2022 Silah Taşıma Ruhsatı Harcı Ne Kadar?

2022 Silah Taşıma Ruhsatı Harcı Ne Kadar?
06.01.2022 00:00
Silah taşıma ruhsatı harçları, Maliye Bakanlığı tarafından o yıla ait olan harç bedelinin hesaplanmasıyla belirlenmektedir. Ocak ayında yürürlüğe giren yeniden değerlendirme oranıyla birlikte 2022 silah taşıma ruhsatı harçları belli olacak. Bizler de 2022 silah taşıma ruhsatı ciro miktarı nedir?, 2022 silah taşıma ruhsatı başvurusu nasıl yapılır?, 2022 silah taşıma ruhsatı nasıl alınır? sorularının cevabını sizler için araştırdık.

Silah taşıma ruhsatı harcı 2022 yılı için belli oldu. Açıklanan rakama göre bu tutar 3,315,10 TL. 2022 yılı içerisinde silah taşıma ruhsatı harçları 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Bakanlık tarafından belirlenen yeniden değerlendirme oranına göre harçlardaki rakamlar netlik kazandı. Açıklamaya göre Resmi makamlarca onaylanan yeniden değerlendirme oranı ise %9,1 olarak belirlendi. Silah taşıma ruhsatı harçlarının yanı sıra 2022 yılı silah taşıma bulundurma ve yivsiz tüfek harç miktarları da rakamlar belirlendi. Açıklanan rakamlara göre ise 2022 silah taşıma ve silah bulundurma ruhsatı harç ücretleri 3,315 TL ve 8,290 TL civarında olacak. Silah bulundurma ve silah taşıma ruhsatları genellikle 5 yıl süreyle yenilenir ve yenilenirken o yılın güncel miktarına göre tekrardan harcı ödenmektedir.

2022 Silah Taşıma Ruhsatı Ciro Miktarı Nedir?

2022 yılı silah taşıma ruhsatı ciro miktarı açıklandı. Bakanlık tarafından açıklanan 2022 ciro miktarı ise yıllık olarak 26,500,000 TL olarak belirlendi. Yıllık kurumlar vergisi de 308.000 TL olmuştur. Buna göre ilan edilen ve taban miktarın üzerine çıkan şirket sahipleri ciroları üzerinden silah taşıma ruhsatı alabilecekler. Merakla beklenilen bu oran 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak. Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan bu tutarın üzerindeki şirketler silah taşımaya haiz olacak ve ruhsat alma hakkına sahip olacaklardır. Silah taşıma ruhsatı için bakılan ciro miktarında şirket yapısı ve içinde bulunulan yıl değil takip eden yıla ait olan satış miktarları baz alınmaktadır. Yani 2022 yılında başvuru yapılacak olursa yetkili makamlar yıl içerisindeki satış miktarına değil 2023 yılındaki satış miktarına göre karar vereceklerdir.

2022 Silah Taşıma Ruhsatı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Günümüzde önlemlerin sıklaştırılarak arttırılması sonucunda bireysel silahlanma ve silah ruhsatı alımı zorlaştırılmıştır. Silah ruhsatı almak için gerekli belgeler ile belirli süreçlerin sağlanması gereklidir. Silah ruhsatları hakkındaki kanun ve yönetmelikler genel olarak jandarma genel komutanlığı tarafından yürütülmektedir. Kişi ve kuruluşların bulundukları il sınırları içerisinde valiliklere veya ikametinde bulunulan ilçe emniyet müdürlüklerine yapılacak olan başvurular sonucunda silah ruhsatı alınabilmektedir. Silah ruhsatı almak isteyen kişilerde ilk olarak ruhsatın verilmesini engelleyen hallerden birine sahip olup olmamak ve başvuracak olan kişilerin 21 yaşından büyük olup olmadıklarına bakılmaktadır. Bu şartların yanı sıra 5 yıl geçerliliği olan ruhsatların bulundurulmasıdır.

2022 Silah Taşıma Ruhsatı Nasıl Alınır?

Silah taşımak veya bulundurmak isteyen kişiler öncelikli olarak ikamet edilen bölgedeki yer mülki amirliklerine başvuruda bulunmalıdır. Başvuru esnasında kişinin yanında bulundurması gereken belgeler ise şunlardır.

·        T.C kimlik numarası

·        Dilekçe

·        3 adet fotoğraf

·        Ruhsat alınımına engel teşkil edebilecek bir durum olup olmadığına dair alınmış sağlık raporu

·        Silah taşıma ruhsatının harç makbuzu

·        Vergi borcu olmadığına dair belge

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir