2022 KYK Bursları Ne Zaman Yatacak?

2022 KYK Bursları Ne Zaman Yatacak?
15.12.2021 14:18
Öğrenci bursu olarak yatırılan KYK bursları her yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından karşılanıyor. Milyonlarca öğrencinin faydalandığı KYK burslarının ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Öğrenciler 2022 KYK burslarının ne zaman açıklanacağını internet üzerinden anbean takip ediyorlar. 2022 KYK Bursu kaç TL, ne zaman açıklanacak? Gibi merak edilenleri sizler için araştırdık.

Üniversite öğrencileri öğrenim hayatlarının son aşamasında bazen maddi sıkıntılar çekebiliyorlar. Bu noktada Kredi ve Yurtlar Kurumu yüksek öğrenim öğrencilerine burs ve kredi imkanı sağlıyor. KYK bursları; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yükseköğrenim öğrencilerinin maddi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için normal öğrenim süresi boyunca verilen KYK borçları olarak verilen paradır. KYK bursları başarısızlık, öğrenim görülen kurumdan ayrılma ya da uzaklaştırılma, izin alma, kayıt dondurma, öğrenim kurumunun kapatılması gibi durumlarda kesilebiliyor. Şimdilerde hali hazırda KYK bursu alan öğrenciler ve KYK burs başvurularını yeni yapmış öğrenciler burs paralarının ne zaman yatacağını sorguluyorlar. Hali hazırda KYK bursu alan öğrencilerin Aralık Ayı burs paraları yatırılmaya başlandı. Burs paraları öğrencilerin hesabına T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre belirlenen tarihlerde aktarılıyor. Buna göre KYK burs ve kredi ödemeleri;

T.C. Kimlik numarasının son rakamı 0 olanlar için ayın 6’sında

T.C. Kimlik numarasının son rakamı 2 olanlar için ayın 7’sinde

T.C. kimlik numarasının son rakamı 4 olanlar için ayın 8’unda

T.C. kimlik numarasının son rakamı 6 olanlar için ayın 9’unda

T.C. kimlik numarasının son rakamı 8 olanlar için ise ayın 10’unda olacak şekilde ödemeler gerçekleştirilecek.

 Burs başvurularını yeni tamamlamış öğrencilerin ise önce sonuçların açıklanmasını beklemesi gerekiyor. Başvuru sonuçları açıklanan öğrencilerin paralarının ne zaman yatırılacağı henüz belli değil.

2022 KYK Bursu Kaç TL?

Her sene ufak da olsa belli oranlarda KYK burs ödemelerinde artış olması bekleniyor. Hal böyle olunca KYK burslarından yararlanan milyonlarca öğrenci 2022 KYK bursu ödemelerinin ne kadar olacağını sorguluyorlar. 2022 KYK burs ve kredi ödemelerinin şu şekilde olması bekleniyor;

Lisans Burs ve Kredi Ücreti: 650 TL

Yüksek Lisans Burs ve Kredi Ücreti: 1.300 TL

Doktora Burs ve Kredi Ücreti: 1.950 TL.

2022 KYK Bursu Ne Zaman Açıklanacak?

Hali hazırda KYK bursundan yararlananlara ek olarak yükseköğrenim hayatına yeni başlayan ve KYK başvurusuna bulunan birçok aday var. KYK bursu başvuruları bu sene 10 Kasım tarihi itibariyle sonlandı. Öğrenciler 10 Kasım’dan bu yana KYK burs sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. GSB sayfası 2022 KYK burs ve kredi sonuçlarını bekleyen öğrencilerin yoğun ilgisi ile takip ediliyor.  Geçtiğimiz yıl KYK burs ve kredi başvurularının sonuçları 28 Ekim ve 3 Kasım tarihleri arasında yapılmış, sonuçlar ise 7 Aralık’ta açıklanmıştı. Binlerce öğrenci KYK burs ve kredi başvurularının sonuçlarını öğrenmeyi bekliyor. 2022 KYK burs ve kredi başvurularının sonuçları için Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi sitesi takip ediliyor. Daha önce Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konu ile alakalı yaptığı açıklamada, süreci en adil şekilde yürütmek için çalıştıklarını vurgulamış ve sonuçların en kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtmişti. Dün gece saatlerinde merakla beklenen haber yine Kasapoğlu tarafından verildi. 2022 KYK burs başvurularının sonuçları açıklandı. Sonuçlara GSB resmi sayfasından ve E-Devlet üzerinden erişebilirsiniz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir