Nasuh Tövbesi Ne Demektir?

Nasuh Tövbesi Ne Demektir?
12.02.2022 15:00
Eski oyuncu Meriç Erkan tarafından yapılan açıklamalar sonucunda nasuh tövbesi gündem oldu. Nasuh tövbesinin ne olduğu merak konusu haline dönüştü. Nasuh tövbesinin ne demek olduğu ve nasıl yapıldığı araştırılıyor. Nasuh Tövbesi nasıl yapılır, hangi durumlarda yapılmalı, gibi soruları sizler için yanıtladık.

Sözlükte dönmek anlamına gelen tövbe İslam dininde yeni bir anlam kazandı. Eski oyuncu Meriç Erkan’ın çarpıcı açıklamalarının ardından, nasuh tövbesi gündem oldu. Nasuh tövbesinin ne demek olduğu ile ilgili yapılan araştırmalar hız kazandı. Nasuh kelime anlamı olarak; en halis, en içten ve en safi anlamına gelmektedir. Ek olarak bu kelime, söküğü ve yırtığı dikip kapayan, bozulanı ıslah eden ve hiçbir şekilde gedik bırakmayan onaran manasına da gelmektedir. Bu hali ile nasuh tövbesi; ciddi ve yürekten şekilde tövbe etmek anlamına gelmektedir.

Nasuh Tövbesi Nasıl Yapılır?

Nasuh tövbesi gündem olurken, nasuh tövbesinin nasıl yapıldığı da merak konusu haline dönüştü. Tövbe etmek isteyen Müslümanlar için nasuh tövbesinin nasıl yapıldığı araştırılıyor. Nasuh tövbesi için, nasuh tövbesi duası okunmalıdır. Bu duanın ve dolayısıyla nasuh tövbesinin kabul olması için; edilen günahlardan pişmanlık duymak, günah kabul edilen davranışları bir daha tekrarlamamak ve bir daha işlememek gerekir. Bu şartlar altında nasuh tövbesi kabul olur. Nasuh tövbesi yapmak için ise nasuh tövbesi duası okunmalıdır. Nasuh tövbesi duası;

‘’Allahümme ente Rabbi la ilahe illa ente halaktenı ve ene ab düke ve ene ala ah dike ve va dike mes tetatü euzü bike min şerri ma sanatü ebu ü leke bi – nimetike aleyye ve ebu’ü bizenbi fağfirli feinnehü la yağfiruz – zenube illa ente.’’

Anlamı:

‘’Allahım, sen Rabbimsin. Senden başka bir ilah yoktur. Beni sen yarattın. Ben senin kulunum. Gücüm yettiği yere kadar senin va’din ve ahdin üzerindeyim. Yaptıklarımın şerrinden sana sığınıyorum. Senin bana vermiş olduğun nimetini itiraf ederim. Günahlarımı da itiraf ederim. Beni mağfiret et. Çünkü günahları ancak sen bağışlayabilirsin.’’

Nasuh tövbesi duası sonrası, nasuh tövbesi etmiş bulunuyorsunuz. Edilmiş olan günahlardan pişmanlık duymak, günah kabul edilen davranışları bir daha tekrarlamamak ve bir daha işlememek şartları altında nasuh tövbesi kabul olacaktır.

Nasuh Tövbesi Hangi Durumlarda Yapılmalı?

Son günlerde gündeme bomba gibi düşen nasuh tövbesi, sosyal medya başta olmak üzere pek çok platformda konuşulmaya başlandı. Nasuh tövbesinin hangi durumlarda yapılması gerektiği Müslümanlar tarafından en sık araştırılan konulardan biri haline dönüştü. Nasuh tövbesinin hangi durumlarda yapılması gerektiği internet platformları üzerinden araştırılıyor. Nasuh tövbesi, hayatının bir döneminde etmiş olduğu günahlardan pişmanlık duyan, İslam dininde günah olarak kabul edilen eylem ve davranışları neredeyse yaşam tarzı haline getirmiş kişiler tarafından edilebilir.

Nasuh tövbesinde bulunmak için ekstra bir durum oluşması gibi bir şart söz konusu değildir. Nasuh tövbesi önceki hayatında dini açıdan, dinden uzak, günah sayılabilecek davranışlarda bulunmuş ve bu davranışları hayatının bir yaşam parçası haline getirmiş kişiler tarafından edilebilir. Nasuh tövbesi içten ve yürekten edilen tövbeyi temsil ettiği için, edilen günahlardan ciddi anlamda kalben pişmanlık duymak büyük bir önem taşır. Ayrıca nasuh tövbesi ettikten sonra kişinin, eski yaşamına tekrar dönmemesi gerekir.


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir