İç Kulak İltihabı Hakkında Merak Edilenler

İç Kulak İltihabı Hakkında Merak Edilenler
17.06.2022 13:10
İç kulak iltihabı ile alakalı merak ettiğiniz bütün bilgileri bir araya getirdik. İç kulak iltihabı ile ilgili aklınıza takılan sorular varsa cevaplarını yazımızdan okuyabilirsiniz.

Kulak; dış, iç ve orta kısımlardan oluşmaktadır. Orta kulak, kulak zarının arkasında işitmeyi sağlayan çekiç, örs ve üzengi adındaki minik kemikçiklerin bulunduğu hava dolu alanda olup östaki borusu ismi verilen kanal ile burnun arkasına ve boğaza açılmaktadır. Yutkunma ile bu borudan orta kulağa hava girmektedir. Alerji, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ya da solunum yolu enfeksiyonu sonucunda orta kulak enfekte olabilmektedir. Orta kulak ile bağlantıyı sağlayan östaki borusu tıkanması sonucu orta kulak iltihabının oluşması sebebi ile iç kulak iltihabına zemin hazırlanmaktadır. Diğer adı otitis media olan iç kulak iltihabı yetişkinlerde de görülebilmektedir. Fakat, daha çok çocuklarda ortaya çıkar ve ağrılı geçmektedir. İç kulak iltihabı daha çok çocuklarda ortaya çıkmaktadır. İç kulak iltihabının yetişkinlerdeki belirtileri çocuklardan daha farklı olabilir. Daha çok sonbahar ve kış aylarında başımıza gelecek olan, iç kulak iltihabı kendiliğinden iyileşemediği gibi kötü bir sonuca da neden olabilir. İç kulak iltihabı belirtileri çocuklarda, genellikle soğuk algınlığı sonrasında ani başlayan kulak ağrısı ve ateş şeklinde ortaya çıkmaktadır. Bebeklerde belirtiler daha çok huzursuzluk, ateş, kulağını yastığa sürtme ya da elini kulağına götürme şeklinde olmaktadır.

İç Kulak İltihabı Nelere Yol Açar?

İşitme kaybı veya denge bozukluğuna sebep olabilmektedir. Uğultu, çınlama, bulantı ve kusma da görülecek olan durumlar arasındadır. İşitme kaybı ve denge bozukluğu görme riski oldukça fazladır. İşitme ve denge testleri yapılması gerekmektedir. Hamilelik döneminde geçirilmiş olan sitomegalovirüs, kızamıkçık veya sifiliz, doğumdan sonraki dönemde de geçirilmiş kabakulak, kızamık ve sifiliz gibi enfeksiyonlar, bakteriyel menenjit ve kronik süpüratif orta kulak iltihapları sonuç olarak iç kulak iltihabına sebebiyet yaratabilir. Yeni doğan bebeklerde, bazı testlerle bu etkenler saptana bilmektedir. Çocuk ve yetişkinlerde ise klinik muayene, testler ve görüntüleme yöntemleri ile tanı koyulabilmektedir.

İç Kulak İltihabı Tedavisi

İç kulak iltihabı, erken teşhisi koyulduktan sonra etkene yönelik ilaç veya gerekiyorsa ameliyat tedavisi uygulanması gerekir. Tedavi sonrasında, mutlaka kontrol muayenesi yapılmalıdır.

İç Kulak İltihabına İyi Gelen Bitkiler

İç kulak iltihabı için şifalı bitkiler öğrenmek istiyorsanız, çok fazla seçeneğinizin olduğunu unutmayın. Sizlere tavsiye edeceğimiz harika bitkiler ile birlikte iç kulak iltihabını kısa sürede iyileştirebilir, iç kulak iltihabı oluşumuna engel olabilirsiniz. İç kulak iltihabı bitkisel tedavisi birçok insan tarafından da ifade edilmektedir. Antibiyotik etkili bitkiler ile bu hastalıktan kurtulabilir, sağlıklı günlere geri dönebilirsiniz. İç kulak iltihabı doğal tedavi için gerekli olan bitkiler şu şekildedir;

-         Sarımsak en doğal, en işe yarayan ve en güçlü antibiyotiktir. Bir diş sarımsağı ezerek ve bir kulak çubuğu yardımı ile kulağınıza sürerek, 5 dakika beklettikten sonra kulağınızı temizlemeniz gerekir. Gün içinde 2 defa yapılabilen bir tedavi yöntemidir.

-         Sarımsak kadar fazla etkisi olan soğan, kulak iltihabını geçirmek için çok iyi ve çok doğru bir tercih olacaktır. Çiğ soğanın suyunu kulağınıza damlatın ve kulak pamuğu ile kulağınızı temizleyin. Birkaç defa tekrar etmeniz sonucunda iltihabın geçtiğini fark edeceksiniz.

Ayrıca, fesleğen, elma sirkesi gibi ürünlerde kullanılmaktadır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir