Pedagojik Formasyon Nedir?

Pedagojik Formasyon Nedir?
03.06.2022 12:18
Fakültelerin ilgili bölümlerinden ve 4 yıllık lisans mezunları, öğretmen olabilmek için bazı eğitimlere katılabilirler. Bugün sizler için pedagojik formasyon hakkında bazı bilgileri derledik ve bir araya getirdik.

Akademik tanımların, öğrenmek isteyen bireylerin algılayabileceği dilde, farklı şekillerde anlatmak için alınan formasyon eğitimine Pedagojik formasyon denir. Üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerinin istenilen bir bölümden alınan eğitim sonrasında, bölüm mezunlarının öğretmenlik yapabilmesi için tasarlanmış bir uygulamadır. Sınıf yönetimi ya da öğretmenlik mesleğine giriş gibi derslerden oluşturulmuştur.

Pedagojik Formasyon Nedir, Nasıl Alınır?

Formasyon, öğretmenlik fakültelerinden mezun olamamış kişilerin, öğretmenlik yapabilmeleri adına almaları gereken bir belgedir. Pedagojik Formasyon eğitimleri ile bu kişiler, öğretmenlik hakkı kazanabilmektedirler. Bu belgenin alınabilmesi için, kişilerin formasyon eğitimlerine katılmaları için şartları taşımaları gerekmektedir. Formasyon sertifikası alabilmek için, okulların sizi kabul etmesi gerekir. 4 Yıllık lisans programlarından mezun olmanız bu süreçte olmazsa olmaz bir şarttır ve okulların belirlemiş olduğu not ortalamasının üzerinde bir puana da sahip olmanız gerekmektedir. Okul sizi kabul ettiğinde, formasyon eğitiminize katılabilir ve başarılı olursanız belgenizi alabilirsiniz. 

Pedagojik Formasyon Nedir, Ne İşe Yarar?

Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler, pedagojik formasyon eğitimi alınabilmektedir. Son dönemlerde, bu alanda çeşitli düzenlemeler be yeni geliştirilmiş formasyon eğitimleri farklılık göstermektedir. Formasyon eğitimine her sene binlerce üniversiteli ya da üniversiteyi bitirmiş kişi başvurmaktadır. Bu formasyon sayesinde, atanma olmadan belirli bölüm mezunlarının öğretmen olması sağlanmaktadır.

Pedagojik Formasyon Nedir, Kimler Alabilir?

Pedagojik formasyon sayesinde, üniversite mezunu birçok kişi, not ortalamaları da iyiyse bu eğitim sayesinde öğretmenlik vasfına sahip olabilmektedirler. Üniversitelerin, genellikle fen fakültelerinden mezun olan kişiler bu eğitimi almaktadırlar. Fakat, üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun ve belirlenen bölüm notlarının ortalamadan yüksek notlara sahip kişiler bu eğitimi alabilirler.

Pedagojik Formasyon Sertifikası Nedir?

Pedagojik formasyon, öğretmenlik fakültelerinden mezun olmayan kişiler için ortaya çıkmış bir fırsattır. 4 yıllık lisans mezunu olan kişilerin, öğretmenlik yapabilmeleri için almaları gereken bir sertifikadır. Bu formasyon eğitimi ile kişiler öğretmenlik vasfını kazanabilir ve bu sertifikanın alınabilmesi için eğitime katılacak kişilerin, formasyon eğitimlerine katılabilme şartlarını taşıması gerekmektedir.

AÖF Pedagojik Formasyon Alabilen Bölümler

Pedagojik formasyon eğitimini, öğretmenlik yapmak isteyen ve şartlara uyan kişiler alabilmektedir. AÖF pedagojik formasyon alabilen bölümler şu şekildedir;

-         Hukuk Fakültesi

-         Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

-         Kamu Yönetimi

-         Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü

-         Mütercim, Tercümanlık Bölümü

-         Bilişim Teknolojileri

-         Yazılım Mühendisi

-         Elektronik ve Bilgisayar Bölümü

-         Biyoloji Bölümü

-         Coğrafya Bölümü

-         Çocuk Gelişimi ve Eğitimi

-         Su Ürünleri Bölümü

-         Otomotiv Mühendisliği

-         Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

-         İlahiyat Fakültesi

-         El Sanatları Teknolojisi

-         Gazetecilik

Ve birçok bölümden mezun kişiler bu eğitime katılabilirler. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir