Namaz Kuran’da Geçiyor Mu?

Namaz Kuran’da Geçiyor Mu?
19.10.2022 22:13
Namaz, başörtüsü, nazar Kuranda geçiyor mu? Berat kandili, burçlar Kuranda geçiyor mu? Lilith, Azrail, büyü Kuranda geçiyor mu? İslamiyet ile ilgili çok merak edilen sorulardan bir tanesi de çeşitli bulgu ve olayların Kuran’ı Kerim’de geçip geçmediğiyle alakalıdır. İşte soruların tüm merak edilen cevapları bu yazıda...

Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı olmak üzere beş vakit namaz vardır. Her namazı kılmak için belli bir vakit vardır ve her namazın kendi vaktinde kılınması şart kılınmıştır. Kuranı Kerimde beş vakit namaz kılmak farz olarak kılınmıştır ve ayette şu şekilde geçmektedir:

‘’Şüphesiz namaz, mü’minler üzerine belli vakitlerde farz kılınmıştır.” (Nisa Suresi, 103)

Burçlar Kuran’da Geçiyor Mu?

Dinimizde burçların yeri astronomi iliminde konunun teşkil edecek derecede bulunmaktadır. İfade ilk ayette geçmektedir. Manası şöyledir: “Yemin olsun burçlarla dolu gökyüzüne.“ Dinimizde burçların yeri, astronominin içinde yer almaktadır. Konu genel olarak pozitif bilimlerin, özel olarak da astronomi ilminin konusu oldukça İslamiyet'e ters düşmemektedir.

Berat Kandili Kuran’da Geçiyor Mu?

Berat kandili her yıl Şaban ayının 15. Gecesinde kutlanmaktadır. Kuranı Kerimin levhi mahfuza indirildiği bu gecede inananlar, günahlarının affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için dua ediyor, ibadetlerini yerine getiriyor. Berat Kandili Kuranı Kerimde açık bir şekilde yer almamaktadır. Ancak Kuranı Kerimin 44. Suresi olan Duha Suresinde, Kuranı Kerimin mübarek bir gecede indirildiği bildirilmektedir.

Lilith Kuran’da Geçiyor Mu?

Lilith, Adem'in ilk eşi olarak yaratıldığı idda edilen kadındır. İslam kültüründe “Albastı” olarak geçen, Lilith’in lohusalık dönemindeki kadınların bebeklerini çaldığına inanılır fakat bu söylemlerin hepsi efsaneye dayanmaktadır. Kuranda ve İncilde Lilithten hiçbir şekilde bahsedilmemektedir.

Nazar Kuran’da Geçiyor Mu?

Nazarın mahiyeti ve nasıl olduğu kesin bilinmemekle beraber, bazı kimselerin bakışlarıyla olumsuz etkiler meydana getirebileceği dinen de bilinmektedir. Kuran’ı Kerim’de şu şekilde nazardan bahsedilmiştir:

 ‘’ İnkâr edenler Kuran’ı dinlediklerinde, neredeyse seni gözleri ile yıkıp devireceklerdi.‘’ (Kalem suresi, 68/51-52)

Azrail Kuran’da Geçiyor Mu?

Azrail ismi Kuran’ı Kerim’de geçmemekle beraber kendisinden, melekü-i mevt olarak bahsedilmektedir. Bu da Türkçe de ölüm meleği anlamındadır.

Başörtüsü Kuran’da Geçiyor Mu?

Ahzab suresi / 59. Ayetinde kadınların giyimi ile ilgili söylemler bulunmaktadır; “Ey peygamber! hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giyinmeliler. Bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygun olacaktır. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır ve çok merhamet edicidir”, şeklinde yer almakla birlikte başörtüsü olarak bir kelime geçmemektedir.

Büyü Kuran’da Geçiyor Mu?

Kur'an'ı Kerim’de büyü ve sihir küfür sayılmaktadır. (Bakara:102),Bakara suresinde (102) Harut ve Marut kıssası anlatılmaktadır. Bunlar iki melek veya insan olup, büyü bilgisi verilmiş, onlar bilgileri insanlara öğretmiş, şeytan ve cinler bu bilgileri alarak kullanınca başlarına azap indirildiği açıkça anlatılmaktadır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir