Kamelya Çiçeği Hakkında Merak Edilenler

Kamelya Çiçeği Hakkında Merak Edilenler
11.08.2022 17:35
Evlerimizde sıklıkla bakımını yaptığımız kamelya çiçeği, yıllardır özellikle ev hanımlarının gözdesi. Peki kamelya çiçeği bahçede yetişir mi, nasıl sulanır, nasıl çoğaltılır ve özellikleri nelerdir? Toprak değişimi, yaprak dökmesi ve büyümesi ile ilgili tüm detayları irdeledik.

Kamelya çiçeği hakkında merak edilen pek çok konu mevcuttur. Kamelya çiçeği, Theaceae veya çay ailesindeki yaprak dökmeyen, odunsu bir ağaç veya çalıdır. Çin, Kore ve Japonya'nın bazı bölgelerine özgüdür ve güney bahçelerinin favorisi haline gelmiştir. Kamelya kelimesi, Filipin florasını Avrupa'ya tanıtan bir Cizvit misyoner ve doğa bilimci olan Georg Josef Kamel'den (1706) türetilmiştir. Kamel'in Latince adı Camellus'tur. Kamelya, kuruyan kış rüzgarlarından ve organik maddece zengin ve hafif asidik (pH 5.5 ila 6.5) iyi drene edilmiş topraklardan bir miktar koruma ile gölgeyi yarı gölgeye tercih eder. Büyümeleri yavaş ve yerleşmeleri yavaş ama uzun ömürlü bitkilerdir. Bitkilerin kurulması yavaş olduğu için, çevredeki ağaçlardan ve çalılardan gelen su ve besinler için rekabeti azaltmak için kök topundan üç ila dört kat daha geniş, ancak daha derin olmayan büyük bir delik kazmak en iyisidir.

Kamelya Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Kamelya bakımı oldukça basittir; gölgede bitkiye bol topraklı güneş alanı (sabah güneşi, öğleden sonra gölgesi) sağlayın. Bitkiler olgunlaştıkça ve gölgelik köklere gölge sağladığı için, daha fazla güneş almaya müsait olurlar. Kamelyalar bol nemi ve iyi drene edilmiş toprağı sever. Yeni büyümeyi teşvik etmek için kuru koşullarda su takviyesi yapmayı aklınızdan çıkarmayın. Kamelyalar çok derin ekildiğinde iyi büyümezler. Açıkta kalan kök topun kenarlarına kadar toprağı hafifçe eğimli olarak, çevredeki sınıfın 1-2 inç üzerine dikin. Kök topunu toprakla örtmeyin; kök topun üzerinde ince bir tabaka ile bitkinin etrafını malçlayın.

Kamelya Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Kamelya bitkisi Çin, Japonya ve Asya'nın diğer bölgelerine özgüdür. Her zamanki şekli büyük bir çalıdır, ancak onu bir veya birkaç ana gövdeye budayarak sonunda küçük bir ağaç üretebilirsiniz. Kamelyalar, 200 yıldan daha eski bazı örneklerle olağanüstü uzun ömürlü olabilir. Bitkinin yaprak dökmeyen yaprakları birkaç inç genişliğinde ve derin, parlak yeşildir. Gösterişli çiçekleri, çeşitliliğe bağlı olarak 2 ila 5 inç arasında ve beyaz, kırmızı, pembe veya alacalıdır. Sonbahardan ilkbahara kadar ortaya çıkarlar, birkaç hafta sürerler ve birçok yaprakları ve bir gülü veya şakayıkı andıran bir formu vardır.

Kamelya Çiçeği Ne Zaman Çiçek Açar?

Kamelya çiçeğinin ne zaman çiçek açtığı merak edilir. Kamelya çiçekleri kış aylarında çiçek açan bitki türlerinden birisi olmuştur. Kasım ve Mayıs ayları arasında çiçeklerini açıp gösteriş yaparlar. 

Kamelya Çiçeği Bahçede Yetişir Mi?

Kamelya çiçeğinin bahçede yetişip yetişmeyeceği araştırılır. Kamelya çiçeği bahçede yetişebilen bir çiçek olarak bilinmektedir.

Kamelya Çiçeği Ne Kadar Büyür? 

Kamelya çiçeğinin ne kadar büyüdüğü bu çiçeğe sahip olanların merak ettiği bir konu olmuştur. Kamelya çiçeği eğer bulunduğu ortamı sever ise 1.2 ila 2.5 metre arasında uzayabilmektedir.

Kamelya Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Kamelya çiçeğinin çeşitleri insanları meraklandırmaktadır. Kamelya çiçeğinin bilinen herhangi bir çeşidi mevcut değildir.

Kamelya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Kamelya çiçeğinin nasıl çoğaltıldığı çiçekçilik ile ilgilenen kişilerin meraklandığı bir konudur. Kamelya çiçeğini çoğaltmak için kullanmanız gereken yöntem kök ayırma olmalıdır. Yeni çıkan kökleri ayrı bir saksıya dikip bakım yapmanız yeterli olacaktır.

Kamelya Çiçeği Nasıl Canlandırılır?

Kamelya çiçeğinin nasıl canlandırılması gerektiği araştırılmaktadır. Kamelya çiçeğinizi canlandırmak için az su veriyor iseniz bir tık daha su vermeniz, yerini değiştirmeniz ve az veya çok güneş alıyor ise buna dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kamelya Çiçeğinin Toprak Değişimi Nasıl Yapılır?

Kamelya çiçeğinin toprağını değiştirmek isteyenler bunu nasıl yapmaları gerektiklerini öğrenmeye çalışırlar. Kamelya çiçeğinizin toprak değişimini Nisan ayında yapmaya ve yeni saksıyı eskisinden bir tık daha büyük almaya özen göstermelisiniz.

Kamelya Çiçeği Ne Zaman Dikilir?

Kamelya çiçeğinin ne zaman dikilmesi gerektiği pek çok insanı meraklandırır. Kamelya çiçeği dikmek istiyorsanız bunu kesinlikle ilkbahar aylarında yapmanız gerekmektedir.

Kamelya Çiçeği Yapraklarını Neden Döker?

Kamelya çiçeğinin yapraklarını neden döktüğü pek çok insanın merak ettiği bir konudur. Kamelya çiçeğinin yapraklarını dökmesinin sebebi büyük ihtimalle karanlıkta kalması olacaktır.

Kamelya Çiçeği Evde Yetişir Mi?

Kamelya çiçeğinin evde yetişip yetişmediği bazı insanları araştırmaya itmektedir. Kamelya çiçeği evde yetişebilen bitkilerden birisi olarak bilinmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir