Kalanşo Çiçeği Hakkında Merak Edilen Bilgiler

Kalanşo Çiçeği Hakkında Merak Edilen Bilgiler
17.09.2021 18:30
Ev bitkileri arasında oldukça dikkat çeken ve az yer kaplamasıyla genel olarak iç mekanlarda oldukça tercih edilen bir çiçek türü olarak son dönemlerde oldukça popülerleşmiştir. Kalanşo çiçeği bakımı nasıl olmalı, renkleri neler, fiyatları ne kadar, nasıl sulanır, güneşi sever mi, balkonda yetişir mi?

Ev bitkileri arasında oldukça dikkat çeken ve az yer kaplamasıyla genel olarak iç mekanlarda oldukça tercih edilen bir çiçek türü olarak son dönemlerde oldukça popülerleşmiştir. Türkçe adı kalanşo olarak bilinen çiçeğin ismi kalanchoe’dir. Asya ve Afrika kökenli tropik bir bitki olan kalanşo çiçeği sukulent familyasındandır. En fazla türü Madagaskar’da yer almaktadır. Sukulent familyasında yer alana çiçeklerin bakımı ve çoğaltılması oldukça kolay olmakla birlikte daha çok evde bakmak üzere tercih edilmektedirler. Sukulent familyasından olan çiçekler arasında ise en çok tercih edileni kalanşo çiçeğidir. Çok fazla bakım gerektirmemesi, kolay bir şekilde çoğaltılması ve çeşitli renkleriyle birlikte iç mekanları güzelleştirmeye yaraması gibi nedenlerle en çok aranan ev ve ofis çiçekleri arasında yer almaktadır.

Kalanşo Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Bakımı oldukça kolay olan çiçeklerden olan Kalanşo çiçeği, temel bakımı yapıldığında uzun yıllar yaşayabilmektedir. Kendi kendini idare edebilen çiçek türleri arasında yer alması nedeniyle uygun koşulların sağlandığı bir ortamda yeteri kadar sulanırsa oldukça bereketli bir şekilde yetişmektedir. Bitkinin konforuna ve toprağına gerekli bakımlar yapılırsa rahat yetişebileceği için çoğaltılması işlemi de kolaylıkla yapılabilir. Güneşi ve suyu çok sevmeyen bitki olmakta beraber yazın gölgede, kışın ise güneş gören yer tutulması gereklidir. Cereyan ve hava akımından çok kolay etkilenmeleri sebebiyle kapı ve pencere önlerine koyulmaması önemlidir. Yılda 1 kez verilen besin takviyesi bitki için önemliyken solan çiçeklerin bitkinin üzerinden alınması gelişimini daha rahat tamamlayabilmesini sağlayacaktır.

Kalanşo Çiçeği Renkleri Nelerdir?

Kalanşo çiçekleri yer alan kaplamaları ve bulundukları ortama güzellik katmaları sebebiyle genel olarak salon dekorasyonlarında kullanılmaktadır. Hoş çiçeklere ve minik yapraklara sahip olan bu çiçeklerin pek çok farklı rengi bulunmaktadır. İç mekanlarda tercih edilen ve buralara uyum sağlayabilen çiçek turuncu, pembe, sarı, beyaz gibi renklerde açabilmektedir.

Kalanşo Çiçeği Nasıl Sulanır?

Güneşi ve sulanmayı çok sevmeyen bitkilerden olan kalanşo çiçeklerinin sulama işlemleri yapılırken iki sulama arasında toprağın iyice kuruması beklenmelidir. Bunun nedeni çiçeğinin fazla neme ihtiyaç duymamasıdır. Yaz aylarında haftada 2 gün sulanması önerilirken kış aylarında bu sayı haftada 1 gün yapılmalıdır. Saksı tabağında birikecek suların boşaltılması çiçek için önemli bir konuyken sulama için kullanılacak suyun 1-2 gün önceden dinlendirilmiş olması da tavsiye edilmektedir.

Kalanşo Çiçeği Güneşi Sever Mi?

Özellikle ilkbahar-sonbahar arasında dış mekan bitkisi ve diğer mevsimlerde iç mekan bitkisi olarak kullanılabilen kalanşo çiçeği güneşi pek sevmeyen bir bitkidir. Yaz mevsiminde gölge yerde ve kış mevsimlerinde ise güneş gören yerde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Direkt olarak güneş ışığı altında büyüseler de çok bol ışıklı yerlere konulmamalı ve yaz aylarında gölgede bulundurulmasına özen gösterilmelidir.

Kalanşo Çiçeği Balkonda Yetişir Mi?

Genel olarak her mevsimde çiçekli satın alınabilen kalanso çiçeği balkonda veya bahçede yetiştirilebilmektedir. Bu çiçeği tercih eden kişiler tarafından çoğunlukla ev ve ofis mekanlarının iç dekorasyonlarını güzelleştirmek amacıyla iç mekan bitkisi olarak kullanılmaktadır. İlkbahar ile sonbahar mevsimi arasında gelişim gösteren bu çiçeklerin çiçekleri eksik olmamakla birlikte ev, balkon ve bahçede iç ve dış mekanlarda kullanılmak üzere yetiştirilebilmektedir.

Kalanşo Çiçeği Nasıl Ekilir?

Kalanşo çiçeğinin ekim ayları için ideal olan zaman Mart-Nisan ayları arasındaki zamandır. Kalanşo tohumları uygun bir saksıya ekilerek üstüne 1 cm kadar kalınlıkta toprak atılır ve toprağı nemlendirecek miktarda su eklenir. Bitkinin gelişeceği uygun ortamı oluşturmak ve tohumlarının çimlenebilmesi sağlamak amacıyla saksının üzerine naylon bir torba ile kapatılır. Saksı üstünde konulan naylon tohumlar çimlenmeye başlandığında ise üzerinden alınır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir