Kimyon Çayı Bebeklere Verilir Mi?

Kimyon Çayı Bebeklere Verilir Mi?
08.11.2022 16:01
Bebekler dünyada bulunduğu süre neticesinde ve bünyelerinden kaynaklı çok hassaslardır ve beslenmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Kimyon çayı, anason çayı, ayran, adaçayı bebeklere verilir mi? Tarçın, antibiyotik, ananas bebeklere verilir mi? Activa yoğurt, az pişmiş yumurta bebeklere verilir mi? İşte merak edilen tüm detaylar...

Uzmanlara göre kimyon çayı bebeklerde sıklıkla karşılaşılan kolik ağrısına yani gaz sancısına şifa olmaktadır. Doktorunuzun onayıyla günde 1-2 çay kaşığı bebeğinize içirebilmeniz mümkündür.

Bebeğiniz için bir çay bardağı suya bir çay kaşığı kimyonu kaynatıp soğuduktan sonra süzerek tok karnına çok az verebilirsiniz. Böylece bebeğiniz rahatlayacaktır ve gaz problemi var ise ortadan kalkacaktır.

Tarçın Bebeklere Verilir Mi?

Bebeklerinizin yiyeceklerine tarçın koymak için en iyi zaman 6. ay olacaktır. 6 aydan itibaren bebeklere tarçınlı yoğurt yedirmeye başlanabilir. Böylelikle bebeğiniz hem yoğurdun hem de tarçının faydalarına erişmiş olacaktır.

Tarçının en bilinen faydaları arasında enfeksiyonlara karşı koruma sağlaması ve antioksidan içeriğinin yüksek olması sebebiyle bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirmede aktif bir rol oynar.

Bebeklere Antibiyotik Verilir mi?

Bebekler menenjit, zatürree, idrar yolu enfeksiyonu ve kan dolaşımı enfeksiyonları gibi hastalıklara yakalandıklarında doktor tavsiyesi ile antibiyotik kullanılabilmektedir. Antibiyotikler, tavsiye edilen dozlarda güvenli bir şekilde uygulanması gerekmektedir. Bazı hastalıklarda antibiyotiği 3 gün kullanmak yeterli olurken, bazılarında 10-14 gün süreyle kullanmak gerekebilmektedir.

Bebeklere Ananas Verilir Mi?

Ananasın asitli bir yapısı vardır ve bu yüzden küçük bebeklerde pişiğe neden olabilmektedir. Bazı bebeklerde ağız etrafında kızarıklara da yol açabilmektedir. Bebeğinizin ağız etrafında bu tür kızarıklıklar oluşuyorsa bu onun ananasa alerjisi olduğunu göstermekten çok, nazik bir cilt yapısına sahip olduğunu göstermektedir.

Ananas bu yüzden bebeğin ilk gıdaları arasında yer almaması gerekmektedir. Hassas bebekler için bir yaşı beklemekte fayda vardır. Eğer bebeğinizin bu tür hassasiyetleri yoksa 9 aydan sonra çok küçük miktarda ananas vermeyi deneyebilmeniz mümkün olacaktır.

Bebeklere Ayran Verilir Mi?

Bebekler 6-12 aylık dönemde bir de ayran içebilmektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu, bebekte inek sütü alerjisi olup olmadığı olacaktır. Eğe bebekte inek sütü alerjisi var ise süt ve süt ürünleri tüketmemesi gerekmektedir. Bu nedenle ayran içmesi de sıkıntı yaratmaktadır.

Bebeklere Adaçayı Verilir Mi?

Soğuk algınlığı için en çok kullanılan bitkilerden biri olarak Ada çayı başta gelir. Ancak östrojen yani kadınlık hormonu içermesi ve içeriğindeki diğer etken maddelerin yan etkileri nedeniyle 2 yaş altındaki çocuklara önerilmez.

Adaçayı aşırı miktarda tüketildiğinde kan basıncını yükselttiği, karaciğer ve sinir sistemine zarar verdiği bilinen bazı ada çayı türleri, günde 3 fincandan fazla tüketilmemesi gerekmektedir.

Bebeklere Anason Çayı Verilir Mi?

Anason çayı uyku yapmasıyla bilinen çaylar arasında yer almaktadır. Kaynamanın arkasından on dakika kadar demlenmesi için beklenmelidir. İyice soğuduktan sonra biberon yahut da çay kaşığı yardımıyla bebeğe verilmesi uygun olacaktır. Böylece çayı bebeğinizi yatırmadan önce vermeniz en doğrusu olacaktır. Çayın miktar ve tohum oranını doktor tavsiyesi dahilinde şekillendirmeniz gerekir.

Bebeklere Activia Yoğurt Verilir Mi?

Activia sade çeşitleri 3 yaş itibariyle çocuklara önerilmektedir. Ancak besinlere olan hassasiyetler tüm çocuklarda farklılık gösterebilmektedir. Zengin içeriklere sahip Activia çeşitlerini tüketmek için doktora danışmak gerekmektedir.

Bebeklere Az Pişmiş Yumurta Verilir Mi?

Bebeklere az pişmiş yumurta önerilmemektedir. Sarısı tamamen katı hale geçmesi gerekmektedir. Yumurta sarısı ilk başlandığında yarım verilmeli, 7-8. aylardan itibaren her gün yarım, daha büyük bebeklere her gün tam verilebilmesi uygun olacaktır.

Yumurta akı, alerjen özelliği nedeniyle 1 yaşından sonra başlanması gerekmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir