Kulak Mantarı Belirtileri

Kulak Mantarı Belirtileri
23.08.2022 17:57
Kulak mantarı, genellikle yüzücülerde ve su sporları ile ilgilenenlerde görülmektedir. Kulak mantarları ve kulak mantarının tedavisi ile ilgili bilgileri, yeni yazımızda sizler için derledik.

Mantarlar, vücudun farklı bölgelerinde görülebilen oluşumlardır. Mantarların oluşum gösterdikleri bölgeler, genelde nemli ve rutubetli bölgelerdir. Bu anlamda, yüzücüler ve su sporları ile ilgilenen sporcularda, kulak mantarı türlerine daha sık rastlanılmaktadır. Vücutta sağlanan hijyen uygulamaları, mantarların oluşması veya oluşmamasında ana etken olarak bilinmektedir. Bu anlamda, kulak mantarına yakalanmamak için, kulak temizliği rutin bir şekilde yapılmalı ve aksatılmamalıdır. Kulak mantarı belirtileri ise, sıkça sorulmakta olan ve merak edilen konulardan biridir. Bu anlamda, kulak mantarı belirtilerini, şu şekilde sıralayabiliriz; kulak bölgesinde doluluk hissetme ve tıkanıklık oluşması, kulak çevresi ve iç bölgesinde kaşıntılar, şiddetli kulak ağrıları, kulak kepçesinde kızarıklık, kulak içine giden yolda şişkinlik görülmesi, kulak kepçesi veya iç kısımlarında pullanmaların meydana gelmesi, sıkça yaşanmakta olan kulak akıntıları, kulak çınlaması ve uğultular, kulak mantarı belirtileri arasında yer almaktadır. Bu anlamda, kulak mantarı belirtilerinin oluştuğu durumlarda, kulak burun boğaz doktoruna gidilmesi, ciddi bir önem taşımaktadır. Kimi zaman kulak mantarları, mantarın türüne ve yayılım gösterme durumuna göre ise, kendiliğinden geçebilmektedir. Kulak mantarının doktor tedavisi ile birlikte, tanısının konulması gerekmektedir. Bu anlamda otoskop adı verilen alet ile birlikte, kulak mantarı ve kulak mantarı belirtilerine bakılmaktadır. Kulak mantarını önlemek ve önüne geçmek ise, sıkça sorulan ve merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu anlamda, kulak mantarının önüne geçebilmek için, kulağın nemi kalmaması, havuzlara girilmemesi, kulağa yabancı madde ve parmak girişlerinin olmaması gibi durumlar, kulak mantarı oluşumlarının önüne geçebilmekte ve önleyebilmektedir. Kulak mantarının önüne geçebilecek bir diğer durum ise, kişisel eşyaların ortak kullanılmamasıdır. Mantarlar, insandan insana bulaşım gösterebilmektedirler. Kulak mantarı türleri arasında ise, sıkça görülen mantar türlerini, şu şekilde belirtebiliriz; Aspergillus mantarı ve Candida türü mantarlar, kulakta sıkça görülmekte ve komplikasyonlara neden olabilmektedir.

Kulak Mantarı Tedavisi

Kulak mantarı tedavisi, günümüzde yaygın bir şekilde uygulanmaktadır. Kulak mantarının tedavisi için, kulak burun boğaz doktoruna gidilmesi gerekmektedir. Bu anlamda, kulak mantarı tedavisinde nelerin uygulandığı, sıkça sorulmakta ve merak edilmektedir. Kulak mantarı tedavisinde, kulak çevresi ve girişinde görülen mantarlar, aspiratör tedavisi ile birlikte geçirilebilmektedir. Sonraki tedavi aşamasında ise, damla ve solüsyonlar ile birlikte devam edilmektedir.

Kulak Mantarı Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kulak mantarı ağrısı, kulak mantarı oluşumlarının yan etkileri arasında yer almaktadır. Bu anlamda, kulak mantarının meydana getirdiği ağrılara, neyin iyi geldiği sıkça sorulmaktadır. Elma sirkesi ve beyaz sirke, kulak ağrısına iyi gelen bitkisel tedavilerdendir.

Kulak Mantarı Bitkisel Tedavi

Kulak mantarında bitkisel tedaviler, olumlu sonuçlar verebilmektedir. Bu anlamda sıkça kullanılan bitkisel tedavi ise, elma veya beyaz sirke kullanımıdır. Sirke kullanımı ise, damla şeklinde kulağa damlatılmalıdır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir