iPara Nedir?

iPara Nedir?
15.08.2021 15:30
Türkiye’nin ilk Online Ödeme hizmeti sağlayan şirketi olarak ortaya çıkmıştır. iPara nedir, sanal pos nasıl alınır, kullanmanın avantajları neler? iPara özellikleri neler, ne kadar güvenli, yasal mı, satıldı mı, iPara Link ile ödeme nedir? iPara mı İyzico mu?

Online ödeme hizmeti sağlayan şirket 2012 yılında kurulmuştur. Bu hizmette öncü olan kuruluş Türkiye’de bulunan ilk online ödeme hizmetidir. Günümüzde Multinet Up grubu bünyesinde hizmet vermeye devam etmektedir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu lisansını ise 2017’de ödeme hizmeti konusunda almıştır. Sanal POS ve online ödeme çözümleri sunan ilk Türk firması olma özelliğine sahiptir. Elektronik ortamda tek seferde veya 12 aya kadar sağlamış olduğu taksit imkanıyla birlikte tüm kredi ve banka kartlarından ödeme alınmasına aracılık etmektedir.

Türkiye’nin ilk Online Ödeme hizmeti sağlayan şirketi olarak ortaya çıkmıştır. 2012 yılında iPara Bilgi Teknolojileri A.Ş. olarak kurulmuş bir şirkettir. Büyük ölçüde pazara yön veren ve yenilikçi çözümleri sayesinde kullanıcılarının ve üyelerinin işyerlerinin sanal ortamdaki alışverişlere yönelmesinde önemli bir rol oynamıştır. Multinet tarafından 2013 yılında iPara satın alınmıştır. Üye işyerlerine ve iş ortaklarına katma değerli hizmetler sunarak Ürün ve hizmet gamını sürekli olarak geliştirmenin yanı sıra fayda sağlamak amacı ve hedefiyle şirketin merkezine yerleşmiştir. 27 Haziran 2014 tarihli yönetmeliği ve tebliği 6493 sayılı kanunun kapsamında Aypara Ödeme Kuruluşu A.Ş adı ile 2015 tarihinde BDDK ile lisans başvuru sürecini başlatmıştır. 2017 tarihinde tüm gerekli şartları yerine getirerek BDDK lisansına sahip olmuş bir kuruluştur.

iPara Sanal POS Nasıl Alınır?

Mağazalarda, marketlerde veya diğer iş yerlerinde banka kartı veya kredi kartı ile ödenme alınmasını sağlayan cihazın sanal ortam üzerinde kullanılan türüne Sanal POS denmektedir. Tam adı Virtual Point of Sale (VPOS) olarak geçmektedir. Günümüzde alışveriş online olarak internet üzerinden yapılmaktadır. Gerçekleştirilen alışverişlerde kullanılan başlıca ödeme alma şekli ise sanal POS’tur. En güvenilir ödeme yöntemleri arasında yer alan sanal POS müşterilerin büyük bir kısmı tarafından talep edilmektedir. Müşterinin banka veya kredi kartı bilgilerini ödeme ekranında girmesinden sonra bilgileri internet üzerinden bankaya ulaştırır ve bankanın onay vermesi durumunda ödemeyi gerçekleştirmektedir.

iPara Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

  • Tek Tıkla Ödeme: E-ticaret sitesi üzerinden müşterilerin yaptığı alışverişlerde kart bilgilerini tekrardan girmesine gerek kalmadı hızlı, kolay ve güvenli şekilde alışverişlerini tamamlamaları sağlanabilir.
  • Kart Saklama: PCI-DSS sertifikalı olan ödeme altyapısı ile müşterilerin kart bilgileri güvenle saklanır. Bir sonraki alışverişlerde kart bilgilerini girmeden hızlı ve kolay şekilde ödeme yapmasını sağlar.
  • Tekrarlayan Ödeme: İşletmeler, vakıflar, dernekler ve e-ticaret siteleri için tasarlanmıştır. Bu siteler içerisinde kart bilgileri güvenle saklanır ve zaman planlayıcısı sayesinde belirlenen aralıklar ile tahsilatlar kolayca gerçekleştirilebilir.
  • Anlaşmalı Kart Markaları: Banka ve kredi kartları tek çekimde 12 taksite kadar ödeme yapılabilir. Bu bankalar arasında World, Axess, Card Finans, Maximum, Paraf, Advantage, Bonus ve Ziraatcombo bulunmaktadır.
  • Tek Entegrasyon: Hukuki, teknik ve diğer süreçleri bankalar ile tek tek tamamlamanız gerekirken iPara ile tek bir entegrasyon yeterlidir.
  • Her Gün Ödeme: Tahsil edilen tutarlar genellikle iş günlerinde hesabınıza otomatik olarak geçer.
  • Detaylı Raporlama: Gelişmiş kullanıcı dostu arayüzleri ile tüm satın alma işlemleri takip edilebilir ve raporlanabilir.
  • 7/24 Güvenli: Canlı operatör ve 7/24 yazılım kontrolleri sayesinde oldukça güvenlidir.

iPara Özellikleri Nelerdir?

  • Hesap açmak oldukça kolaydır.
  • Mekan ve zamandan bağımsız olarak 7/24 işlem yapılabilir.
  • Kullanım ücreti, faiz, aidat ve kesintiler yoktur.
  • Güvenliği oldukça üst seviyededir.
  • Para yatırma ve çekme işlemi ATM’ler üzerinden yapılabilir.
  • Alışverişlerde temassız ödeme kolaylığı vardır.
  • Harcamalar ile anında nakit kazanılabilir.

iPara Link İle Ödeme Nedir?

Ödeme yapabilmek için web sitesi veya başka bir platformun olmasına gerek bulunmamaktadır. Müşterilere iPara üzerinden ödeme link yollanması yeterlidir. Bu sayede müşteriler alışverişlerini kolayca gerçekleştirebilirler.

iPara Ne Kadar Güvenli?

İnternet üzerinden alışveriş yapan veya online para transferi yapan kişilerin çoğunun taşıdığı korkular arasında kimlik ve hesap bilgilerinin başkaları tarafından ele geçirilmesi ihtimalidir. İnternet üzerinden iPara ile yapılan ödemelerde karşı tarafla kişisel bilgiler paylaşılmamaktadır. Yani üçüncü kişilere kimlik bilgileri verilmez. 6493 sayılı kanun ile kurulmuş, T.C Merkez Bankası denetiminde lisanslı bir kuruluştur ve son derece güvenlidir.

iPara Mı İyzico Mu?

v Kurulum Ücreti: iPara’da kurulum ücreti 249 TL+KDV iken, iyzico’da kurulum ücreti yoktur.

v Entegrasyon: iPara’da tek entegrasyon sistemi kullanılırken, iyzico’da entegresyon sıkıntısı bulunmaktadır. Yeni sistemler için entegrasyon desteği sağlamamaktadırlar.

v Komisyon Oranları: iPara’da tek çekim komisyonu %2.30, aylık maliyeti 24.50 TL’dir. İyzico’da tek çekim komisyonu %2.5, aylık maliyeti 0 TL’dir.

v Taksit Çeşitliliği: iPara’da 8 banka için taksit imkanı sunulmaktadır. İyzico’da 5 banka için taksit imkanı bulunmaktadır.

v Ödeme Sıklığı: iPara 10 gün blokeli çalışırken, iyzico 21 gün blokeli çalışmaktadır.

iPara Satıldı Mı?

iPara, Türkiye’de ilk online ödeme hizmeti sağlayan şirket olarak kurulmuş ve sanal ortamdaki alışverişe yönelim olmasında etkin bir rol oynamıştı.2012 yılında kurulan iPara şirketi 2013 yılında satılmıştır. Multinet Up bünyesinde 2013 yılından beri hizmet vermektedir.

Papara Yasal Mı?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından nakit akışı kontrol edilmektedir. BDDK ve TCMB onaylı bir sistem olmasından ötürü papara yasaldır. Yasal bir platform olan papara üzerinden yasal olmayan işlem yapılamamaktadır. Hiçbir para işlemine eğer yasal değilse bu sebepten ötürü müsaade edilmemektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir