Karadağ’ın başkenti Podgorica şehridir. Karadağ Sovyetler yıkılmadan hemen önce Yugoslavya’nın 6 Cumhuriyeti’nden sadece biriydi. Sovyetler birliğinin dağılmasıyla Yugoslavya parçalandı ve Yugoslavya parçalandıktan sonra ardından Karadağ Cumhuriyeti ’de dağılmıştır. Karadağ’ın doğusunda bulunan komşuları Kosova ve Arnavutluktur. Kuzeyinde ise Sırbistan, batı bölümünde ise Hırvatistan ve Bosna Hersek vardır. İnsana verilen değer ve hükümetin yöneyim şekli bakımından Karadağ Anayasasında geçen Karadağ’ın çevreci, refah ve demokratik olduğudur. Doğal güzellikleri açısından değerlendirirsek eğer, Karadağ mavi ve yeşilin harmanlandığı mükemmel bir ülkedir. Karadağ’ın bir diğer ismi ise Montenegro’dur. Diğer ülkeler kadar Karadağ’a gidilmese de kesinlikle mükemmel doğasıyla gidip görülmesi gereken bir ülkedir.
Karadağ Pahalı Bir Ülke Mi?
Karadağ’da hotel de kalmak isterseniz geceliği 18 Euro’dur. 3 yıldızlı bir otel de konaklamak isterseniz gecelik fiyatı 50 Euro’dur. Karadağ’ın eşsiz manzarası ile lüks bir otelde konaklamak isterseniz geceliği 300 Euro’dur. Toplu taşıma araçları ile ülkeyi gezmek isterseniz tek tarafları bir bilet fiyatı 0.90 Euro’dur. Taksi ile ülkeyi gezmek isterseniz belli bir ücreti yok taksici ile pazarlık yaparak istediğiniz yere gidebilirsiniz. Karadağ’da market fiyatları da şu şekilde; Peynirin kilosu 4 Euro’dur. Alkol olarak bira almak istediğinizde ise ödeyeceğiniz tutar 1.15 Euro’dur. Sucuk, sosis, et vb. ürünleri almak isterseniz kilo fiyatı 9 Euro’dur. Ortalama bir sınıfta olan şaraba ödeyeceğiniz tutar iste 5 Euro’dur. Karadağ’da Sokak lezzetlerinden tatmak isterseniz ortalama 4 Euro’dur. Canınız kahve çekti ve kahve almak istiyorsunuz kapuçino fiyatı 1.50 Euro, espresso ise 1.20 Euro’dur. Karadağ’a gittiyseniz ve sigara tiryakisi iseniz sizin için biraz zorlu geçebilir en ucuz sigaraları 12 Euro’dan başlıyor buda sizin için problem oluşturabilir.
Karadağ Dili Ve Dini Nedir?
Karadağ’da tek bir din yoktur. Birden fazla dine ev sahipliği yapmaktadır. Karadağ tarihi boyunca sürekli başka ülkelerin himayesinde kalmıştır. Ülkede en çok inanılan inanç ise Ortodoks Hristiyanlığıdır, baskın din olarak görülmüştür. En az dini inanca sahip olanlar ise Müslümanlardır. Karadağ’da tek bir dil konuşulmamaktadır, birden fazla dile sahip olan Karadağ’da konuşulan diller şu şekildedir: En yoğun şekilde konuşulan diller, Karadağ’ca ve Sırpçadır. Hırvatça, Boşnakça ve Arnavutçada çoğunlukla konuşulan diller arasındadır.
Karadağ İçin Vize Gerekli Mi?
Karadağ için vize 90 günü aşmayacağınız müddetçe gerekli değildir. Türkiye ve Karadağ diplomatik anlaşmasına göre ilk giriş tarihinden itibaren 90 günü aşmadan veya transit geçiş yapabilir. 90 günü aşacak olanlar için ise vize kesinlikle gereklidir. Karadağ AB adaylık süresince olduğu için AB ülkelerine sınır olması nedeniyle AB dışından gelen kişiler için kuralcı ve tutumlu davranabilir. Gidecek olan kişilerin Karadağ’da yapacakları seyahatlerde yanlarında kalacakları gün kadar döviz bulundurmak zorundadır ve görevlilere net bir şekilde anlatmanızı tavsiye ederiz.
Karadağ Vatandaşlık Almak İçin Neler Yapılmalı?
Karadağ’dan ilk olarak kısa süreli oturum izni alabilirsiniz, bu oturum her yılsonunda yenilecektir. Oturum izni ile 5 yılın sonunda uzun süreli oturum iznine hak kazanırsınız. 5 yıl oturum sürenizi de doldurduktan sonra 10 yıllık oturum izni hakkına sahip olursunuz. Bunlarla uğraşmak istemiyorum daha kolay nasıl vatandaşlık alabilirim derseniz Karadağ’dan belli bir ücret karşılığında ev aldığınız zaman size vatandaşlık verilebilmektedir.
Karadağ Müslüman Mı?
Karadağ’da en çok inanılan din Hristiyanlıktır. Hristiyanlıktan sonra en çok inanılan din ise 2011 yılında yapılan nüfus sayımına göre Müslümanlardır. Şöyle söyleyebiliriz ki Karadağ’da çoğunluk olarak inanılan din Hristiyanlıktır.