Lohusa Sendromu Nedir?

Lohusa Sendromu Nedir?
23.08.2022 11:31
Lohusa sendromu, kadınların başına gelebilen bir olaydır. Biz de yazımızda lohusa sendromunun ne olduğundan, lohusa sendromunun nasıl geçtiğinden, lohusa sendromu testinden ve lohusa sendromu belirtilerinden sizler için bahsettik.

Lohusa sendromunun ne olduğu pek çok insan tarafından merak edilip araştırılan bir konu haline gelmiştir. Lohusa sendromu (PPD olarak da adlandırılır),birçok kadının bebek sahibi olduktan sonra yakalandığı tıbbi bir durumdur. Doğumdan sonra uzun süre devam eden güçlü üzüntü, endişe (endişe) ve yorgunluk duygularıdır. Bu duygular, kendinize ve bebeğinize bakmanızı zorlaştırabilir. PPD doğumdan sonra herhangi bir zamanda olabilir. Genellikle bebek sahibi olduktan 1 ila 3 hafta sonra başlar. İyileşmesi için tedaviye ihtiyacı var. PPD, bir tür perinatal depresyondur. Bu, hamilelik sırasında veya doğumdan sonraki ilk yılda meydana gelen depresyondur. PPD, yeni doğum yapmış kadınlar için en yaygın komplikasyondur. 7 kadından 1'ini etkiler (yaklaşık yüzde 15). PPD teşhisi konan kadınların yarısı ilk kez depresyona giriyor. Ve hamilelik sırasında depresyon belirtileri ve semptomları olmuş olabilir. Bir hamilelikte PPD'niz varsa, başka bir hamilelikte tekrar yaşamanız olasıdır. PPD senin hatan değil. Bu seni kötü bir insan ya da kötü bir anne yapmaz. PPD'niz olduğunu düşünüyorsanız, sağlık uzmanınıza söyleyin.

Lohusa Sendromu Nasıl Geçer?

Lohusa sendromunun nasıl geçeceği merak edilmektedir. Doğum sonrası depresyon genellikle psikoterapi (konuşma terapisi veya akıl sağlığı danışmanlığı olarak da adlandırılır),ilaç tedavisi veya her ikisi ile tedavi edilir. Psikoterapi. Endişelerinizi bir psikiyatrist, psikolog veya başka bir ruh sağlığı uzmanıyla konuşmak yardımcı olabilir. Terapi yoluyla duygularınızla başa çıkmanın, sorunları çözmenin, gerçekçi hedefler belirlemenin ve durumlara olumlu bir şekilde yanıt vermenin daha iyi yollarını bulabilirsiniz. Bazen aile veya ilişki terapisi de yardımcı olur. Antidepresanlar. Doktorunuz bir antidepresan önerebilir. Emziriyorsanız, aldığınız tüm ilaçlar anne sütünüze geçer. Bununla birlikte, çoğu antidepresan, bebeğiniz için çok az yan etki riski ile emzirme döneminde kullanılabilir. Spesifik antidepresanların potansiyel risklerini ve faydalarını tartmak için doktorunuzla birlikte çalışın. Uygun tedavi ile doğum sonrası depresyon belirtileri genellikle düzelir. Bazı durumlarda doğum sonrası depresyon devam edebilir ve kronik depresyona dönüşebilir. Kendinizi daha iyi hissetmeye başladıktan sonra tedaviye devam etmeniz önemlidir. Tedaviyi çok erken sonlandırmak, nüksetmeye neden olabilmektedir.

Lohusa Sendromu Testi Nasıldır?

 Lohusa sendromu testinin nasıl olduğu araştırılır. Lohusa sendromu testi size doktorunuz tarafından ya da internet aracılığı ile çeşitli sorular sorarak lohusa sendromu geçirip geçirmediğinizi ölçen testtir.

 Lohusa Sendromu Belirtileri Nasıldır? 

Lohusa sendromunun belirtilerinin nasıl olduğu insanları meraklandırır. Lohusa sendromu belirtileri ve semptomları şunları içerebilir:

 -Depresiflik veya kuvvetli ruh hali değişimleri

-Aşırı ağlama

-Bebeğinizle bağ kurmada zorluk

-Aileden ve arkadaşlardan çekilme

-İştahsızlık veya normalden çok daha fazla yemek yeme

-Uyuyamama (uykusuzluk) veya çok fazla uyuma

-Ezici yorgunluk veya enerji kaybı

-Eskiden zevk alınan aktivitelere karşı olan ilgi ve zevkte düşüş

-Yoğun sinirlilik ve öfke

-İyi bir anne olmadığın korkusu

-Umutsuzluk

-Değersizlik, utanç, suçluluk veya yetersizlik duyguları

-Huzursuzluk

-Şiddetli anksiyete ve panik atak

-Kendinize veya bebeğinize zarar verme düşünceleri

-Tekrarlayan ölüm veya intihar düşünceleri

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir