Korona gündeme geldiği günden itibaren pek çok tartışmaya neden olmuştur. Özellikle Müslüman camiasında koronanın bir kıyamet alameti olduğu düşüncesi oluşmaya başlamış ve bu düşünce hemen her kitleye yayılmıştır. Diğer dinlerde de alamet olarak algılanan korona her gün karşımıza yeni bir konu ile gelmektedir. Son zamanlarda koronanın İslam'ın ve Müslümanlığın kutsal kitabı olan Kuaran'da yer aldığı hakkında bazı görüşler oluşmaya başlamıştır. Ancak Kuran okumak tam anlamıyla incelenip yorumlandığında korona ile ilgili net bir ifade kullanılmamaktadır. Kuran'da sıklıkla kulların Allah'ın emirlerine karşı gelmesi nedeniyle azap ile karşılaşacağı belirtilmektedir ve bu azaba amansız bir şekilde yakalanılacağı belirtilmektedir. Ayrıca İslam görüşünde yer alan ifadelere göre kıyamet yaklaştığında salgın hastalıkların artacağı anlatılmaktadır. Ancak Kuran'da net bir şekilde korona ile ilgili bir ifade kullanılmamıştır.
Hangi Ayette Korona Geçiyor?
Kuran'ın hiçbir ayetinde korona ile ilgili bir konu bulunmamaktadır. Ancak bazı kişiler Duhan suresinin 11. ayetini incelediğinde Allah tarafından insanlara azap verileceği ve insanların bu azabı kaldırması için Allah'a yalvaracağı ifadeleriyle karşılaşmaktadır. Bu azap korona olarak belirtilmektedir. Koronanın ilk olarak 11 milyon nüfuzlu Wuhan kentinde ortaya çıkması ve Duhan suresinin 11. ayetinde yer alan ifadeler birbiri ile karşılaştırıldığında bazı kişiler de mesaj algısı oluşturmuştur. Duhan suresinin 11. ayetinin koronayı işaret ettiği fikri yaygın bir hal alsa da böyle bir şey söylemek çok doğru değildir. Duhan suresinin 11. ayetinin yorumlanması kişiseldir ve bazı yorumcular bunun insanlığa gönderilmiş olan bir mesaj olduğunu ifade etmektedir.
Kuran’da Olan Felaketler Nelerdir?
Kuran'da insanların yaptıklarının cezasını bulacağı ve özellikle kıyamet yaklaştığında pek çok felaketin gerçekleşeceği ifade edilmektedir. Kuran'da başlıca belirtilen felaketler şunlardır; sel, deprem, yakıcı rüzgarlar, bitmek bilmeyen yangınlar, can alıcı doğa olayları, salgınların giderek artması ve musibetlerin yeryüzünü kuşatmasıdır. Kuran'da belirtilen ifadelere göre insanın başına gelen her şey kendi yaptıklarından kaynaklanmaktadır. Özellikle son dönemlerde oluşuna yıkıcı depremler, tsunami, can ve mal kaybına yol açan yangınlar insanları uyarmak için gönderilen felaketler olarak ifade edilmektedir.
Korona da son yılların en bulaşıcı ve insan yaşamını felç eden salgınların başında yer alması nedeniyle felaket olarak adlandırılmaktadır. Kuran'da ifade edilenlere göre insanlığın başına gelecek en büyük felaket kıyamettir. Ayrıca felaketler insanlara toplu olarak değil şahsi bir şekilde de gönderilebilir. İnsanların sağlığını aniden kaybetmesi, aile birliğinin bozulması ya da mal variyeti kaybetmesi de yaşanabilecek felaketler arasında yer almaktadır. Felaketlerin yorumlanış biçimi din alimleri arasında farklılıklar oluşturmaktadır.