İşletme Mezunu Belediyede Sözleşmeli Çalışabilir Mi?

İşletme Mezunu Belediyede Sözleşmeli Çalışabilir Mi?
11.01.2023 20:48
Ülkemizde adını en çok duyduğumuz ve en çok mezun veren bölümlerden biri olan işletme hakkında merak edilen sorulara birlikte bakalım. İşletme mezunu belediye sözleşmeli çalışabilir mi, bilirkişi olabilir mi, bilgisayar işletmeni olabilir mi? İşletme mezunu CEO olabilir mi, cafe açabilir mi, hastanede çalışabilir mi, bankada çalışabilir mi? Merak edilen detaylar yazımızda.

İşletme mezunları birçok farklı alanda çalışabilmektedirler. Kaymakamlık, Sayıştay, Değerlendirme uzmanlığı, İdari hakimlik ve daha birçok alanda değerlendirilirler. Ayrıca ilgili belediyelerin taktirinde ekonomist, tahsildar gibi görevleri üstlenmek üzere lisans ya da yüksek okulların işletme ve maliye gibi bölümlerinden mezun olmuş kişiler sözleşmeli olarak çalışabilirler.

İşletme Mezunu Bilirkişi Olabilir Mi?

Bilirkişilik görevi özellikle hukuk alanında kullanılan bir tür terimdir. Fikrine ve görüşüne başvurulan o alanda üst düzey bilgiye sahip olan kişiyi tanımlamak ve tabir etmek için kullanılan bir görev ismidir. Hakim veya savcıların isteklerine göre görevlendirilirler mahkeme tutanaklarında yer alan “bilir kişiye soruldu“ kısmı bilirkişileri ilgilendirmektedir. İşletme mezunları da bilirkişi olabilir. Ancak alanlarında en az 5 yıl çalışmış olmak, 25 yaşını doldurmuş olmak, Disiplin suçu nedeniyle memurluktan ihraç edilmemiş olmak gibi birçok özel-genel şartı sağlamış olması gerekmektedir.

İşletme Mezunu Bilgisayar İşletmeni Olabilir Mi?

KPSS kadrolarında en çok kadro açılan memurluk kadrolarından biri bilgisayar işletmenliğidir. Bilgisayar işletmeni olabilmek için ya MEB onaylı bir bilgisayar sertifikasına sahip olmanız ya da lisans, ön lisans eğitimi sırasında bilgisayar dersi görüp o dersten geçmiş olmanız gerekmektedir. İşletme mezunları direkt olarak bilgisayar işletmeni olabilir, memur ya da özel sektörde çalışabilirler.

İşletme Mezunu CEO Olabilir Mi?

CEO olmak bir şirketin en üst düzey yöneticisi olmayı ifade etmektedir. Bir şirketin ya da kuruluşun yönlendirme, koordine etme gibi görevlerini üstlenen ve tüm yöneticileri yöneten kişiyi ifade etmek için kullanılan bir görev ismidir. CEO olmak için belirli bir bölümden mezun olma şartı aranmaz. Ancak CEO görevini yaparken finans, işletme, hukuk gibi bölümlerden mezun olmak avantaj sağlayacaktır.

İşletme Mezunu Cafe Açabilir Mi?

İşletme mezunları çalışma alanları en geniş olan mezunlardır. Lisans eğitimleri boyunca satış-pazarlama teknikleri, muhasebe, proje yönetimi gibi ticaret hayatına katkı sağlayacak temel teorik eğitimlerini tamamlamış olurlar. Bundan kaynaklı olarak restoran, gece kulübü, cafe gibi işletmeleri kolaylıkla yönetebilirler.

İşletme Mezunu Hastanede Çalışabilir Mi?

İşletme mezunları özel sektörde ve kamuda rahatlıkla iş bulabilirler. En yaygın çalışma alanlarına sahip bölümlerden biri işletme bölümüdür. Belediye başkanlığı kurumu, bilgisayar işletmenliği, insan kaynakları, pazarlama, reklam, muhasebe gibi bir çok alanda çalışma imkanı bulabilirler. Ayrıca sağlık sektörünü ilgilendiren kamu ya da özel kurum ve kuruluşlarda da çalışabilme imkanına sahiptirler.

İşletme Mezunu Bankada Çalışabilir Mi?

İşletme bölümünde verilen İktisat, matematik, hukuk, bilgisayar, istatistik, finans, pazarlama gibi teorik dersler işletme mezunlarının birçok alanda çalışma imkanı bulmasına olanak vermektedir. Bir işletme mezunu sigorta şirketlerinde, kamu kuruluşlarında, insan kaynakları departmanlarında ve bankalarda çalışabilme olanağı bulurlar. Bankaların personel alımlarındaki özel şartlarında genellikle lisans ya da ön lisans işletme bölümü mezunu olma şartı aranmaktadır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir