Araçlarımızla seyir halinde iken yapmamız gereken en önemli şeyler arasında trafik kurallarına uymaktır. Elbette hunu tam manası ile gerçekleştirebilmek için dikkatimizin yalnızca araç kullanımı üzerinde olması gereklidir. Bunun için ise başka işlerle uğraşmamak, dikkatimizi dağıtmamak önemli bir kriter olarak gösterilir. Dolayısı ile dikkat dağınıklığının en temel sebeplerinin ortadan kaldırılması gereklidir. Hem kendi can güvenliğimiz hem de karşı tarafın can güvenliği için bazı kriterleri göz önünde bulundurmak önemlidir. Kısacası araç kullanımları esnasında telefonla oynamamak oldukça önemlidir. Araç kullanırken telefonla konuşmak kusurlu bir hareket sayıldığı için cezaya tabidir. Trafikte telefonla konuşmak gibi bir hataya düşüldüğünde, bu fark edilebilir ve hali ile ceza yazılması kaçınılmazdır. Eğer trafik polisinin dikkatine telefonla konuşurken yakalanırsanız aracınıza yazılacak ceza tutarı 314 Türk Lirası’dır.
Seyir Halinde Direksiyon Kilitlenmesi Sebepleri Nelerdir?
Araç kullanma sırasında aracın kusursuz bir şekilde çalışması oldukça büyük bir önem taşır. Seyir halinde başınıza gelebilecek en kötü şeylerden biri aracın çalışma prensibini bloke eden direksiyon sisteminin kilitlenmesidir. Direksiyon sistemi kilitlenmesinin olası pek çok nedeni bulunmaktadır. Genelde araç böyle bir duruma gelmeden evvel sinyaller verecektir. Bunların farkında olmak her zaman daha önemlidir. Fakat fark etmediğinizde direksiyon kilitlenmesinin sebeplerini de bilmeniz önemlidir. Kol ya da bacakların direksiyona çarpması, ateşleme sisteminde ki arızalar direksiyon sisteminde ki kilitlenmelerin en önemli ve yaygın sebepleri arasında yerini almıştır.
Seyir Halinde Fren Kilitlenmesi Sebepleri Nelerdir?
Aracınız seyir halinde iken yaşayabileceğiniz en kötü sorunlardan biri de fren sistemleri kilitlenmesidir. Böyle bir durumda olası kazaların yaşanması da söz konusu olacaktır. Bu nedenle aracın düzenli bakımı yapılmalı ve buna göre yolculuklara devam edilmelidir. Seyir halinde iken fren sisteminin kilitlenmesi fren sisteminin sertleşmesinden kaynaklanmaktadır. Bunun temel nedenleri arasında ise fren pedalına uygulanan sert bir basma ve itiş gücü olarak karşımıza çıkmaktadır. Uzun vadede böyle bir kullanım sergilemek fren kilitlenmesine neden olabilmektedir.
Seyir Halinde Yağ Lambası Neden Yanar?
Aracınızı sürüş esnasında yaşayabileceğiniz diğer sorunlar arasında yağ lambası uyarısının yanması yer alıyor. Seyir halinde iken fark edebileceğiniz bu sorun kısa vadede bir probleme neden olmazken uzun vadede aracın yıpranmasına neden olur. Bu nedenle gösterge paneli sık sık kontrol edilmeli ve seyir dışında iken soruna çözüm üretilmelidir. Öte yandan bakıldığında ise motor yağının yetersiz olduğundan söz etmek mümkündür.
Seyir Halinde Akü Biter Mi?
Seyir halinde iken araçta yer alan akü arızası olup olmadığı pek çok araç sahibi tarafından merak uyandırmaktadır. Seyir halinde akünün bitmesi oldukça büyük bir soruna işaret etmektedir. Seyir halinde pek çok kullanıcı aküsünün bittiğinden söz ederken kimileri de böyle bir sorunun olmayacağını belirtmiştir. Fakat şöyle bir durum var ki çok uzun süre boyunca mola vermeden çalışan araçlarda böyle bir sorunun olduğu net bir şekilde belirtebilir.