Lastik Değişimi Hakkında Merak Edilen Bilgiler

Lastik Değişimi Hakkında Merak Edilen Bilgiler
01.10.2021 17:00
Lastikler hayatımızın birçok alanında kullanılan bir malzeme olarak karşımıza çıkarken, işlevleri ile hayatımızı kolaylaştıran malzemelerin önemli parçası olabilmektedir. Lastik nasıl tamir edilir, sibobu nasıl değiştirilir? Bisiklet, silecek, pimapen ve araba lastiği nasıl değiştirilir? Lastik basınç sensörü nasıl değiştirilir? Tüm bu soruları araştırdık.

Lastikler özellikle kauçuk maddesini, ham madde olarak kullanır. Kauçuk belli işlemlerden geçirtilip, hangi alanda kullanılacaksa, buna uygun malzemeler katılarak lastik üretimi gerçekleşir. Lastikler araçlarda gitme işine yararken, camlarda hava geçmemesini sağlar. Bunun yanında birçok alanda farklı amaçlar doğrultusunda kullanılan lastik maddeleri, eskiden günümüze varlıklarını korumaktadırlar. Lastik değişimi genelde yıpranan, kopan ya da herhangi bir nedenle işlevini yerine getirmediği zamanlarda, değişmesi gerekebilir. Bu değişim hangi alanda gerçekleşecekse, buna uygun yöntemler ile bu değişim yapılmaktadır. Farklı alanlarda ki lastik değişimlerinde buna uygun araçlar kullanılırken, günümüzde bu lastikler insan hayatı üzerine büyük etkilere sahiptir. 

Lastik Sibobu Nasıl Değiştirilir?

Araçların ya da bisikletlerin ilerlemesi için gereken lastiklerin üzerinde hava basmak adına siboblar bulunmaktadır. Zaman zaman lastik siboblarının değişmesi gerekirken, bu değişim için teker yerinden çıkarılmalıdır. Daha sonra bir tornavida yardımı ile bu sibobu, vida gibi çevirip çıkarttın. Yeni aldığınız sibob iğnesini aynı şekilde koyun ve değişim işini böylece bitirin.

Bisiklet Lastik Nasıl Değiştirilir?

Bu işlem için gerekli bütün aletleri edinin ve bir alan hazırlayın. Bundan sonra bisikleti ters çevrilip, bir sehpanın üzerine konmalıdır. Önce tekerleği bütün olarak, bisikletten gerekli aletlerle söküp çıkarın. Daha sonra çıkarılması gereken lastiği, gerekli aletle yan tarafları janttan ayırmak için sıyırma işlemi yapın. Bu adımdan sonra lastik çıkacak ve iç lastiğe ulaşmış olup, yeni iç lastiği janta yerleştirip, dış lastiği üstüne geçirip, tekeri bisiklete aynı şekilde takın.

Silecek Lastiği Nasıl Değiştirilir?

Silecekler araç camı temizliği için çok önemliyken, bunların lastikleri zaman içinde yıpranır ve değiştirilmesi gerekebilir. Bu zamanlarda silecekler dik konuma getirilip, bir tornavida yardımı ile lastik iskeletten ayrılmalıdır. Bundan sonra yeni aldığınız lastikleri, bu iskelete aynı şekilde yerleştirme işlemi yapılmalıdır. Bu işlemler farklı çeşitte ki lastikleri için aynı olup, birkaç farklılık gösterebilir.

Pimapen Lastiği Nasıl Değiştirilir?

Pimapenler genelde evlerde kullanılırken, bu camın lastikleri rüzgâr yalıtımı ve arada boşluk olmaması için kullanılmaktadır. Zamanla bu lastikler kopabilmekte olup, değişmesi gerekebilir. Pimapen fitili de denilen bu lastik değişimi için önce yeni lastik alınır. Yıpranan lastiği çektiğiniz zaman hemen çıkacak olup, bu söküm işlemi kolayca yapılır. Sonra burada ki kiri ve tozu temizlemek gerekirken, daha sonra fazla pay bırakılmadan, lastiği yerine oturtup takılmalıdır.

Araba Lastiği Nasıl Değiştirilir?

Araç lastiği değiştirecek kişiler önce bütün ekipmanlarını hazırlamalı olup, bundan sonra bu işe kalkışmalıdır. Bir kriko yardımı ile sökülecek lastik tarafı kaldırılmalı olup, aracın altına yatın ve burada ki bijonları, bijon anahtarını kullanarak saat tersine doğru çevirerek açın. Daha sonra yedek lastiği takın ve bijonları tam ters istikamette çevirerek iyice sıkın.

Lastik Basınç Sensörü Nasıl Değiştirilir?

Lastik basınç sensörünüz bozulduğu zaman değişmesi gerekir, bu değişimin ilk adımı sensörü serbest bırakmaktır. Bu işlemde sensör lastiğini tutan cıvatayı çıkarıp, sensörün lastiğin içine düşmesini sağlayın. Bundan sonra eski sensörü çıkarmak adına lastiği sökün ve lastği belli bir yere kadar sıyırın elinizi sokup sensörü alın. Üçüncü adım ise yeni sesörü valfiye yerleştirip, bu deliğe doğru bastırın, sonra aletlerle vida ile sabitleyin.

Lastik Nasıl Tamir Edilir?

Lastikler yama yapılara tamir edilebilirken, araç ya da bisikletler de ki lastikler sökülüp, iç lastiklerinde ki patlaklar bulunmalıdır. Bu hava kaçırma deliklerini bulmak için iç lastik şişirilip, dolu bir suya sabun koyup köpürtülmelidir. Daha sonra iç lastik içine koyulur. Çıkan baloncukları takip edip, patlak yer bulunur. Sonra buraya güçlü bir yapıştırıcı ile beraber, başka küçük bir lastik yama yapılır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir