Kombiye Fazla Su Basılırsa Ne Olur?

Kombiye Fazla Su Basılırsa Ne Olur?
27.10.2022 21:30
Ev içerisindeki ısıtma sistemlerinden biri olan kombiler hakkında merak edilenler var. Peki kombiye fazla su basılırsa ne olur, nasıl boşaltılır, neden su gelir, gece kapatmak tasarruf sağlar mı? Gece kombiyi kaç derecede yakmalıyız, ışığı neden yanıp söner, yüksek derecede yakmak zararlı mı? Merak edilen soruları sizler için yanıtladık.

Gelişen teknoloji ile birlikte, kombilerin ön taraflarındaki LCD ekranlardan, konuyla ilgili çok fazla bilgimiz olmasa bile birtakım durumları okuyabilmekteyiz.  İçerisinde ne kadar su kaldığını, kaç bara düştüğünü ve çıktığını bu ekranlar sayesinde rahatlıkla anlayabiliyoruz.

Kombiye çok fazla su basıldığı taktirde bir sürü can sıkıcı olay yaşanabilir. Öncelikle elektronik kart yanabilir. Bundan kaynaklı sıcak suyu kullanamayabilirsiniz. Kaloriferler ısınmaz ve evin içerisine sıcak hava yayılmaz.

Kombinin Fazla Suyu Nasıl Boşaltılır?

Bazı kombilerde boşaltma vanası olabileceği gibi, eski nesil kombilerde genelde boşaltma vanası bulunmaya biliyor. Bu tarz durumlarda yetkili servisten destek isteyebilirsiniz.

Kombinin fazla suyunu alabilmek için, genellikle kombilerin alt kısımlarında bulunan kombi su vanasını kullanarak suyu tahliye edebilirsiniz. Genellikle 2 adet filtre, 1 doldurma ve 1 boşaltma vanası bulunur. Bu boşaltma vanasının üzerinde musluk kolu gibi bir kol bulunmaktadır. Genellikle kırık, tek bacaklı bir mandala benzer. Bu mandalı saat yönünde çevirerek fazla suyu boşaltabilirsiniz.

Kombiyi Gece Kapatmak Tasarruf Sağlar Mı?

Kombi gece kapatıldığında, dışarıdaki havanın soğukluğu evin tabanını ve tavanını soğutmaya devem edecektir. Sabah kombinin gücü, evin ısıtılması için yaklaşık olarak 2 katına çıkartılmak zorunda kalınacağı için, daha fazla enerji kaybına sebep olacaktır.  Bundan dolayı kesinlikle bir tasarruf sağlamayacaktır.

Gece Kombiyi Kaç Derecede Yakmalıyız?

Evin her yeri aynı derecede sıcak olmak durumunda değildir. Örneğin mutfak, banyo ve yatak odası arasında ısı farkları bulunması normaldir. Kombilerinizde ısı ayarlaması yaparken bu durumları dikkate almalıyız. Öncelikle kombiniz gece boyunca büyük bir ısıyla yanmak zorunda değildir.

Koridor, hol, antre gibi bölümler 15 derece,  oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak 20 derece, banyo için ideal sıcaklık ise 24 derece olmalıdır. Bu ısı değerlerinde 1 ya da 2 derecelik oynamalarda yapabilirsiniz. Fakat belirlenen ideal sıcaklık ölçümleri bu şekilde olmalıdır.

Kombinin Işığı Neden Yanıp Söner?

Yeni nesil kombileri okumak ve anlamak, teknolojik hamlelerle artık daha da kolaylaştı. Fakat bu kadar özellikli bir kombiniz yoksa ve ışığı yanıp sönüyorsa yüksek ihtimalle, kombide su basıncının azaldığını söylemektedir.

Su basıncının düşük olmasından kaynaklı,  kombinin içinde çok az su bulunur, bu su hızla ısınır. Bu sistemden dolayı kombinin ışığı yanıp söner.

Bir başka sebebi ise, peteklerde hava birikmiş olabilir. Bu hava boşlukları boşaltılıp, tahliye edilmediği sürece petekler düzgün bir şekilde çalışmaz. Bu da kombinin ışığının yanıp sönmesine sebebiyet verebilir.

Kombinin İçinden Neden Su Gelir?

Kombideki su basıncının belli bir oranda olması gerekmektedir.  1,5 bar su basıncı ortalaması kombiler için ideal bir basınçtır. Kombilerde basınç 1 bar altına düşerse,  içeride yeterli miktarda su olmayacağı için,  kaloriferlere su gitmez ve ısı azalmaya başlar.

Eğer basın 1,5 barın üzerine çıkarsa bu sefer fazla basıncı boşaltmak amacıyla kombiniz suyu akıtmaya başlayacaktır.

Kombiyi Yüksek Derecede Yakmak Zararlı Mı?

Kombilerin her oda için ayrı derecede ısıtılması gerekmektedir. Bir kombiyi çok yüksek ısıda veya çok düşük bir ısıda çalıştırmak enerji kaybına sebep olacaktır.

Eğer kombinizi çok yüksek bir derecede çalıştırırsanız,  evin içerisinde çok yüksek bir sıcaklık meydana gelecektir. Dışarıya çıktığınız zaman, vücudunuz kendisini bu ısıya göre ayarlayana kadar hastalık kapabilirsiniz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir