2022 Milli Piyango Parası Nereden Alınır?

2022 Milli Piyango Parası Nereden Alınır?
24.12.2021 11:41
Yeni yılı karşılamaya sayılı günler kala, bir yılbaşı geleneği haline gelen Milli Piyango biletleri satışa çıkmış durumda. Binlerce vatandaş Milli Piyango biletlerini almaya başladı bile. İkramiye çıkması durumda Milli Piyango paralarının nereden alınacağı ise şimdiden merak konusu oldu. 2022 Amorti parası nereden alınır? 2022 Milli Piyango teselli ikramiyesi nereden alınır, ne kadar? Bu soruları sizler için cevapladık.

2022’ye girmemize sayılı günler kaldı. Yılbaşı heyecanı tüm ülkeyi sarmış vaziyetteyken, bir yılbaşı klasiği Milli Piyango biletleri de satışa çıkmış durumda. Her sene sonunda olduğu gibi bu sene de Milli Piyango biletlerine talep bir hayli fazla. Milli Piyango yılbaşı özel biletlerini yetkili bayilerden alabileceğiniz gibi, Milli Piyango (millipiyangoonline.com) internet sitesinden de satın alabilirsiniz. Milli Piyango biletlerinin fiyatları; Tam 120 TL, Yarım 60 TL, Çeyrek 30 TL olacak şekilde belirlendi. 2022 Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinin bu seneki büyük ikramiye tutarının ise 120 Milyon TL olduğu açıklandı. Yılbaşında dağıtılacak toplam ikramiye miktarı ise 670 Milyon 760 Bin Türk Lirası olduğu belirtildi. Milli Piyango yılbaşı özel biletinize ikramiye çıkıp çıkmadığını Milli Piyango’nun resmi internet sitesi üzerinden, bilet numaranız ile sorgulayabilirsiniz. Biletinize ikramiye çıkması durumunda paranızı alabileceğiniz yerler, ikramiyenin tutarına göre farklılık gösteriyor. Büyük miktarlı ikramiyelerin ödemesi bayi ödeme yetkileri dışındadır. Sanal ortam bayileri ve başbayiler Milli Piyango İdaresi ile imzalamış oldukları sözleşmede belirtilen tutarlara kadar olan ikramiyeleri ödemek ile hükümlüdürler. Milli Piyango yılbaşı özel biletine denk gelen 1 Milyon TL ve daha büyük tutarlı ikramiyeler Genel Müdürlüklerce, bu miktarların altında kalan ikramiyeler ise Milli Piyango Şube Müdürlükleri tarafından ödenir. Milli Piyango biletlerinin 1 senelik zamanaşımına dâhil olduğu ve çekiliş tarihinden itibaren 1 sene içerisinde temin edilmediği takdirde ikramiye ödemesinin yapılmayacağını belirtmekte fayda var.

2022 Amorti Parası Nereden Alınır?

Amorti; 2022 Milli Piyango biletlerinin her çekilişinde son rakama göre verilen ikramiye tutarıdır. Amortinin değeri biletin değeri kadardır. Amortinin çekilişleri büyük ikramiye çekilişlerinin başlamadan önce tamamlanır. Amorti biletlerinde iki rakam yer alması yeterlidir. Milli Piyango yılbaşı özel biletine amorti denk gelen kişiler, ikramiye tutarlarını Milli Piyango gezici bayileri ve sabit bayilerden alabilirler.

2022 Milli Piyango Teselli İkramiyesi Nereden Alınır?

Teselli ikramiyesinin tutarı; çekilişte büyük ikramiyeyi kazanan biletin numarasının hanelerinde yer almakta olan numaralara göre farklılık göstermektedir. Teselli ikramiyesi amortinin bir üst seviyesi olarak bilinmektedir. Milli Piyango biletine teselli ikramiyesi denk gelen kişiler ikramiye tutarlarını; Milli Piyango gezici bayileri veya sabit bayilerden alabilirler.

2022 Milli Piyango Teselli İkramiyesi Ne Kadar?

2022 Milli Piyango yılbaşı özel biletleri hem bayiler hem de internet üzerinde satışa çıkmış durumda. Yeni yılı karşılamaya sayılı günler kala, her sene bir gelenek haline gelen Milli Piyango çekilişleri de yine heyecanla bekleniyor. Büyük ikramiyenin hayalini kuran binlerce kişi, şimdiden Milli Piyango yılbaşı özel biletlerini almaya başladı. Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi 31 Aralık 2021 saat 23.00’da canlı olarak yayınlanacak. Yılbaşı özel biletine çıkacak amorti ikramiyesinin bir üst miktarı olarak bilinen teselli ikramiyesinin ne kadar olacağı da merak konusu olmuş durumda. Teselli ikramiyesi büyük ikramiyeyi kazanan bilet numarasının hanelerinde yer alan rakamlara göre farklılık göstermektedir. Bu sebepten dolayı teselli ikramiyesinin net tutarı belirlenemiyor. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir