İdrar Gerçekten Steril mi?

İdrar Gerçekten Steril mi?
23.01.2023 19:24
İdrar gerçekten steril mi? C vitamini soğuk algınlığına iyi gelir mi? Aşılarda otizm tehlikesi var mı? Lavanta uykuya iyi gelir mi? Acı biber ömrü uzatır mı? Eklemlerdeki ağrıların yağmur habercisi olduğu inanışı doğru mu? Birçok bulgu ve olay hakkında merak edilen soru bulunmaktadır. İşte detaylar.

İdrarın steril, yani bakterilerden arınmış olduğuna dair genel kabul, yeni bir araştırmayla yalanlan bir durumdur ve bu düşüncenin bir mit olduğu ortaya çıkmıştır. Havuza ya da denize çiş yapılsa bile idrarın temiz olmasından ötürü kişilere zarar vermeyeceğini ileri süren iddia aslında tamamen yanlış bilgi içermektedir. Acil durumlarda bir yaranın üzerine idrar dökmenin yarayı steril hale getireceği veya zor durumlarda idrar içmenin sorun olmadığı iddiaları da tamamen yanlış olduğu kanıtlanmıştır.

Araştırmalara göre idrarımız içerisinde de bakterilerin yaşadığı gözlemlenmiştir. Hatta idrarımız içerisinde yaşayan bazı bakterilerin çeşitli idrar kesesi hastalıklarıyla da alakalı olabileceği belirtilmiştir. Bu hastalıkların, bu keşiften önce mikroplardan değil, nöromüsküler sorunlardan kaynaklandığı düşünülmekte idi.

C Vitamini Soğuk Algınlığına İyi Gelir mi?

Soğuk algınlığı olan kişilerin tedavilerine C vitamin eklendiği zaman hastalığın süresi erişkinlerde %8, çocuklarda ise %14, oranında kısalma gözlemlenmiştir. Çocuklarda C vitamin kullanımı günde 1-2 gr. arası olduğu zaman etki daha da belirgin hale gelmektedir ve hastalığın süresi %18 oranında azalma göstermektedir.

Soğuk algınlığı sırasında serbest radikallerin artığından yeterince C vitamini alınması gerekmektedir. Sadece soğuk algınlığı dönemlerinde değil, normal zamanlarda da C vitamini almak insan sağlığı için gereklidir. C vitamini kuşburnu, turunçgiller, çilek, kivi, biber, maydanoz, dereotu ve brokoli gibi besinlerinde bol miktarda bulunduğu bilinmektedir. Bunun dışında takviyeler yoluyla da alınabilir.

Aşılarda Otizm Tehlikesi Var mı?

Tüm dünyada yapılan çalışmalarda hiçbir aşının doğrudan otizme yol açtığı gözlemlenmemiştir. Otizm halen nedeni tam olarak aydınlatılamamış bir gelişimsel bozukluk olarak karşımıza çıkmaktadır. Otizm, doğuştan gelen bir yetersizlik olarak ta tanımlanmaktadır. Dikkatli gözlem ve değerlendirme ile 18 aydan itibaren otizm riski belirlenebilmektedir.

Lavanta Uykuya İyi Gelir mi?

İnsanlar üzerinde yapılan bilimsel çalışmalara göre lavantanın uyku kalitesini artırdığı ve kaygıyı azalttığına dair bulgular elde edilmiştir. Araştırmalara göre lavantanın yalnızca deriye uygulanması değil kokusunun da uyku üzerinde olumlu etki yaptığı gözlemlenmiştir. Ayrıca nabız ve kan basıncını düşürdüğü de gözlemlenen durumlar arasındadır.

Acı Biber Ömrü Uzatır mı?

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, düzenli olarak acı biber tüketmek kanser veya kardiyovasküler hastalıklar da dahil olmak üzere hastalıklardan kaynaklanan erken ölüm riskini azalma gerçekleştirmektedir. Ömrün dörtte bir oranında uzamasını sağladığı bilgisine de ulaşılmıştır. C vitamini, beta karoten ve de antioksidan bulunmasından dolayı acı biber, vücudu kansere ve de kalp krizi riskine karşı koruyucu bir kalkan görevi görmektedir.

Ayrıca dolaşımın hızlanmasında etkili olup felç geçirme riskini de en aza indirdiği gözlemlenmiştir. Düzenli bir şekilde acı biber tüketimi, midedeki mikroorganizmaların ölmesinde de yardımcı olur.

Eklemlerdeki Ağrıların Yağmur Habercisi Olduğu İnanışı Doğru mu?

Araştırmalara bakıldığında ise havadaki nem oranındaki artışın özellikle soğuk havalarda eklemlerdeki ağrıyı ve sertliği artırdığı belirlemiştir. Ancak şu ana kadar yapılan araştırmalarda hava koşulları ile eklem ağrıları arasında tutarlı bir ilişkinin kanıtlanabilirliği kesin değildir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir