Kızıl Hastalığı Tedavisi?

Kızıl Hastalığı Tedavisi?
01.08.2022 14:26
Kızıl hastalığı tedavisi, kızıl hastalığı aşısı var mı, kızıl hastalığından korunma yolları soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Kızıl rahatsızlığı tedavisinde antibiyotik tercih edilir. Antibiyotikler, rahatsızlığa sebep olan bakterileri öldürür ve bağışıklık sisteminin etki altına alan bakterilerle savaşmasına faydalı olur. Antibiyotik tedavisine belirtiler bütünüyle geçse dahi, doktorun tavsiye ettiği zaman süresince ara verilmeden devam edilmesi gerekir. Aksi durumda, enfeksiyon komplikasyonlara sebep olabilir ve rahatsızlık zamanı uzayabilir. Doktor, harici boğaz ağrısını hafifletmek ile ateşi düşürmek adına başka ilaçlar da vermektedir. Boğaz ağrısını rahatlatmak adına dondurma yemek ya da ılık çorba içmek yarar sağlayabilir. Tuzlu su ve gargara yapmak ile soğuk buhar cihazı kullanmak ise boğaz ağrısının şiddetini hafifletir. Ciltte kaşıntı bulunuyorsa doktor, bunu azaltma amacıyla losyon reçete etmektedir. Vücutta sıvı açığı meydana gelmemesi adına bol bol su içmek lazımdır. Hasta, en az 24 saat antibiyotik almanın ardından ateşi düşer ile okula ya da iş yaşamına devam edebilir. Çünkü antibiyotik başlamasının 24 saat ardında bakterinin bulaşıcılığı ortadan kaldırır. Fakat mümkünse antibiyotiklerin bütünü bitinceye kadar evde kalıp istirahat edilmesi rahatsızlığın iyileşme döneminde hızlanması noktasında daha iyi olacaktır. Araştırma noktasında olan pek fazla potansiyel aşı olmamasına karşın, hali hazırda kızıl ya da A grubu streptokoklara karşı etkili bir aşı henüz kullanıma girmedi.

Kızıl Hastalığı Aşısı Var mı?

Kızıl hastalığı, strep boğaz enfeksiyonu olarak bilinen rahatsızlarda gelişebilen ve çoğunlukla çocukları etkileyen bir enfeksiyon rahatsızlığıdır. Çoğunlukla yüksek ateş ile boğaz ağrısının eşlik ettiği, parlak kırmızı bir döküntü ile karakterdir. Halk içerisinde beta mikrobu olarak tanınan ve strep boğaz enfeksiyonuna sebep olan grup A streptokoklar, aynı vakit kızıl hastalığının da sebebidir. Kızıl rahatsızlığı tedavisinde antibiyotik tercih edilir. Antibiyotikler, rahatsızlığa sebep olan bakterileri öldürür ve bağışıklık sisteminin etki altına alan bakterilerle savaşmasına faydalı olur. Antibiyotik tedavisine belirtiler bütünüyle geçse dahi, doktorun tavsiye ettiği zaman süresince ara verilmeden devam edilmesi gerekir. Aksi durumda, enfeksiyon komplikasyonlara sebep olabilir ve rahatsızlık zamanı uzayabilir. Doktor, harici boğaz ağrısını hafifletmek ile ateşi düşürmek adına başka ilaçlar da vermektedir. Boğaz ağrısını rahatlatmak adına dondurma yemek ya da ılık çorba içmek yarar sağlayabilir. Tuzlu su ve gargara yapmak ile soğuk buhar cihazı kullanmak ise boğaz ağrısının şiddetini hafifletir. Ciltte kaşıntı bulunuyorsa doktor, bunu azaltma amacıyla losyon reçete etmektedir. Vücutta sıvı açığı meydana gelmemesi adına bol bol su içmek lazımdır. Hasta, en az 24 saat antibiyotik almanın ardından ateşi düşer ile okula ya da iş yaşamına devam edebilir. Çünkü antibiyotik başlamasının 24 saat ardında bakterinin bulaşıcılığı ortadan kaldırır. Fakat mümkünse antibiyotiklerin bütünü bitinceye kadar evde kalıp istirahat edilmesi rahatsızlığın iyileşme döneminde hızlanması noktasında daha iyi olacaktır. Araştırma noktasında olan pek fazla potansiyel aşı olmamasına karşın, hali hazırda kızıl ya da A grubu streptokoklara karşı etkili bir aşı henüz kullanıma girmedi.

Kızıl Hastalığından Korunma Yolları?

Kızıl hastalığını önlemek adına henüz bilinen bir aşı bulunmamaktadır. Bu nedenle kızıl hastalığı önleme strateji ile yöntemleri, çoğunluk olarak enfeksiyonlara karşı elde edilen standart önlemlerle aynıdır. İlk olarak ellerin doğru ile düzgün bir biçimde yıkanmasına dikkat edilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir