Kredi Borcu Yapılandırma Nasıl Olur?

Kredi Borcu Yapılandırma Nasıl Olur?
22.11.2021 20:30
Kredi Borcu Yapılandırma Nasıl Olur? Kredi borcu bittikten sonra hayat sigortası geri alınır mı, kredi borcu bittikten sonra dosya masrafını geri alma, kredi bittikten sonra yapılması gerekenler nelerdir konularını sizler için araştırdık.

Yetersiz hayat şartları nedeniyle pek çok kişi ayın sonunu getirememektedir. Kira, fatura, mutfak masrafı derken giderimiz gelirimizden fazla olmaktadır. Özellikle düğün yapmak isteyenler, ev almak isteyenler, araba sahibi olmak isteyenler bütçelerinin yetersiz olmasından yakınmaktadırlar. Bu durum ise bankaların işine yaramaktadır. Çünkü ihtiyaçları için gelirleri yetersiz kalan insanların tek çaresi bankalardır. Bankalardan ihtiyaçları tutarında kredi çekme yani para edinme hakkına sahip olan kişiler soluğu bu noktalarda almaktadırlar. Ancak çekilen kredileri ödemek herkes için kolay değildir. Pek çok kişi ödeme işlemlerini yaparken zor durumda kalmaktadır. Aylık ödeme planlarında aksamalar meydana gelen kişiler faiz uygulamasına maruz kalmaktadır.

Halkın mağduriyetlerini ortadan kaldırmak isteyen devlet ise çözüm üretmek durumundadır. Bu çözümde kredi borçlarını yapılandırmaktır. Kredi borcu yapılandırması ile kredi vadelerinizin süresini artırabilir ve ödeme tutarlarınızı minimize edebilirsiniz. Ayrıca faize giren ödemeleriniz var ise yapılandırma ile oluşan faizi kaldırabilirsiniz. Kredi borcunuzu faizsiz tutarı ile ödemeye devam edebilirsiniz. Kredi borcunu yapılandırmak isteyen kişiler ilgili bankalara gidip başvuruda bulunmalıdır. Banka size kalan borcunuz için yeni vade fırsatı sunacaktır. Ancak bankanızın sunduğu bu teklifi çok iyi düşünmelisiniz. Eski ödeme planınıza göre avantajlarını ve dezavantajlarını güzel bir şekilde kavramalısınız.

Kredi Borcu Bittikten Sonra Hayat Sigortası Geri Alınır Mı?

Kredi çekerken bankanız sizden pek çok şey isteyecektir emin olun. Hayat sigortası yaptırmanız kredi çekmeniz için gerekli bir koşuldur. Kredi borcu biten kişiler de kendilerinden kesilen bu ücreti geri talep etmektedir. Hayat sigortası bedelini geri isteyenler dilekçe ile bu ücretleri geri alma hakkına sahiptir. Ancak bazı bankalar müşterilerine bu konuda sıkıntı yaratmakta ve geri ödemek istememektedirler. Bu durumda öfkelenmenize gerek yok. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaparak 3 ay gibi kısa bir süre içinde hakkınızı alabilirsiniz.

Kredi Borcu Bittikten Sonra Dosya Masrafını Geri Alma Nasıl Yapılır?

Herhangi bir bankadan kredi alırken size bir sürü masraf çıkarılmaktadır. Dosya masrafı da en çok dikkat çekendir. Kredi borcunuzu ödedikten sonra bu masraf bedelini geri istemekte normal bir durumdur. Ancak bankanız bunu size geri ödemeyecektir. Ancak Yargıtay kararına göre dosya masrafları bankaların kişilerden haksız yere aldığı paralardır. Bu yüzden kişiler dava açmalıdır. Öncelikle kredi çekilen bankaya gidip sizden ne kadar para kesildiğine dair hesap ekstrenizi istemelisiniz. Bu ekstre ile dava açabilirsiniz. Ardından açılan dava ile bankanıza bir ihtarname gönderilecektir. Banka açılan bu davalar sonucunda bu masrafı size ödemek zorundadır. Bazı bankalar anlaşmaya giderek dava ilerlemeden dosya masrafını kişilere ödemektedirler.

Kredi Borcu Bittikten Sonra Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kredi borcu bitenler büyük bir sevinç yaşamaktadırlar. Üzerinden büyük bir yük kalkan kişiler mutluluktan uçma derecesine gelmektedir. Ödemesini bitiren kişiler ilerleyen zamanlarda sorun yaşamamak için çok dikkatli olmalıdır. Öncelikle bankanıza gidip kredi borcunuzun bittiğine dair belge almalısınız. Bankanız gerekli belgeleri size temin etmek zorundadır. Belgeleri güzel bir şekilde okumak sizin yararınıza olacaktır. Aldığını belgeyi mutlaka ama mutlaka saklayın. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir