Klasik Gitar Nasıl Çalınır?

Klasik Gitar Nasıl Çalınır?
04.12.2021 22:00
Gitar çalma isteği pek çok genç tarafından yaşanan bir histir. Bir kısmı bu hayalini gerçekleştirirken bir kısmı da başlamadan pes etmektedir. Müzik kulağı ve ritim duygusu iyi olan kişiler gitar kullanımında başarılı olmaktadır. Gitar çalmak sanıldığının aksine kolay ve eğlenceli bir aktivedir. Arkadaş ortamlarının şenlenmesi ya da serin yaz akşamlarının tatlı bir esintisi gitardan gelen keyifli sesler ile sağlanabilir. Klasik gitar ne kadar sürede öğrenilir, klasik gitar mı zor elektro mu, klasik gitar akustiğe çevrilir mi, klasik gitar nasıl olur konularını sizler için derledik.

Altı adet teli bulunan klasik gitar çok sesli bir enstrüman olarak kabul edilmektedir. Tellerden üç tanesi çelik ve üç tanesi de plastiktir. Solo ve akorlarla çalınan bilen bir çalgı olan klasik gitar 19 perdelidir. Yukarıdan aşağıya doğru; mi, ra, le, sol, si ve mi tellerinden oluşmaktadır. Klasik gitarı çalabilmeniz için öncelikle tutuş şeklini öğrenmeniz gereklidir. Klasik gitarın temel tutuş şekli gitarın sol bacağa konulmasıdır. Sap kısmı yukarı bakacak şekilde konumlandırılan gitarın kıvrık kısmı bacağa yerleştirilir. Gitarı güzel ve doğru şekilde tuttuğunuza göre sağ elinizle arpej ve ritim atmanız gereklidir. Sol elinizle de nota ya da akora basmalısınız ve bu sırada gitarınızdan ses gelmeye başlayacaktır. Notalara ve akora basarken parmak uçlarınızın, perdelerin ortasına gelecek şekilde basılması gerektiğini unutmamalısınız. Perdelere dokunurken avuç içinizin gitar sapına değmesine dikkat etmelisiniz ve önem vermelisiniz. Notalara rahat basabilmek için elinizi daha geniş bir açı ile konumlandırabilirsiniz. Klasik gitarda pena fazla tercih edilmez, genellikle el kullanılır. Çünkü, klasik gitar birden çok sesin bir arada çıkardığı şarkıları çalarken kullanılır ve elle çalarken parmakları ayrı ayrı kullanarak bir kere de birden fazla sese ulaşma imkanınız vardır.

Klasik Gitar Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

Herhangi bir enstrümanı kullanmayı öğrenmek tamamen kişinin isteğine, yeteneğine ve sabrına bağlıdır. Klasik gitar öğrenmek de öğrencinin yetenek ve ilgisine göre değişim göstermektedir. Müzik kulağı iyi olan kişiler daha kısa bir süre içinde klasik gitar çalmayı öğrenebilir. Temel seviyeye ulaşmak için 1 ay kadar zaman harcamanız yeterlidir. Müzik bilginizi geliştirmek ve yeni parçalar çalmak için biraz daha uzun zamana ihtiyacınız olabilir. Profesyonel anlamda gitar çalmak için 2 senenizi gitar ile geçirmeniz gerekebilir. Güzel bir kursa giderek ya da online eğitimler ile klasik gitarı öğrenebilirsiniz.

Klasik Gitar Mı Zor Elektro Mu?

Herkesin müzik zevki ayrıdır. Özellikle günümüzde çığ gibi büyüyen elektro müzikler büyük bir kitleye sahiptir. Elektro müziğin baş kahramanı da elbette elektro gitardır. Gitar çalmak isteyen kişilerde ''elektro gitar zor mu?'' sorusu oluşmaktadır ve klasik gitar ile karşılaştırma yapılmaktadır. Klasik gitar ile elektro gitar arasında tabii ki de farklar vardır. Klasik gitarın telleri plastik yapımdır ancak elektro gitarın telleri çelikten yapılmıştır ve bu durum elektro gitar çalmayı zorlaştırmaktadır. Elektro gitar çalarken parmaklarınızı daha sert kullanmanız gerekmektedir. Ancak elektro müzikten hoşlanan kişiler bu zorluğun üzerinden geleceklerdir. Elektro gitar öğrenmeden klasik gitar öğrenirseniz işiniz biraz daha kolay olacaktır.

Klasik Gitar Akustiğe Çevrilir Mi?

Klasik gitar alan kişiler bir süre sonra gitarlarını akustiğe dönüştürmek istemektedirler. Klasik gitarlar akustik gitarlara dönüştürülebilir ama tavsiye edilmez. Klasik gitar tellerinin çıkartılarak yerine akustik gitar teli takılması ile dönüştürme işlemi yapılabilir. Ancak ileriye doğru bu işlem size sorun yaratacaktır. Sap metal tellerin basıncı kaldıramayacak bir süre sonra atacaktır. Klasik gitarların sap yapıları akustik gitarlar için pek uygun görülmemektedir.

Klasik Gitar Nasıl Olur?

Klasik gitarlar hepimizin bir yerlerde kesinlikle gördüğü gitar türleridir. Gövdeleri sekiz şeklinde olur ve genellikle parmaklar ile çalınır. Klasik gitarlar genellikle 6 telli olur ancak 8 ve 10 tele sahip olan klasik gitarlarda vardır. Ses tablası verilen ön tarafı sedir ya da ladin ağacından üretilmektedir. Sap kısmı gül ağacı, abanoz ağacı, meşe veya akçaağaçtan yapılır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir