WD Hard Disk Nedir?

WD Hard Disk Nedir?
18.10.2021 16:01
Artık bilgisayarlarda bulunan pek çok sabit disk sürücüleri artık çok büyük çeşitlere ayrılarak fiyat performans açısından bile farklılık gösteren türlerde sabit diskler ortaya çıkmıştır. Wd Hard Disk nerelerde kullanılır, kurulumu nasıl yapılır ve fiyatları nelerdir? Wd Hard Disk ile ilgili en çok merak edilenleri sizler için derledik.

Bu sabit disklerden en ünlü olanlardan biri de WD sabit disklerdir. WD yani Western Digital, Amerika’da bulunan oldukça ünlü bir sabit disk üreticisi ve veri depolama şirketi. Bu şirket depolama birimleri üretiminde oldukça uzun vadede çok yol kat etmiş bir şirkettir. Bunun yanı sıra dünyanın önde gelen disk üreticilerinden biri olan bu şirket, SSD ve flash bellek aygıtları da üretmektedir. SGT teknoloji ve mikron teknoloji gibi güçlü rakiplerle yarış halindedir. Bu şekilde özellikle HDD disk konusunda önde gelen sabit disk üreticilerinden olan bu şirket SSD diskler üreterek de önde gelen sabit disk üreticisi firması haline gelmiştir.

Wd Hard Disk Nerelerde Kullanılır?

Wd hard diskler birçok kişinin ihtiyaçları doğrultusunda farklı çeşitlere sahip bir hard disklerdir. Bu çeşitlendirme tam olarak bu diskleri farklı renkleri ayırarak insanların ihtiyaçlarına göre en uygun olan renkteki hard diskleri tercih ederek bu şekilde ihtiyaçlarını çok daha iyi karşılayabilmelerini hedeflemişlerdir. Bu hard disk renkleri 4 farklı renkte olarak yani siyah, kırmızı, mor ve mavi renk tercihleri ile farklı amaçlara göre hizmet eden hard diskler üretilmektedir. WD diskler 2 ile 5 yıl arasında bir garanti süresini kapsamaktadır.

·        WD black: bu hard disk daha çok performans odaklı bir disk olması ile beraber daha çok bilgisayar için performans gerektiren işler yapan insanlara, yüksek performanslı oyun oynayan oyunculara hizmet etmektedir. Ayrıca yine performans gerektiren büyük multimedya dosyalarında saklayabilmektedir. Bu diskler 500 GB'lık bir depolama alanından başlayıp 6 terabayta kadar giden bir depolama alanıyla işinizi gayet iyi görebilecek bir hard disk.

·        WD red: bu hard diskler depolama verilerini tek bir güçlü birimde birleştirerek hem güç tasarrufunu sağlar hem de sıcaklığın düşük tutulması konusunda oldukça iyidir. Ayrıca arızaların azaltılabilmesi için Raid hata düzeltme kontrolü sağlayabilen özel olarak tasarlanmış bu disk, nasware teknolojisi ile birlikte cihazların daha iyi video yapmasını sağlayarak bu cihazların nas sistemi ile olan uyumunda bir hayli arttırıyor.

·        WD purple: özellikle güvenlik açısından en çok tercih edilebilen disklerden olan bu WD purple serisi çoğunlukla güvenlik kameraları sisteminde kullanılan bir hard disk getir. 1 terabayt ile 8 terabayt arasında bir depolama alanı içeren bu disk güvenlik konusunda size oldukça yardım edebilen ve video oynatımı nı bir haydi iyileştiren bir harddisktir.

·        WD blue: bilgisayarlar için en çok tercih edilen bu seri 6 terabayta kadar bir depolama alanı içermektedir. Daha çok verilerini yedekleme ve kopyalama yapan kullanıcıların bu işlemi daha güvenli bir şekilde yapabilmesini sağlayarak onlara pek çok alternatif sunmaktadır. Bu sayede günlük bilgisayar kullanımında oldukça çok tercih edilen bir seridir.

WD Hard Disk Kurulumu Nasıl Yapılır?

WD hard disk alıp bunu bilgisayarlarınıza entegre ederek daha büyük bir depolama alanı yaratabilir ve seçeneklerinizi göre daha performanslı bir bilgisayar kullanımı sağlayabilirsiniz. Kurulum için yapmanız gereken bazı işlemlerden sonra bilgisayarınızda tanımlama yaparak bu harddiski devreye sokabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey öncelikle bilgisayarınızın eğer başka bir harici hard disk ile kullanıyorsanız bununla değişimini sağlamanız gerekiyor. Bunun için harici harddiskinizin yerleşimde olduğu yerdeki vidaları sökerek üzerinde bulunan data kablosu ve güç kablosunu dikkatli bir şekilde çıkararak bu yere yeni aldığınız WD hard diski kurmanız gerekecek. Bunları yaptıktan sonra yeni aldığımız diski aynı yere yerleştirip gerekli kabloları tekrar yerine takarak kurulum yapabilirsiniz.  Bunu yaptıktan sonra da bilgisayarda diskinizi tanımlayıcı birkaç işlemden sonra kullanmaya başlayacaksınız. Tabii isterseniz bunu teknik bir servise yaptırmanız çok daha güvenli olacağından bu seçimde yapabilirsiniz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir