2022 Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

2022 Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?
07.12.2021 14:32
Yeni yılda en merak edilen konulardan biri, asgari ücrete ne kadar zam geleceği olmaktadır. İlk toplantısı yapılan görüşmelerde, bir sonuç çıkmazken, herkesin gözü ikinci toplantıya çevrilmiş durumda. 2022 asgari ücretin, iki ya da üçüncü toplantıda açıklanması bekleniyor. 2022 asgari ücret artış beklentisi nedir, asgari ücret ne kadar olacak, 2022 asgari ücret belli oldu mu konularını sizler için derledik.

Her sene zamlanan asgari ücret, 2022 yılında ne kadar zamlanacağı henüz belirlenmemiştir. Aralık ayına girilmesi ile 2022 asgari ücret zammını belirlemek için ilk toplantı yapıldı. Milyonlarca işçi ve binlerce işvereni ilgilendiren konu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliği ile görüşüldü. Toplantıya İşçi ve işveren sendikaları da katılırken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, teklif edilen ilk rakamları ortaya çıkardı. İlk toplantıdan bir sonuç çıkmazken, herkes ücret zammı olacağı tarihi merak etti. Buna göre 7 Aralık 2021’de ikinci toplantı saat 14:00’da yapılıp, sonucun çıkması bekleniyor. Eğer bu toplantıdan da sonuç çıkmaz ise 9 Aralık 2021 Perşembe günü saat 10:00 gibi TİSK’te yapılacak toplantıdan, kesin sonuç çıkması bekleniyor. Vatandaşlar merakla bu konuyu beklerken, konuşulan rakamlar heyecanlandırmıştır.

2022 Asgari Ücret Artış Beklentisi Nedir?

Bu yıl asgari ücreti net, 2 bin 825 TL 90 kuruş olurken, önümüzde ki yıl için zam konusu görüşülmektedir. İlk toplantıdan sonra ortaya çıkan sonuçlar ise 3.500 ve 4.000 TL civarı olurken, yüksek bir zam oranı beklemektedir. Birçok kişinin zam beklentisi, en az 4 bin TL olmaktadır. Özellikle son dönemde artan fiyatlardan dolayı, en az bin TL oranında bir zam beklentisi ortaya çıkmıştır. Gelen açıklamalara göre, son yılların en büyük zam oranı konuşulurken, zam bekleyenleri bu heyecanlandırmıştır. Milyonlarca işçi zam oranında ciddi bir yükselme olması için umut etmektedir.

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Önümüzde ki yıl için asgari ücretin ne kadar olacağı görüşmeleri başlamış durumda. Hatta ilk toplantısı yapılan konu, sonuca bağlanamadı. 3.500 ve 4.000 TL arası teklifler yapılırken, bunlar üzerinde uzlaşılamadı. Aralık ayı içerisinde iki toplantı daha düzenlenecek olup, kesin sonuca bu toplantılarda varılması bekleniyor. Henüz ücretin ne kadar olduğu belli olmazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları üzerine beklenti hayli yükseldi. Önümüzdeki günlerde netleşecek konu, milyonlarca kişiyi ilgilendirmektedir. İyi bir zam oranı bekleyen işçiler, yükselen fiyatlara karşı rahat bir nefes almak istiyor.

2022 Asgari Ücret Belli Oldu Mu?

Ülkemizin son günlerde ki en büyük gündem konusu, 2022 asgari ücret zammı olmaktadır. Herkesin merakla beklediği zam oranı, yapılan ilk toplantı sonrası çıkmadı. Henüz belli olmayan ücret ile ilgili, birçok görüş ortaya atılırken, 4 bin TL rakamı konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yaptığı son açıklamaya göre, zam oranı beklentisi oldukça yükselmiştir. İki ve üçüncü toplantıda, zam oranın belli olacağı ön görülmektedir. Kısa sürede alınmak istenen karar ile ilgili, pek çok işçi heyecan duymaktadır. Son zamlardan dolayı, epey zorlaşan yaşam koşulları için zammın iyi gelmesi bekleniyor. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir