2022 Dünya Kupası Play-Off Aşaması Prosedürü Nasıl?

2022 Dünya Kupası Play-Off Aşaması Prosedürü Nasıl?
29.11.2021 21:00
2022 Dünya Kupası’na az bir süre kalırken, bu organizasyon için eleme grupları aşaması sona erdi. Grup birincileri 2022 Dünya Kupası’na direk gitme hakkı kazanırken, en iyi ikincilerin play-off heyecanı sürmektedir. A Milli takımımızda 2022 Dünya Kupası play-off aşamasında yer alacakken, herkesçe merak edilen, 2022 Dünya Kupası play-off aşamasında kimler yer alıyor, rakiplerimiz gibi konuları detaylı bir şekilde açıkladık. 2022 Dünya Kupası Play-Off gitmeyi garantileyen ülkeler hangileri, 2022 Dünya Kupası Türkiye Portekiz'i yenerse kiminle oynayacak? gibi merak edilenleri sizler için derledik.

2022 Dünya Kupası için düzenlenen grup elemeleri aşaması sona ererken, birinciler belli olup, bu organizasyona direk katılma hakkı kazandı. Sırada play-off aşaması varken, ülkemizde bu aşamada yer alacak. Avrupa’da en iyi ikinci 12 takım, 2022 Dünya Kupası’na katılmak için kıyasıya bir mücadeleye girecek. A,B ve C Yolu olarak üç gruba ayrılan takımlar, burada ki iki maçını kazandıkları zaman Katar’da ki organizasyonuna katılmaya hak kazanırlar. Bunun için takımlar 24 Mart 2024 tarihinde ilk maçlarını yapacak ve kazanan takımlar yoluna devam edecek. Maçlar eleme usulüne dayalı olacakken, kazanan takımlar ikinci maçlarına 29 Mart 2024 yılında final maçlarını oynayacak. Kaybeden takımlar ise bu organizasyona katılma hakkını kaybedecek. Finalde de kazanan üç takım, 2022 Dünya Kupası Grup aşamasında yer almaya hak kazanacak. Play-off aşamasında takımların mutlaka maçlarını kazanması gerekirken, bunun telafisi olmamaktadır.

2022 Dünya Kupası Play-Off Gitmeyi Garantileyen Ülkeler Hangileri?

Ülkemizin de yer aldığı 2022 Dünya Kupası play-off aşamaları, önümüzde ki günlerde gerçekleşecek. Dünyası Kupası’na gidecek son takımlar, play-offlar ile belirlenecek olup, Avrupa Kıtası’nda en iyi ikinciler burada yer alacak. 12 takımdan oluşup, üç gruba ayrılan play-off sisteminde, iki maçı da kazanan üç takım, Katar’da ki yerini alacak. Bu aşamayı garantileyen ülkeler ise şöyledir:

. İskoçya

. Ukrayna

. Galler

. Avusturya

. Rusya

. Polonya

. İsveç

. Çek Cumhuriyeti

. İtalya

. Kuzey Makedonya

. Portekiz

. Türkiye

Bu 12 takım 3 farklı yola ayrılırken, bu A, B ve C olarak gruplanmıştır. Bu 3 yolda 4 takım varken, ülkemiz C Yolu’nda yer almakta olup, en zor grup olarak bilinmektedir. Bu üç yolda sadece üç takım dünya kupasına gitmeye hak kazanacak. Grupta ki maçlar tek ve elemeye dayalı olarak oynanıp, iki maçı kazanan takımlar, 2022 Dünya Kupası’na gitme hakkı elde edecek olup, kaybedenler ise bu organizasyona gitmeden veda edecek.

2022 Dünya Kupası Türkiye Portekiz’i Yenerse Kimle Oynayacak?

Geçtiğimiz günlerde çekilen kura ile 2022 Dünya Kupası play-off müsabakaları belirlenirken, A Milli takımımızın ilk rakibi, Avrupa devlerinden Portekiz oldu. Tek maç usulü oynanacak maç, 24 Mart 2022 tarihinde Portekiz’in ev sahipliğinde oynanacak. Ülkemiz zorlu rakibini yener ise İtalya ve Kuzey Makedonya maçının galibi ile eşleşecek. İtalya maçta favori olurken, A Milli takımımız bu zor maçı geçerse, yine zorlu bir rakip onu bekleyecek gibi. Galibiyetimiz halin de ikinci mücadeleye, 29 Mart 2022’de kendi sahamızda çıkacağız. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir