Keten Tohumu Etkileri Nelerdir?

Keten Tohumu Etkileri Nelerdir?
31.07.2022 23:32
Keten tohumu etkileri nelerdir, keten tohumu lekelere iyi gelir mi, keten tohumu ülsere iyi gelir mi sorularının cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Keten tohumu, kan şekeri miktarını kontrol altında tutması sebebiyle birçok diyet düzeninin mühim bir kısmını meydana getirir. Lif varlığından sebebiyle, mideyi dolu tutar ve çok kalori alımını engeller.  Keten tohumu içerisine, kansere karşı korunmada ve mücadelede ana etken olan antioksidanlar şekilde işlev gören bol ölçüde fitokimyasal bulundurur. Harici, vücuttaki hormonları dengede tutan kimyasallara meydana gelen zengin bir lignan kaynağıdır. Lignanın üreme sağlığına faydalı olduğu, menopoz belirtilerini engellediği ve tip-2 diyabetin etkilerini azalttığı dair kanıtlar mevcuttur. Harici, bu tohumlardaki omega-3 yağ asitlerinin, meme, kolon ve prostat kanseri riskini azalttığı bilinmektedir. Keten tohumu, “Fitokimyasallar ve Fitofarmasötikler” e oranına göre iyi bir kaynak bulunan flavon C-glikoziddir. Bu polifenolik bileşiği, lipid peroksidasyonunu, trombosit agregasyonunu ve kılcal geçirgenini  ve kırılganlığı inhibe edip, daha az bir kardiyovasküler rahatsızlığına insidansına yol açmaktadır. Keten tohumu, hem çözünebilir hem çözünmeyen diyet lifi adına zengin bir kaynak olarak bilinir. Keten tohumu bu özelliği sayesinde diyabeti olan insanlarda normal kan şekeri seviyesini korumaya faydalı olur. Keten tohumu, geneli B kompleks vitaminleri ve E vitaminin yanında magnezyum, potasyum ve demir tarzı mineraller konusunda zengindir. Sağlıklı cilt ve kemikler adına E vitamini lazımdır. Potasyum sinir sağlığını korumakta ve demir, kırmızı kan hücrelerinin ve çoğunluğu metabolizmamızı etkileyen birçok enzimin yaşamı bir bileşenidir. Keten tohumu, yalnızca balık yağı ile elde eden, kocaman bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Omega-3 yağ asidi vücutta iltihapla savaşan en aktif düşmandır. Enflamasyon, kalp rahatsızlıkların, astımın, alerjilerin, diyabetin ve çoğu birçok kanserlerin önde gelen sebebidir. Keten tohumu da nefrit hasatlıklar da böbrek iltihabı oranını azaltmak adına tavsiye edilmektedir. Keten tohumu tamamen glutensizdir ve bu sebeple gluten intoleransı ya da çölyak rahatsızlığı olan insanlar aracılığıyla yenilebilir. Bununla beraber, keten tohumu barındıran her ürünün, glutensiz şekilde otomatik biçimde onaylanmadığını belirtmek mühimdir. Keten tohumu yemek “kuru göz” sendromunu ve harici, omega-3 yağ asitleri gözdeki zararlı sinirlerin sebep olduğu bir göz rahatsızlığı olan maküler dejenerasyon riskini azaltmaktadır. Regl kanaması görünen kadınlarda, düzenli şekilde keten tohumu yemenin, döngü farklılklarına ve yumurtalık disfonksiyonunda bir azalma önlediği görülmektedir.

Keten Tohumu Lekelere İyi Gelir mi?

2 yemek kaşığı keten tohumunu bir ölçü aloe vera jeli ile karıştırmanız gerekir. İyice harmanlanan karışımı cildinize sürün ve 15 dakika bekleyin. Haftada 2 ya da 3 defa yapabileceğiniz bu maske sivilce, akne ve lekelerin azalmasında faydalıdır

Keten Tohumu Ülsere İyi Gelir mi?

Aç karnına her sabah düzenli bir miktar keten tohumunun ülser ve sebep neden olduğu, acıma ekşime sorunlarına iyi geldiği bilinmektedir. Yani keten tohumu ülsere iyi gelir diyebiliriz.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir