İlaçlı Tomografi Aç Karnına Mı Çekilir?

İlaçlı Tomografi Aç Karnına Mı Çekilir?
17.12.2022 22:58
Tomografi ile ilgili detaylı bir araştırma yaptık. İlaçlı tomografi aç karnına mı çekilir, alerji yapar mı, ile ilaçsız tomografi arasındaki fark nedir? İlaçlı tomografi sonrası radyasyon kaç günde atılır, böbreğe zarar verir mi, çekilmeden önce yapılması gerekenler nelerdir?

İlaçlı şekilde çekilen tomografiler, iç yaraların olduğu ve kırıklıkların oluşmasından dolayı çekilir. İlaçlı olması röntgen ve bilgisayar ortamında daha net şekilde görülmesini ve tedavi yöntemini daha sağlıklı şekilde gerçekleşmesini sağlar. İlaçlı tomografinin aç karnına yapılması istenir hastalarının en az 6 saat aç karnına durması ile tomografiye alınması gerekir. diğer türlü ilaçlı şekilde tomografi sonuçlarında sıkıntı çıkacaktır.

İlaçlı Tomografi Alerji Yapar Mı?

İlaçlı tomografi çekilirken içinde kontrast iyotunun bulunması kişilerde alerjik reaksiyonların vermesine neden olur. Bu işlemin tamamen doktor kontrolünde yapılması gerekir. Eğer kontrasta bağlı bir alerjik sonuçla karşılaşırsanız tıbbi bir müdahale ile bu sorun kısa süre içinde çözüme kavuşturuluyor. İlaçlı veya ilaç şekilde alınan tomografilerin yerinin değiştirilmesi ve hastaların kontrol için daha sağlıklı bir işlem yapılması açısından bu tarz olumsuz işlemlere de çözüm odaklı müdahaleler hastanelerde yerine getirilir. Alerjik bir sonuçla karşılaşırsanız endişe etmeden doktorunuza durumu anlatmanız yeterli olacaktır. Cildin hassas oluşu ve ilacın içindeki yoğun maddeler karşı bir tepki vermesinden ötürü bu sonuçla karşılaşır.

İlaçlı Tomografi ile İlaçsız Tomografi Arasındaki Fark Nedir?

İlaçlı tomografi çekilmesindeki amaç doku, kemik gibi bölgelerin enine çekilerek daha odaklı bir sonuç elde etmek açısından önemlidir. Çünkü bu tarz tedavi yöntemleri kanser hastalarına da uygulanabilir.

Bu kolaylığın ilaçla daha net bir şekilde hastayı tedavi altına alınması sağlanır. İlaçsız şekilde çekilen tomografilerde görüntü netliği ve tam anlamıyla hangi noktaya müdahale edilmesi zor bir görüntü verebilir. Bu sebepten ötürü ilaçlı kullanılması daha çok tercih edilir. Fakat olumsuz sonuçlar verdiğinde de anında müdahale ile tedavi işlemi tamamlanır.

İlaçlı Tomografi Sonrası Radyasyon Kaç Günde Atılır?

İlaçlı tomografi alan kişilerin vücut yapılarına göre radyasyon süresi değişir. Normalde 13 gün içi de atılması gerekir. Fakat bünyesi daha hassas olanlarda bu süre iki haftalık bir periyota kadar uzayabilir. Bu açıdan daha sağlıklı bir şekilde atlatmak için tomografi sonrası daha sağlıklı şekilde ve bol su tüketimi ile radyasyonun kötü etkilerinden kurtulmuş oluruz.

İlaçlı Tomografi Böbreğe Zarar Verir Mi?

İlaçlı şekilde alınan tomografi böbreklere zarar verebilir. Çünkü tomografi ile bir takım farklı ilaçların kullanılması var olan bağışıklık sistemindeki bir takım olumsuz olayların doğurması ve böbrek yetersizliği olan kişilere de kısa sürede daha da hasta etme yapısı olacaktır. Buna dayanarak eğer bunu kendi kafanıza göre yaptırmak isterseniz uzamanlar önermez ve yapamayacaklardır. Bu yüzden önce ilk kontroller sağlanarak ilaçlı tomografi uygulaması yapılacaktır.

İlaçlı Tomografi Çekilmeden Önce Yapılması Gerekenler Nelerdir?

İlaçlı tomografi çekilmeden öncesinde 6 saat öncesinde aç olmanız gerekir. kıyafetlerini bol olmalı tomografi sırasında görüntüyü engelleyecek kıyafetleri seçmemeniz gerekir. Küpe ve takı tarzı parçaları çıkarmanız da yarar olacak. Su içmeniz gerekir. Midenizin yarısından fazlası da aç olması şarttır. Bu randevuyu vermeden önce sizlere bilgi olarak aktarılır. Sizlerin de buna uyması ile ilaçlı tomografi çekilir.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir