Salamura Yaprak Tuzu Nasıl Gider?

Salamura Yaprak Tuzu Nasıl Gider?
15.12.2022 21:36
Evimizde uzun süre kullandığımız salamura yaprak hakkında doğru bilgilerle sizlere araştırma yaptık. Salamura yaprak tuzu nasıl gider, kokusu nasıl gider, haşlanmadan sarılır mı? Salamura yaprak hangi tuzla yapılır, hangi ayda yapılır, iyisi nasıl anlaşılır?

Yazın büyük bidon kaplarının içine kurulan salamura yapraklar, kış ayında tüketmemiz için hazır hale gelir. Eğer tuzu çok kaçmışsa çok kolay bir teknikle tuzunu gidermiş oluyorsunuz. Suyun içinde 2 ya da 3 saat bekletmeniz tuzunun kısa süre içinde yok olmasını sağlar. Böylece yaprak sarmasını sararak kış aylarında lezzetine doyum olmayacak. Özellikle büyük şehirlerde doğal ürün bulamamaktan yakınan kişiler için çok önemli saklama ürünlerinden biri sayılır.

Salamura Yaprak Kokusu Nasıl Gider?

Salamura yaprak kokusu dışarıya koku veriyor ve rahatsız ediyorsa bidon ya da şişe alıyordur. Bu havadan dolayı yapraklar küflenebilir. Burada dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde tüm yaprağın kötü olması ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Eğer koku yayılmaya başladıysa bidonun içindeki suyu boşaltın tekrar taze bir su ile başka bir kabın içine koyun.

Aynı şekilde yaprakları geçecek su ve tuzu ilave ettikten sonra sürekli alım ve kullanımı sağlayabilirsiniz. Hava almayan bir bidona koymanız daha uzun sürede kullanmanıza yardımcı olacaktır. Bidon, su ve tuz salamura yaprağın uzun süre dayanıklı olması için en büyük etkilerden biri olmaktadır.

Salamura Yaprak Haşlamadan Sarılır Mı?

Genellikle salamura yaprak haşlamadan sarılır. Yani bidonun içine su ile tuz onu zamanla haşlar. Yani yaprağın nezik şekilde olmasını ve tam kıvamında sarılacak düzeyde olmasını sağlar. Bu sayede yaprağı haşlamadan saracağınız veya yiyeceğiniz kadar alarak kullanabilirsiniz. Tekrar bidondan alarak haşlarsanız ortada yaprak kalmaz. Çünkü tuz onu haşlayama düzeyine getirdiği için ekstra haşlama yapmanıza gerek kalmayacak.

Salamura Yaparak Hangi Tuzla Yapılır?

Salamura ya da turşu kuruyorsanız kaya tuzu denilen kalın tuzlarla kurmanız gerekir. Çünkü bu tuzların kalıcı olarak beklettiğiniz ürünlere etkisi daha kolaydır. Hem ürünün ömrünü hem de tuzun daha dengeli şekilde olmasını sağlar. Özellikle kalın kaya tuzlarının doğa olma oranları bu şekilde yapılan besinlerin daha sağlıklı olduğunun kanaatine varılması sağlanmıştır.

Salamura Yaprak Hangi Ayda Yapılır?

Üzüm yapraklarından meydan gelen salamura yaprak, yaz aylarında üzüm asmalarından tek tek alınarak koparılır. Daha sonra belli bir düzende onları bidona yerleştirilir. İçine su ve tuzu ilave ettiğinizde kurma işleminiz tamamlanır. Temmuz ve ağustos aylarında bu işlem yapılabilir. Yöreden yöreye değişiklik de gösterebilir. Ama genelde yaz aylarından yapılması gerekir. Çünkü yaprak bu aylarda yetişmektedir.

Salamura Yaprak İyisi Nasıl Anlaşılır?

Salamura yaprağın iyisi renginden ve dokusundan anlaşılır. Yaprağın rengi çok koyu yeşil olmaz. Dokusu çok sert olmamalı. Anadolu ağzı ile nezik olması gerekir. Bu şekilde olan salamura yapraklar daha lezzetli şekilde sofralarımızı şenlendirir. Eğer yanınızda bilen biri varsa onun aracılığıyla bu işlemi yapmanızı öneriyoruz. Çünkü daha lezzetli sarmalar pişirir ve bütün kış yiyebilirsiniz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir