Nasıl Hostes Olunur?

Nasıl Hostes Olunur?
13.11.2021 16:01
Hemen hemen her birimizin meslek hayallerini süsler; hosteslik… Hostes olmak hem sık sık uçuş yapma heyecanı veren hem de çeşitli ülkeler tanıma olanağını da sunan nadide ve zorlu mesleklerden biridir. Hostes günde kaç uçuş yapar, yaşadığı zorluklar nelerdir? Hostes ile kabin memuru arasındaki fark nedir? Hostes olmak için gerekli şartlar nelerdir, ne kadar maaş alır? Gibi merak edilenleri sizler için araştırdık.

Fakat her ne kadar zor olsa da sunduğu avantajlar ve dolgun maaş seçenekleri ile son derece güzel bir meslek olarak nitelendirilebilir. Hangi firmaya başvuru yapıldığında göre işe alım kriterleri değişkenlik gösterse de esasında bakıldığında bu iş için aranan en temel şart kesinlikle yabancı dildir. İletişimde iyi olmanız, uluslarası bir veya birden fazla dile sahip olmak ve bu dilleri iyi derece konuşabilmek, güler yüzlü olmak bu kriterler arasında ki ilk şarttır. Hosteslik hususunda tüm merak ettiklerinizi sizler için araştırdık…

Bir Hostes Günde Kaç Uçuş Yapar?

Hosteslik de çalışma saatleri elbette gidilen yerlere, bu yerlerin uzaklığına ve çeşitli faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Bunun için net bir süreden söz edilmez. Ayrıca çalışılan firmanın koşullarına göre farklılıklar taşıyabilir. Fakat gün olarak bakılmaksızın bir hostesin haftalık çalışma saati 30 saat olmalıdır. Her güne bir uçuş ve bir günlük izin olduğu düşünüldüğünde günlük çalışma saati 5 saat gibidir. Lakin şöyle bir durum var ki bu süre bu kadarlık saatle sınırlı değildir. Mesailerle birlikte günlük çalışma saatleri yine 8-9 saat sürebilir.

Hosteslerin Yaşadığı Zorluklar Nelerdir?

Her meslekte olduğu gibi hosteslikte de çeşitli zorluklar bulunur. İşin cilvesi denilebilecek zorluklar ise değişebileceği gibi pek çok durumdan söz edilebilir. Öyle ki yapılması gereken uçuş öncesi ve uçuş esnasında ki her bir iş yapıldıktan sonra kalan uçma süresinde gereğinden fazla sıkıldıklarını ifade ederler. Ayrıca uçuş esnasında kusmuk ya da herhangi bir vücut sıvısını temizlemek gibi görevleri bulunduğundan dolayı bu durum da oldukça zorlayıcıdır. Jetlag denilen bir kavramı sıklıkla yaşadıklarından hiçbir zaman düzenli uykuları bulunmaz ve aynı zamanda yorgunluk işlerinin bir parçasıdır. Her zaman güler yüzlü ve yardım sever olmaları gerektiğinden dolayı motivasyon konusunda kendilerini zorlamak durumunda da kalabilirler. Ayrıca sıklıkla ayakta durulan bir iş olması nedeni ile fiziki bakımdan da zorlayıcıdır.

Hostes İle Kabin Memuru Arasındaki Fark Nedir?

Hosteslik ve kabin memurluğu genelde birbirlerinden farklı iki meslek olarak ele alınır. Fakat her iki meslek de aynı amaca hizmet eden ve farklı adlarla anılan bir meslektir. Arada bilinen en ince nüans farkı ise kesinlikle kadın erkek olarak cinsiyet ayrımından dolayı olabileceği düşünülmektedir. Kabin memurları genelde erkeklerden, hostesler ise genelde kadınlardan oluşmaktadır. Fakat totale bakıldığında her ikisinin görevi de uçuş öncesi ve sonrasında uçak içinde genel temizlikten ve bakımdan sorumlu olduklarını belirtmek mümkündür. Öte yandan bakıldığında her ikisi de ikramlar, bilgilendirmeler ve yolcularla ilgilenmekle yükümlüdürler.

Hostes Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Hostes olmak için belli başlı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bu şartlar ise Türkiye Cumhuriyeti firmaları için geçerli olmakla birlikte adayların TC vatandaşı olmaları, temiz bir adli sicil kaydına sahip olunması, söz konusu havacılık şirketinin özel şartlarının yerine getirilmesi, yazılı ve sözlü sınavların başarı ile geçilmesi, mülakatta olumlu izlenimler bırakılması, erkek adaylar için askerlikle ilişiğin olmaması, kadınlar için en az az 160 boy, erkekler için ise en 170 boy olması, fiziki sağlık sorunlarının olmaması ve tabi ki iyi derece de İngilizce bilmek, konuşmak ve anlamak olarak biliniyor.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir