Sütlaç yaparken dikkat edilmesi gerekenlerin neler olduğu hakkında bilgi verecek olursak, sütlaç yaparken önce suyla sonra sütle pişirin. Ayrıca sütü eklemeden önce pirincin yeterince su aldığından emin olmalısınız. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise sütün soğuk olmasıdır. Sütlaç kıvamı için soğuk sütü dert etmeyin.
Sütlaçların yapışkanlığını arttırmak için pirinç unu ekleyin. Bu eklemeden önce pirinç ununu suyla püre haline getirin. Pirinç ununu ısıtmadan tavaya koymayın. Sıcak ve soğuk sıvıların ani kombinasyonu tatlıların dokusunu etkileyebilir.
Sütlaç aromasının bir diğer kuralı da sonunda şeker eklemektir. Sütlü tatlılar genellikle soğutulur, bu nedenle tüketmeden önce soğutun. Ancak tatlıyı buzdolabına koymadan önce oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Sütlacı sıcakken buzdolabında tutmak, dokuyu ve tadı daha da kötüleştirebilir. Sütlaçlara uygulanan malzemeler de lezzeti arttırıyor. İlk akla gelen tarçın. Dilerseniz öğütülmüş fındık ve benzerini de kullanabilirsiniz. Ayrıca sütlaçları farklı malzemelerle süsleyebilir ve farklı tatlar katabilirsiniz.
Fırında Sütlaç Yaparken Tepsiye Neden Su Konulur?
Fırında sütlaç yaparken tepsiye neden su konduğu, pek ok farklı kişi tarafından merak konusu olmuştur. Bu konuda lezzet arttırıcı bir etkiye sahip olduğu gibi söylemler olsa da işin aslı aslında çok farklıdır. Fırında sütlaç yaparken tepsiye su konmasının sebebi; sütlacın pişme aşamasında üstünde çatlaklar oluşmasıdır. Bu çatlakları önlemek amacıyla tepsiye su koymanızı öneririz.
Sütlaç Yaparken Süt Kesilirse Ne Yapılır?
Sütlaç, günümüzde en popüler ve en çok pişirilen tatlılardan biridir. Ama en garip sorulardan biri sütlaç yaparken sütü keserseniz ne yapmanız gerektiğidir. Sütün kesilmesi, sütün içindeki mikroorganizmalar nedeniyle katılaşması anlamına gelir. Sütlaç yaparken bazı durumlarda süt katılaşabilir ama bunu önlemenin birkaç yolu vardır. Çoğu insan sütü boşaltır ve ardından sütlaçları çöp kutusuna atar. Ama şunu söylemek isteriz ki; eğer süt başka maddeler içeriyorsa evet sütlaçları çöpe atabilirsiniz. Ama değilse, atmak zorunda değilsiniz. Başka malzemeniz yoksa sütlaçları atmak yerine yeni bir süt açarak sütlaç yapımında kullanabilirsiniz.
Sütlaç Yaparken Nişasta Yerine Ne Kullanılır?
Sütlaç yaparken nişasta yerine kullanılabilecek malzemeler; nişasta yerine pirinç unu veya ararot unu kullanabilirsiniz. Nişastayı iki ürünle değiştirebilirsiniz. Ararot malzemeleri sosları, yemekleri veya çorbaları koyulaştırmak için kullanılır. Nişastalı tarifiniz nişasta içermiyorsa, kolayca değiştirebilirsiniz.
Sütlaç Yaparken Mısır Nişastası Kullanılır Mı?
Sütlaç yaparken mısır nişastası kullanılıp kullanılmayacağı konusunda şu ifadeleri kullanmak mümkündür; sütle lezzetli bir tat elde etmek için pirinç nişastasının kendisi yeterli değilse, sütlaç uygun miktarda mısır veya buğday nişastası ile sabitlenebilir.