.

2022 Emeklilere Ne Kadar İkramiye Verilecek?

Emekliler, kendileri ve maaşları ile alakalı son dakika gelişmelerini anbean takip ediyorlar. 2022 yılı emekli ikramiyeleri de bu gelişmelerin arasında yer alıyor. 2022 yılında Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs tarihleri arasında, Kurban Bayramı ise 9-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Emeklilere, bayram ikramiyeleri bu tarihlerden birkaç gün önce yatırılacak. Yılda iki kez emeklilere sağlanan ikramiye ücreti bundan önceki dönemlerde 1.100’er TL şeklinde yatırılıyordu. 2022 yılı için emeklilere yapılan zamların ardından, emekli ikramiyelerine de zam gelip gelmeyeceği merak konusu olmaya başladı. Binlerce emekli 2022 emekli ikramiyelerinin ne kadar olacağını sorgulamaya başladı. 2022 yılında da Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında yatırılması beklenen emekli ikramiye ücretleri de merak konusu olmuş durumda. 2022 yılında ikişer kez verilmesi planlanan emekli ikramiyelerinin yine 1.100 TL şeklinde emeklilerin hesaplarına yatırılması planlanıyor. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir